Junior Morais, ultimul obiectiv din carieră: ”Vreau să promovez cu Metaloglobus și să mai joc o dată în Liga 1”. Brazilianul, părere despre nivelul din Liga 2

Andrei PASCU 03 Oct. 2024, 16:47 Liga 2
Junior Morais, ultimul obiectiv din carieră: ”Vreau să promovez cu Metaloglobus și să mai joc o dată în Liga 1”. Brazilianul, părere despre nivelul din Liga 2

Junior Morais este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din Liga 2, iar trecerea lui la Metaloglobus, din vară, a fost una surprinzătoare. Chiar dacă are 38 de ani, brazilianul este văzut ca un jucător important în angrenajul formației lui Ianis Zicu, mai ales că poate aduce un plus foarte mare de experiență.

Acum, aflat pe final de carieră, Morais, care evoluează pe poziția de mijlocaș la Metaloglobus, nu pe cea de fundaș, vrea să promoveze în SuperLiga României cu bucureștenii, iar acolo să mai bifeze câteva prezențe.

Junior Morais vrea să promoveze cu Metaloglobus

Junior Morais a fost adus de Astra Giurgiu în România, în 2011, iar de atunci a mai trecut pe la câteva echipe importante din campionatul României, cum ar fi FCSB și Rapid. În vară, brazilianul s-a înțeles cu Metaloglobus, echipă din eșalonul secund.

Fost fotbalist la Astra Giurgiu, Junior Morais a revenit în țară după câteva sezoane petrecute la Gaziantep, echipă din Superliga Turciei. Morais a fost om de bază în angrenajul echipei pregătite la acea vreme de Marius Șumudică, chiar în două mandate ale acestuia.

După ce a evoluat la echipe valoroase din România, Morais a trecut la meciurile dificile din Liga a 2-a, unde evoluează pentru Metaloglobus și alături de care speră să promoveze în SuperLiga României.

Brazilianul se gândește la retragere

Junior Morais a câștigat alături de Astra Giurgiu patru trofee: un titlu, o Cupă a României și două Supercupe ale României, în perioada 2011-2017. Apoi a urmat transferul la FCSB, pentru care a evoluat timp de doi ani, și aventura de la Gaziantep, echipă pentru care a evoluat în două perioade: 2019-2021, respectiv 2023-2024.

Acum, ca un ultim obiectiv al carierei, ar vrea să urce cu Metaloglobus în prima divizie, unde să mai prindă câteva meciuri.

În primul rând, vreau să promovez cu Metaloglobus și îmi doresc să mai joc o dată în Liga 1, apoi mă voi retrage ușor-ușor. În Liga 2, nivelul este mai scăzut, e multă alergătură și se gândește mai puțin, dar mai sunt jucători de primă ligă și meciuri tari.

(N.r. – Despre momentul venirii la Metaoglobus) Am venit cu câteva kilograme în plus din Brazilia, dar sunt aici mai mult să-l ajut pe Ianis Zicu. Vorbesc mereu cu el. La fiecare meci mă bagă 30-35 de minute, joc la mijloc acum, nu mai sunt fundaș stânga.

De fapt, în Portugalia jucam mijlocaș, până să vin în România. În Portugalia am jucat o singură dată ca fundaș stânga, dar Selymes m-a pus să joc acolo la Astra. Prima dată am zis: «Aoleu….». Totuși, m-am adaptat foarte bine și m-am descurcat”, a spus Morais pentru GSP.

Junior Morais, 115 minute pentru Metaloglobus, în șase meciuri

Junior Morais a evoluat pentru trei echipe în SuperLiga României, cea mai lungă perioadă fiind la Astra Giurgiu. Pentru giurgiuveni, Morais a avut parte și de cele mai mari realizări în cariera sa. Fundașul stânga a jucat 256 de meciuri oficiale pentru Astra, a marcat opt goluri.

Experiența de la FCSB i-a adus încă 66 de meciuri în tricoul ”roș-albastru”, pentru care a marcat două goluri. La Rapid, Morais a jucat în 73 de meciuri oficiale, a marcat de 4 ori.

Până acum, pentru Metaloglobus, a jucat în șase meciuri din Liga 2, adunând 115 minute. De fiecare dată a fost introdus de Ianis Zicu de pe bancă, cel mai mult evoluând în duelul cu Viitorul Pandurii (scor 7-0), când a prins 34 de minute.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 03 Oct. 2024, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă