Steaua, prima echipă care încurcă FK Miercurea Ciuc în acest sezon, dar doar pe jumătate. Daniel Oprița și-a felicitat jucătorii, deși nu marchează

Marius ANGHEL 01 Oct. 2024, 00:13 Liga 2

Steaua este prima echipă care în sezonul 2024-2025 încurcă FK Miercurea Ciuc, marea surpriză a acestei ediții de campionat de Liga 2, cu un parcurs fără greșeală în primele șapte etape.

Ultimele două formații neînvinse în acest sezon continuă pe aceeași linie după ce luni seară, la București, au remizat la scorul de 0-0 în partida lor directă din cadrul etapei a 8-a.

Daniel Oprița, antrenorul ”militarilor”, s-a declarat mulțumit de rezultat și a avut cuvinte de apreciere pentru adversară și felicitări pentru jucătorii săi.

Steaua și FK Miercurea Ciuc rămân invincibile după meciul direct. Daniel Oprița: ”Poți să zici că te mulțumești cu un punct”

Ambele echipe au solicitat câte un penalty în prima repriză. Steaua a făcut-o prima, în minutul 19, când Bakoș i-a pus o piedică evidentă lui Vereș. Ciucul, în minutul 24, când hențul lui Adrian Ilie la șutul lui Csuros a fost mai mult decât evident, dar arbitrul Marius Naidin nu l-a văzut. Pe final, în prelungiri, Chipirliu a șutat și el în mâna lui Kelemen, în careul Ciucului, a cerut penalty, însă brațul fundașului a fost lipit de corp, astfel că arbitrul a judecat corect de această dată! În mare parte, jocul din Ghencea a fost unul de luptă, cu momente de dominare împărțite, cu câteva ocazii de ambele părți, dar nu cu situații atât de mari de gol.

”A fost un joc între două echipe, zic eu, bune ale campionatului, ale Ligii a 2-a, cu Miercurea Ciuc, o echipă puternică fizic, o echipă cu calitate, greu de bătut, dar și noi am demonstrat că suntem o echipă care primește foarte greu gol. Suferim la finalizare, la execuție. Acolo avem probleme, de aceea nici nu avem foarte multe goluri marcate. Acum nu știu, dar pot să spun că mi-aș fi dorit victoria, dar când joci cu liderul, cu o echipă care a avut numai victorii, poți să zici că te mulțumești cu un punct. Dar s-a văzut că am fost echipa care a încercat, și-a dorit mai mult victoria și eu zic că cei de la Miercurea Ciuc au fost mulțumiți și cu un punct. Se vede și din bucuria pe care o au acum, după meci”, a spus, la microfonul DigiSport, Daniel Oprița, după meci.

Doar două schimbări făcute de Oprița, deși echipa sa suferă la finalizare!

Doar două înlocuiri de jucători a efectuat Daniel Oprița cu ocazia acestui meci, chiar dacă tot el a spus că echipa sa suferă la finalizare.

”Nici nu am făcut prea multe schimbări, pentru că am fost mulțumit de echipă, cum s-a comportat, doar că la finalizare, la execuție, acolo, avem probleme, la ultima pasă. La finalizare se vede că suferim, dar felicit jucătorii pentru muncă. Cel puțin în repriza a doua nu le-am dat nicio șansă, au ajuns în față numai cu mingi lungi. Dar trebuie felicitați. Sunt o echipă bună, mi-a plăcut Miercurea Ciuc și cred că la momentul ăsta e principala favorită la promovare”, a mai spus Oprița, care a mai declarat că un faptul care îi dezavantajează echipa este și starea gazonului din Ghencea: ”Avem un teren care ne dezavantajează. Chiar și astăzi, împotriva FK Miercurea Ciuc, o echipă de forță, era greu să ne luăm la luptă cu ei. Trebuia să ne mișcăm, să jucăm pe jos, cu pase, dar te incomodează când sare mingea și e terenul cu mâl, care se rupe.”

Steaua, în remiza cu FK Miercurea Ciuc: Frănculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – Drăghici (cpt.), Rober Sierra, Dani Iglesias, Dav. Matei (Dav. Păcuraru 72′), Răsdan – Nacho Heras (Dane 83′), Chipirliu. Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Maeschi, Nedelea, Ad. Pop, Kereki, Ad. Popa, A. Raicu.

Steaua marchează rar. ”De atacanți sunt mulțumit de cum se luptă, de atitudine, dar e clar că ei trebuie să înscrie”

Steaua este la al patrulea egal în acest sezon, la al treilea joc în opt etape în care nu înscrie și la al șaptelea în care nu primește gol. Steaua are golaveraj 6-2 după opt meciuri.

Întrebat despre atacanții săi, Oprița a vorbit despre Nacho Heras și Bogdan Chipirliu.

”De atacanți sunt mulțumit de cum se luptă, de atitudine, dar e clar că sunt atacanți și ei trebuie să înscrie. Nacho se luptă, se bate pentru orice minge, dar la finalizare trebuie să bage mingea în poartă. Chipirliu e jucător de bază și de care am fost foarte mulțumit de el după ultimele meciuri. Și astăzi a avut câteva situații în care putea să înscrie. Asta e. Trebuie să ne mulțumim și cu un punct. Suntem neînvinși în continuare, așa că trebuie să felicit jucătorii”, a comentat Oprița.

  • Mai slabă decât Steaua la goluri marcate după primele opt etape sunt doar codașele CS Mioveni, Unirea Ungheni, AFC Câmpulung Muscel, toate trei cu câte patru goluri înscrise, CSM Focșani și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ambele cu câte trei goluri date. În schimb, Campionii FC Argeș are tot șase goluri marcate, ca Steaua.
  • Dar Steaua plusează la defensivă, unde a primit doar două goluri, cele mai puține în acest sezon. Următoarea în clasament este CS Afumați, cu patru goluri primite, iar cel mai rău stă Viitorul Pandurii, cu 24 de goluri încasate.

Meci greu pentru Steaua și etapa următoare, la Slatina

Trupa lui Daniel Oprița, cu 16 puncte, termină etapa 8 pe locul 6, la egalitate cu CS Afumați și Corvinul, care au golaveraj mai bun, dar și câte un meci în minus disputat. 6-2 față de 11-4 și 11-5 sunt golaverajele acestora.

În etapa 9, Steaua joacă în deplasare la CSM Slatina (locul 3, 17 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

”Lupta la play-off este foarte echilibrată, sunt multe echipe care la început nu erau luate în calcul și au făcut multe puncte. Echipele care erau favorite au rămas puțin în spate. Mă aștept ca cele care au loturi bune și condiții să revină și atunci trebuie să avem mare grijă, să rămânem în primele șase, pentru că, după fiecare joc, dacă pierzi puncte poți să ieși din play-off”, a spus Oprița despre lupta pentru primele șase locuri.

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 01 Oct. 2024, 00:13 Liga 2
Pe aceeași temă