Unirea Ungheni, la prima victorie în Liga 2, și ce victorie! Eusebiu Tudor jubilează după lecția predată Voluntariului: ”Devenim echipa pe care o vreau”

Andrei PASCU 30 Sep. 2024, 17:09 Liga 2

Unirea Ungheni a făcut spectacol cu FC Voluntari în etapa a 8-a a Ligii 2, de care a trecut cu 3-1! A marcat pentru a doua oară într-un meci din campionat, dar a bifat primul succes nou-promovata, chiar pe terenul unei formații care vrea să revină în SuperLiga României.

Mai mult, clubul din Ungheni, pregătit de Eusebiu Tudor, a revenit de la 0-1 și a obținut o victorie care l-a ridicat în clasament, dar care îl încarcă mult la capitolul moral pentru partidele următoare.

Unirea Ungheni, prima victorie în Liga 2: 3-1 cu FC Voluntari

Scorul a fost deschis de Radu Crișan, în minutul 18, dar Unirea Ungheni a egalat în minutul 26 prin atacantul Milos Zukanovic, fotbalist obișnuit cu Liga 2 după experiențele pe care le-a avut la Metaloglobus și Unirea Slobozia până să ajungă la Ungheni.

În repriza a doua, victoria a fost adusă în urma golurilor marcate de Cosmin Bîrnoi și Antonio Cruceru, în minutele 70 și 90+2, astfel că Unirea Ungheni s-a impus cu 3-1.

  • Unirea Ungheni, în partida cu FC Voluntari: Rob. Geantă – Chinteș, A. Popa ( P. Coza 46′), Ndiesse, Savin (cpt.), Tiihonen (Vînău 76′), Cruceru, Bîrnoi (Haiduc 85′), Zukanovic (K. Ciubotaru 85′), Andr. Șerban (Vl. Bogdan 63′), I. Barstan
    Rezerve neutilizate: P. Ganea – Blidărean, Astafei, M. Ioniță,

La finalul partidei, după ce opinia și-a spus-o și președintele executiv al Voluntariului, Robert Gherghe, a vorbit și antrenorul învingătorilor, Eusebiu Tudor.

Eusebiu Tudor, un antrenor mândru de echipă

”Principalul” a remarcat faptul că jucătorii săi au demonstrat că pot spera la mai mult în acest sezon, că nu trebuie văzuți ca victime sigure înaintea fiecărui meci. Eusebiu Tudor este convins că fotbaliștii au scăpat de un blocaj mental și că pot spera la serie de victorii în Liga 2.

Am reușit să câștigăm, am venit încrezători, chiar dacă situația din clasament nu dădea impresia că avem moral. Însă, noi îl aveam, puteam să câștigăm și meciul cu Corvinul, l-am pierdut după un corner. Echipa, cu excepția a două meciuri, a arătat bine. Jocul acesta a arătat că am avut meciuri bune și până acum și că meritam mai mult.

Felicit jucătorii pentru că au crezut în victorie, știam că avem un adversar puternic, jucători cu experiență la Liga 1, știam că sunt buni la fazele fixe și chiar asta am și pregătit, am și luat anumite măsuri, dar e o victorie meritată. Am avut și alte ocazii, iar asta nu poate decât să mă bucure!

Am marcat, dar puteam intra cu 2-1 și la pauză. Am mai avut o ocazie bună pe finalul primei reprize, dar și altele. Jucătorii au crezut în șansa noastră, mă bucur că nu au fost copleșiți de adversari, devenim o echipă pe care eu o vreau! (…)

Azi, am reușit să marcăm mai mult din ocaziile avute, echipa a început să crească și să prindă încredere, muncitoare, care poate face o figură frumoasă în acest campionat”, a transmis Eusebiu Tudor la Sport Total FM, după succesul de sâmbătă cu FC Voluntari.

Unirea Ungheni a ajuns la 6 puncte în Liga 2

Unirea Ungheni se află pe locul 19 din 22 de echipe în clasament, cu 6 puncte acumulate. Sub ea se mai află doar AFC Câmpulung Muscel (6 puncte), CSM Focșani (4 puncte) și Viitorul Pandurii (1 punct). Deasupra nou-promovatei se află CS Mioveni și CSC Șelimbăr, tot cu 6 puncte, dar cu un golaveraj mai bun.

Obiectivul declarat al formației din Ungheni este salvarea de la retrogradare.

Argumentul salvării de la retrogradare este că încercăm să facem o echipă sănătoasă, iar rezultatele pe care noi le vrem, să fie cele ale jocului prestat. Putem să ne clasăm cu mult peste linia de salvare. Nu vreau doar să ne salvăm, ci să câștigăm cât mai multe meciuri.

Am avut și probleme, nu am jucat acasă. Până acum, doar un meci am jucat acasă în aceste opt etape de Liga 2.

Vreau să avem un grup bun, să jucăm cu inima, aici e cheia. Nu cred că e nevoie doar de jucători cu experiență la Liga 2. Eu vreau o echipă modestă, care muncește, să facem un grup puternic”, a mai spus Tudor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 30 Sep. 2024, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă