”Îți amintești de Gabriel Torje?” Italienii nu l-au uitat pe român și au reacționat când au văzut că a semnat cu AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 07 Oct. 2024, 18:12 Liga 2
”Îți amintești de Gabriel Torje?” Italienii nu l-au uitat pe român și au reacționat când au văzut că a semnat cu AFC Câmpulung Muscel

Gabriel Torje a fost ani buni sub contract cu echipa italiană Udinese, din august 2011 până în iulie 2016, dar în acest timp a fost împrumutat la mai multe echipe, la Granada (Spania), Espanyol Barcelona (Spania), Konyaspor (Turcia) și Oslanlispor (Turcia), iar apoi a fost vândut la gruparea rusă Terek Grozny, pentru un milion de euro.

A prins doar 22 de partide și a marcat două goluri pentru Udinese, dar italienii nu l-au uitat pe mijlocașul care pe 22 noiembrie va împlini 35 de ani.

Reacția presei din Italia, după ce Gabriel Torje a ajuns la AFC Câmpulung

Celebra publicație Tuttomercatoweb a reacționat după ce a aflat că Gabriel Torje a semnat un nou contract în Liga 2 din România, cu AFC Câmpulung Muscel, despre care a amintit că era supranumit ”Messi de România”.

Italienii au făcut un istoric al experienței lui Torje la Udinese, dar și că nu a avut prea multe realizări pentru clubul din peninsulă, precizând că nu s-a ridicat la nivelul care era argumentat de potențialul pe care îl arăta în urmă cu mulți ani, la începutul carierei.

Îți amintești de Gabriel Torje? Messi de România, fost de la Udinese, a semnat în Liga 2 din România”, a fost titlul celor de la Tuttomercatoweb, iar ulterior au notat:

Supranumit Messi din România datorită staturii sale și driblingului său încă de la debutul la FCU Politehnica Timișoara, când avea doar 16 ani, Gabriel Torje a fost unul dintre numeroșii fotbaliști promițători care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor și au fost striviți de greutatea presiunii, în ciuda celor 57 de apariții (și 12 goluri) în echipa națională.

În vârstă de 35 de ani, pe care-i va împlini în noiembrie, jucătorul de creație care a evoluat și în Italia a îmbrăcat – fără prea mult noroc – tricoul lui Udinese, din 2011 până în 2016, adunând un total de 22 de apariții, 2 goluri și multe împrumuturi (în Spania și Turcia).

Începe o nouă etapă pentru Torje acum: el a semnat cu Muscelul Câmpulung, o echipă de liga a doua din România, un contract valabil până la 30 iunie 2025, cu opțiune pentru încă un sezon în caz de salvare”. Deja, mijlocașul a și debutat pentru clubul din Liga 2, bifând 33 de minute în întâlnirea cu Chindia Târgoviște, din etapa a 9-a a Ligii 2, cedată cu 0-4.

Gabriel Torje a revenit în țară din toamna trecută

În vârstă de 34 de ani, mijlocașul născut la Timișoara a decis că e mai bine să rămână în țară din toamna anului trecut, să fie aproape de casă, chiar dacă afirma că a avut propuneri din Turcia, Grecia sau Macedonia de Nord. A semnat cu Concordia Chiajna.

Reamintim echipele pe unde a trecut Gabriel Torje: Poli Timișoara, CFR Timișoara, Dinamo (în trei perioade), Udinese (Italia), Granada, Espanyol Barcelona (ambele din Spania), Konyaspor, Ankaraspor (ambele din Turcia), Terek Grozny (Rușia), Karabukspor, Sivasspor (ambele din Turcia), Larissa (Grecia), Bandirmaspor (Turcia), Farul Constanța, de la care a primit o medalie de campion pentru cele 16 meciuri jucate în prima parte a sezonului trecut, și Genclerbirligi (Turcia).

Torje are 57 de apariții în naționala de seniori a României, pentru care a marcat 12 goluri.

Cel mai bun randament, la nivelul echipelor de club, l-a dat la Dinamo, cu 28 de goluri în 167 de meciuri. În 2011, Gabriel Torje a fost desemnat cel mai bun jucător român al anului.

Gabriel Torje vrea să devină antrenor

Gabriel Torje s-a gândit să renunțe la fotbal în urmă cu exact un an, înainte să semneze cu Concordia Chiajna, pentru că sezoanele petrecute în fenomen l-au consumat și simțea nevoia să fie mai aproape de familie. În septembrie 2023, Torje declara că își face planul pentru după ce va renunța la cariera de fotbalist și spunea că va începe demersurile pentru obținerea certificatelor de antrenor:

(…)”Dacă voi termina școala de antrenori, important e să găsesc persoane care să aibă încredere în mine și să am rezultate”.

Foto: AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 07 Oct. 2024, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă