Ceahlăul dă lovitura în prelungiri cu CSC Șelimbăr, grație lui Patrick Petre. Au fost momente de panică la Piatra Neamț, după ce Carl Davordzie s-a prăbușit pe teren. Mesajul ghanezului și al antrenorului

Narcis POHOAȚĂ 28 Sep. 2024, 15:29 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, sâmbătă, doar a doua victorie pe propriul teren în acest sezon, 3-2 (2-2) cu CSC Șelimbăr, în etapa a 8-a a Ligii 2.

Eroul nemțenilor a fost Patrick Petre, căpitanul Ceahlăului marcând golul victoriei în al cincilea minut al prelungirilor, dintr-o lovitură liberă.

Final nebun de primă repriză la Piatra Neamț, cu patru goluri marcate în doar 12 minute

După un prim sfert de oră tern, fără ocazii, meciul s-a aprins brusc după minutul 20. Sibienii au ratat prima mare ocazie la poarta Ceahlăului, în minutul 21, prin Babic, acesta fiind blocat de Asibey chiar în momentul în care se pregătea să înscrie în poarta goală, după ce l-a driblat și pe portarul Brănescu. O intervenție cât un gol al lui Asibey, care avea însă să o comită câteva minute mai târziu.

După alte câteva minute calme, s-a declanșat nebunia la Piatra Neamț! Ceahlăul a deschis scorul după o fază fixă, prin Kamil Wiktorski (28), stoperul nemțenilor deviind în plasă, cu exteriorul, din trei metri, un balon trimis cu capul de Gbizie.

Trei minute mai târziu, Asibey, care și-a salvat echipa la mijlocul reprizei, și-a înscris un tontogol în propria poartă! Buzan a trimis modest de la 30 de metri, iar Asibey, încercând să respingă cu capul, l-a învins pe propriul portar cu o execuție comică.

Nemțenii au acuzat șocul, iar în minutul 38 au primit o lovitură, după o fază clasică în care defensiva lui Marco Veronese și-a arătat din nou limitele. Șerban a centrat perfect din banda stângă, iar Babic a înscris cu capul, din șase metri, dintre stoperii visători ai Ceahlăului.

Nebunia a continuat și după doar două minute nemțenii au restabilit egalitatea prin Carl Davordzie. Ghanezul a înscris în urma unei faze rapide de atac, cu o execuție din unghi, printre picioarele portarului Maluțan.

Momente de panică! Carl Davordzie s-a prăbușit pe teren și a fost urcat cu targa în ambulanță

Cele două echipe nu au continuat și în repriza a doua recitalul ofensiv din finalul primei părți. Preocupată să nu primească gol, echipa din Șelimbăr s-a mulțumit cu rezultatul de pe tabelă, încercând să lovească pe contre și cum nici nemțenii nu au mai găsit poarta, a reieșit o repriză anostă, fără șut pe spațiul porții.

În minutul 62 s-a produs cel mai teribil moment al jocului! Carl Davordzie s-a prăbușit pe teren în jumătatea adversă, fără să fie implicat în vreo fază, iar arbitrul a văzut momentul și a oprit imediat jocul. După câteva minute în care a primit îngrijiri pe teren, Davordzie a fost urcat cu targa în ambulanță, primind în continuare îngrijri la stadion. În cele din urmă golgheterul nemțenilor a coborât pe picioarele lui din ambulanță și a plecat la vestiare în aplauzele spectatorilor.

Au fost însă câteva momente de panică la Piatra Neamț, incidentul care l-a avut în prim plan pe Davordzie amintind pentru câteva clipe de tragediile petrecute pe terenul de fotbal în trecut.

Patrick Petre, eroul Ceahlăului și contra Șelimbărului

Cum niciuna din cele două echipe nu și-a mai creat ocazii clare, meciul se îndrepta spre o remiză. A venit însă minutul 5 al prelungirilor, când Patrick Petre și-a asumat execuția unei lovituri libere de la 17 metri și a adus victoria Ceahlăului, când nimeni nu mai spera. Căpitanul nemțenilor a trimis pe lângă zid, lângă bara din dreapta, pe direcția unui portar Maluțan rămas fără reacție pe linia porții.

Victorie importantă pentru moldoveni (3-2), care acumulează 13 puncte și urcă pe locul 8 în clasament, sub CS Afumați, cu același număr de puncte, golaveraj mai bun, dar și două meciuri mai puțin disputate! De cealaltă parte, CSC Șelimbăr a ajuns la șapte etape consecutive fără victorie, singurul succes al sibienilor datând din prima rundă. Cu 6 puncte se află pe locul 17, primul din seria celor patru echipe cu acest număr de puncte, celelalte fiind CS Mioveni, Unirea Ungheni și AFC Câmpulung Muscel.

În etapa viitoare, Ceahlăul va juca în deplasare, cu Unirea Ungheni, în timp ce Șelimbărul va primi acasă replica codașei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, singura echipă fără victorie până acum.

Marco Veronese: ”Îi felicit pe jucători pentru că au crezut în victorie până în final”

La final, antrenorul nemțenilor, Marco Veronese, a ținut să-și felicite elevii pentru că au crezut în victorie până în ultimul minut.

”Felicitări jucătorilor în primul rând, pentru că au alergat și au crezut în victorie până în ultimul minut. Este o victorie importantă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, mai sunt multe meciuri de jucat. E doar o victorie. Nu ne uităm la clasament acum, avem timp să facem asta mai târziu. Cel mai important este că am obținut cele trei puncte și am învins o echipă bună, iar jucătorii au crezut în victorie până la final. Davordzie este bine, el a fost bolnav săptămâna asta”, a declarat Marco Veronese.

Carl Davordzie: ”Sun bine. Îmi pare rău dacă v-am speriat”

Din câte se pare, Davordzie a jucat cu febră în etapa trecută, iar înaintea meciului cu Șelimbăr nu s-a antrenat câteva zile, din cauza unei răceli puternice. Cu toate acestea, Ceahlăul l-a aruncat în joc din primul minut, iar ghanezul a marcat o dată.

”Vreau să spun tuturor suporterilor echipei CSM Ceahlăul că sunt bine. Dacă v-am speriat, îmi pare rău. Nu m-am simțit bine nici la meciul de la Târgoviște și am avut probleme medicale și în această săptămână. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă mulțumesc, în numele echipei, că ne-ați fost alături în acest și am reușit o victorie spectaculoasă”, a transmis Davordzie prin intermediul clubului Ceahlăul.

Ghanezul în vârstă de 24 de ani a marcat patru goluri pentru Ceahlăul în acest sezon de Liga 2, în opt partide disputate, toate începute ca titular și în trei fiind înlocuit. A mai înscris în jocurile cu FK Miercurea Ciuc (1-3), Concordia (2-0) și Chindia (1-0).

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CSC ŞELIMBĂR 3-2

Kamil Wiktorski 28, Carl Davordzie 40, Patrick Petre 90+5 / Emmanuel Asibey 31 – autogol, Matko Babic 38

Ceahlăul: Brănescu – Țuțu, Asibey, Wiktorski, Mih. Șandru (R. Moise 82′), Gbizie, Chibsah, Ilaș (Rz. Neag 66′), P. Petre (cpt.)(Gyulai 90+6′), G. Crețu (Tud. Telcean 82′), Davordzie (Rob. Ciobanu 66′)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Bracelli, Batantu, Copoț-Barb
Antrenor: Marco Veronese

CSC Șelimbăr: Măluțan – Buzan, R. Gherman (Cotogoi 46′), S. Șerban, Natea (cpt.), Rob. Boboc (Gogor 46′), D. Olariu (C. Soare 74′), Monea (Bucuroiu 56′), Rodri Hernando, Ayine, Babic (L. Popa 76′)
Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Butucel, Marrone, Drăghescu
Antrenor: Constantin Schumacher

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Asistenți: Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov – Prahova) și George Suciu (Câmpia Turzii). Rezervă: Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc). Observator arbitri: Gheorghe Mihalache (Buzău). Delegat joc: Adrian Petre (Buzău).

Foto: Tudi / Sport Pictures
Video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 28 Sep. 2024, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă