De ce l-ar fi exclus FCU Craiova din lot pe Sekou Sidibe, absent în ultimele două etape din Liga 2. Luna trecută, africanul a refuzat să semneze cu FCSB

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 13:43 Liga 2
De ce l-ar fi exclus FCU Craiova din lot pe Sekou Sidibe, absent în ultimele două etape din Liga 2. Luna trecută, africanul a refuzat să semneze cu FCSB

FCU Craiova nu are probleme doar cu latura sportivă din Liga 2, ci și la nivelul lotului se confruntă cu un detaliu important și care, poate, afectează la rândul lui jocul echipei. Oltenii, se pare, au decis să nu îl includă în lot pe Sekou Sidibe în ultimele meciuri din campionat, pentru că jucătorul ar fi refuzat prelungirea contractuală.

În iarnă, Sidibe poate să semneze cu orice echipă, întrucât atunci va intra în ultimele șase luni de contract, acordul cu FCU Craiova expirând în vara anului următor.

Sekou Sidibe ar fi fost exclus din lotul echipei FCU Craiova

În urmă cu o lună, FCU Craiova anunța că l-a vândut în SuperLiga României, campioanei FCSB. Oltenii au decis să îl cedeze pe Sekou Sidibe fără sumă de transfer, dar păstrând, conform patronului Adrian Mititelu, 50 la sută din drepturile fotbalistului.

Sidibe a fost la negocieri cu FCSB, dar până la urmă nu s-a înțeles cu conducerea asupra detaliilor contractuale și s-a întors la FCU Craiova, în Liga 2. După revenire, a jucat la formația din Bănie, dar, conform Fanatik, absența lui din ultimele două partide de campionat, cu CS Afumați și FC Bihor, are la bază faptul că jucătorul nu a acceptat să semneze prelungirea contractuală cu FCU Craiova.

Se pare că acordul dintre FCU Craiova și Sekou Sidibe expiră în vara anului următor, conducerea i-a propus un nou contract, dar jucătorul a transmis că nu vrea să semneze.

Sekou Sidibe, două goluri în Liga 2 în acest sezon

Provenit din Coasta de Fildeș, Sekou Sidibe este eligibil pentru Belgia, însă a evoluat timp de nouă ani pe tărâm olandez, la PSV Eindhoven, acolo unde a fost considerat un fotbalist de mare perspectivă. Nu a apucat să debuteze la prima echipă a colosului PSV și a ajuns la FC Emmen, înainte de a veni în Bănie.

La FCU Craiova a ajuns în vara lui 2021, iar în acest timp a bifat 103 meciuri și a marcat 15 goluri, dar a contribuit și cu pase decisive la evoluțiile oltenilor. În acest sezon de Liga 2 a bifat șapte dintre partide și două dintre reușite.

Rămâne de văzut dacă va mai juca, dacă până la urmă se va înțelege cu conducerea asupra anumitor termeni, dar Sidibe nu a fost în lot în partidele cu CS Afumați și FC Bihor, din chiar ultimele etape din Liga 2, după ce anterior a fost integralist în duelul cu CSM Focșani (scor 1-1), în care a și marcat.

Gigi Becali îl va vinde pe Sidibe cu 4-5 milioane de euro. În momentul în care s-a aflat la PSV Eindhoven, era considerat un jucător de mare perspectivă. Eu spun că va face ravagii la FCSB, o să vedeți că va exploda acolo!

Într-un sistem de joc 4-3-3, Sidibe poate fi un fotbalist letal. Eu n-am luat niciun ban, dar avem coproprietate 50-50 la sută. El era în ultimul an de contract și îi era greu să mai joace în meciurile de luptă din Liga 2”, a spus Adrian Mititelu, pentru ProSport, în urmă cu o lună, când bătuse palma cu FCSB pentru cedarea lui Sidibe, dar apoi jucătorul nu a acceptat anumiți termeni din contractul cu campioana României.

Foto: Remus Badea/ Sport Pictures

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă