FC Voluntari începe să se vadă Concordia Chiajna ”în oglindă”. Conducerea, dată peste cap după rușinea cu Unirea Ungheni. Robert Gherghe: ”Parcă văd scenariul”

Andrei PASCU 30 Sep. 2024, 15:15 Liga 2

FC Voluntari a arătat foarte rău în ultimele etape, ca o echipă care nu poate emite pretenții la revenirea imediată în SuperLiga României. În weekendul care tocmai s-a încheiat, formația din județul Ilfov a înregistrat o înfrângere rușinoasă, contra Unirii Ungheni, o formație care până la partida cu ea marcase doar un gol în Liga 2!

În etapa a 8-a, sâmbătă, FC Voluntari a încasat trei goluri din partea nou-promovatei, după ce a condus cu 1-0. A pierdut, în cele din urmă, cu 1-3!

FC Voluntari a încasat trei goluri de la Unirea Ungheni! Reacția conducerii

FC Voluntari se teme să nu fie în poziția Concordiei Chiajna, după cum a declarat chiar președintele executiv Robert Gherghe, ”vecina” din județ care se chinuie efectiv să revină în SuperLiga României, cu eșecuri pe linie în sezoanele de după ce a căzut în Liga 2. Pentru că jocul arată rău, formația din Voluntari se teme să nu aibă soarta ei.

Referitor la partida cu Unirea Ungheni, FC Voluntari a deschis scorul în minutul 18, prin Radu Crișan, în urma unei lovituri de colț. Practic, reușitele din faze fixe și ocaziile de gol venite în urma fazelor fixe au caracterizat până acum, în mare parte, în acest sezon, FC Voluntari, dar de această dată nu i-a mai ieșit.

Centrările din flancuri au fost epuizate de FC Voluntari și cu Unirea Ungheni, iar antrenorul oaspeților, Eusebiu Tudor, nu a fost surprins cu nimic mai mult de Claudiu Niculescu, un antrenor foarte lăudat, dar care în aceste opt etape de Liga 2 nu a reușit să imprime, aparent, Voluntariului stilul de joc pe care îl vrea.

FC Voluntari, joc demn de o echipă care vrea doar să evite retrogradarea

Trupa lui Niculescu s-a făcut efectiv de răs cu Unirea Ungheni, dacă ne raportăm fie și doar la faptul că a încasat trei goluri! După reușita de 1-0, FC Voluntari a arătat ca o echipă plictisită, fără chef de fotbal, cu jucători care parcă așteptau apoi finalul meciului, deși din partidă s-au scurs, până la golul marcat de Crișan, doar 18 minute.

Multe pase previzibile, ca la antrenamente, mișcări lente pe teren, o echipă fără cap și fără coadă, fără o idee sau idei clare de joc. Practic, acțiunile finalizate s-au dus ca atare, fără ca jucătorii Voluntariului să arate că încearcă să exprime ceva din caracteristicile transmise de Niculescu la ședințele de pregătire.

Unirea Ungheni a egalat în minutul 26, prin Milos Zukanovic, după o inexactitate generală în apărarea Voluntariului, cu fundașii poziționați greșit, iar golurile următoare au venit în partea secundă, când au marcat și Cosmin Bîrnoi și Antonio Cruceru, în minutele 70 și 90+2, fără să aibă și ei prea multă opoziție din partea unei apărări cu care echipa se lăuda înainte de startul întrecerii.

  • FC Voluntari: Al. Maxim – Gîț (Ct. Alexe 79′), Armaș (cpt.), R. Crișan, Al. Șuteu, Merloi (Schieb 63′), D. Andre (Cocian 46’), Pandele, D. Toma (Panos 79’), Carnat, Nemec (Fantis 63′)
    Rezerve neutilizate: Ius. Chirilă – Andreș, Lambrinoc, Alb. Călin

Conducerea ilfovenilor recunoaște că echipa arată rău

Președintele executiv al ilfovenilor, Robert Gherghe, a fost foarte supărat pe ce s-a întâmplat și a declarat că, la cum a arătat FC Voluntari cu Unirea Ungheni, evoluțiile din partidele trecute au demonstrat că nu au fost simple coincidențe.

Indubitabil, gândul său s-a dus la ceea ce s-a întâmplat cu Concordia Chiajna în ultimele sezoane, dar și la ce a pățit Campionii FC Argeș stagiunea trecută.

Am întâlnit o echipă nou-promovată, care marcase doar un gol până acum, care făcuse doar trei puncte. Se pare că meciurile noastre mai puțin reușite, cu Slatina, Metaloglobus, chiar și cu Șelimbăr, n-au fost întâmplări și e o problemă la nivel de exprimare, mai ales la nivel ofensiv. Avem jucători ca Merloi, Nemec în față… nu vreau să dramatizez, campionatul e lung, dar parcă văd scenariile pe care le-au trăit Concordia și FC Argeș (n.r. – vrea să spună Campionii FC Argeș).

Au făcut eforturi financiare să păstreze din jucători, dar de fiecare dată au fost eșecuri pentru ele. Sper ca experiența să nu se repete și cu noi. Nu sunt dezamăgit, sunt umilit de o astfel de evoluție a echipei noastre. Rezultatul e normal, iar fotbalul răsplătește echipa care joacă și care vrea mai mult”, a spus, resemnat, Robert Gherghe la Metropola TV.

Claudiu Niculescu rămâne pe poziție. Ce se întâmplă cu jucătorii?

Pentru FC Voluntari va urma un meci foarte complicat în runda a 9-a a Ligii 2, cu CS Afumați, practic cu revelația campionatului de până acum. Apoi, va veni o pauză competițională, a doua din acest sezon, pentru acțiunile echipelor naționale, în care FC Voluntari a anunțat, deja, că va lua anumite decizii.

E posibil să se facă anumite modificări de lot, la cum a lăsat de înțeles Robert Gherghe, pentru că altfel a dat asigurări că poziția lui Claudiu Niculescu este stabilă.

E clar că nu se pune problema ca antrenorul să fie schimbat, chiar dacă FC Voluntari are o exprimare cu multe probleme și nu dă impresia că are mari șanse la play-off-ul întrecerii, dacă ne raportăm la partidele disputate până acum.

Niciodată nu iau decizii la cald, îmi cenzurez reacțiile. Nu e cel mai bun moment al nostru, am trecut cu vederea evoluția de la Șelimbăr, am pus totul pe seama gazonului, dar nu se poate să pierzi contra unei echipe care a marcat un singur gol înainte, care nu avea 60 de ore de la partida restantă cu Corvinul.

A fost însă mai proaspătă, a câștigat duelurile. Am avut probleme și la agresivitate și nu reușim să ajungem în fața porții. Mă rog, eu nu sunt antrenor, eu vorbesc doar ca suporter, ca un om care a urmărit de la fața locului partida. Vom vedea cum vom face, e clar că antrenorul e pe poziție fixă, nu se pune problema schimbării.

Important e să trecem peste acest șoc, să facem tot ce putem la partida cu Afumați, să învingem. Afumați e o echipă și mai agresivă, iar asta mă sperie și mai mult. Să vedem în pauza competițională cum vom putea să reglăm anumite lucruri. E clar că ceva nu merge, nu punem gunoiul sub preș, ceva nu merge! Trebuie să reglăm!

Nu mă îngrijorează locul din clasament, ci jocul echipei! Dacă legăm două-trei victorii vom urca în clasament, dar jocul echipei e o problemă, cu Slatina, cu Șelimbăr, acum. Asta dă de gândit!

Antrenorul va spune mai multe lucruri, eu spun doar ce am văzut. Nu dau vina nici pe antrenor, nici pe jucători, dar nu e normal ca o echipă care are toate condițiile, buget și e top la nivel de Liga 1, iar asta nu o spun doar eu, o spun jucătorii… nu e normal să fim la mijlocul clasamentului.

Am mai văzut acest film cu alte echipe, care au încercat imediat să promoveze și nu a fost un succes pentru ele. Vom vedea dacă noi vom reuși să reglăm. (…) Eu țintesc doar locul 1 în clasament, nu alt loc! (…)”, a mai spus conducătorul.

FC Voluntari încheie etapa a 8-a a Ligii 2 pe locul 9 în clasament, cu 12 puncte, la numai trei lungimi de locul 6, Steaua, care încă nu a jucat în această rundă, dar și la numai trei puncte de locul 16 din 22 de echipe, unde se situează Chindia Târgoviște.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 30 Sep. 2024, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă