Strategia lui Bogdan Andone la CFC Argeș. Anunț în cazul achizițiilor și cum a găsit echipa după mandatul lui Nicolae Dică

Andrei PASCU 27 Sep. 2024, 14:19 Liga 2
Strategia lui Bogdan Andone la CFC Argeș. Anunț în cazul achizițiilor și cum a găsit echipa după mandatul lui Nicolae Dică

Bogdan Andone a susținut prima conferință de presă de când a fost numit antrenor principal al CFC Argeș. Nu a fost o conferință de prezentare, ci una organizată de club înaintea jocului din etapa a 8-a a Ligii 2, cu Corvinul Hunedoara, de pe teren propriu.

Antrenorul s-a folosit de conferință pentru a vorbi despre strategia pe care vrea să o implementeze la formația din Pitești, dar și cum i-a găsit pe jucători, cum i-a simțit după primele ședințe de pregătire.

Bogdan Andone, prima conferință din poziția de antrenor al Campionii FC Argeș

Bogdan Andone a declarat de la bun început că nu ia în calcul decât prezența în play-off-ul Ligii 2, acesta fiind obiectivul trasat alături de conducere. Vrea să fie în primele șase echipei cu Campionii FC Argeș, iar apoi, după cum a declarat, se poate întâmpla orice, de la promovare directă, până la disputarea barajului pentru SuperLiga României.

Andone nu a vrut să vorbească despre cum a găsit echipa după plecarea lui Nicolae Dică, precizând, civilizat, că fiecare antrenor are viziunea sa asupra fotbalului. Speră ca repede să pună la punct strategia pe care o dorește, pentru că e mulțumit de lotul pe care îl are Campionii FC Argeș până acum.

Planurile lui Bogdan Andone la CFC Argeș

Noul antrenor al piteștenilor a declarat că e greu de crezut ca va mai veni vreun jucător până în pauza de iarnă. Doar dacă se ivește o ocazie deosebită va mai fi anunțată vreo mutare în dreptul achizițiilor.

Nu îmi place să vorbesc despre ce a fost înainte, sunt convins că Nicolae Dică a făcut ce a depins de el ca echipa să joace. Au fost meciuri în care echipa nu a câștigat, dar asta face parte din fotbal. Referitor la lot, fiecare antrenor își face strategia, vrea posesie, contraatac, pe luptă… . Mai avem câteva luni până la pauză de iarnă, iar apoi vom vedea de ce vom avea nevoie.

Eu sunt adeptul continuității, aș vrea să nu schimb toată echipa sau jumătate de echipă în iarnă. Vreau ca jucătorii să reacționeze bine, pentru că lotul e unul bun și să continuăm cu toți jucătorii din lot.

(N.r. – Despre achiziții) În momentul de față, nu se pune probleme să vină jucători, nu cred că va mai veni cineva până în iarnă. Dacă va fi o conjunctură să vină un anumit jucător, atunci vedem. Dar, va fi foarte greu. Cunosc câțiva dintre jucătorii aflați în lot, îmi dă încredere că și tinerii au calitate, au perspectivă. Sper ca, alături de jucătorii cu experiență, să se formeze un grup unit și să ne îndeplinim obiectivul.

(N.r. – Despre suporteri) Peste tot suporterii vor ca echipa să câștige, dar trebuie să ne raportăm la situația în care suntem. Am venit aici să facem lucruri bune, obiectivul nostru este play-off-ul. Intrând în play-off, totul va fi deschis, eu am jucat sezonul trecut barajul și știu ce înseamnă asta. Toată lumea e alături de echipă, și primarul, și conducerea, dar și suporterii.

Sperăm ca la finalul sezonului regular să fim în play-off, asta am discutat cu toată lumea. Fiind în play-off, ne putem bate pentru baraj sau promovarea directă. Trebuie ca în doi ani să fim în Liga 1.

(N.r. – Despre obiectivul din Cupa României) În Cupa României, în funcție de cum vom fi în Liga 2, vom gestiona situația din grupa de Cupa României. Nu ne vom da, însă, de o parte, vom juca să obținem rezultate bune. Nu există titulari sau rezerve, noi trebuie să intrăm motivați pe teren”, a spus Bogdan Andone în cadrul conferinței de presă.

Promite că piteștenii vor arăta bine în Liga 2

Întrebat de către jurnaliștii prezenți la conferință de modul în care va arăta Campionii FC Argeș, Bogdan Andone vrea să imprime echipei următoarea imagine:

Vom încerca să alternăm momentele de agresivitate cu strategia ofensivă, vrem adversitate, agresivitate, cu presiune pe adversari. Vom încerca să avem o progresie cu posesie. Nu vreau să avem posesie fără progresie. Încerc să imprim echipei mele un stil în urma căruia să ajungem la finalizare.

Atunci când adversarul atacă, să punem presiune și să facem adversarul să greșească”.

Bogdan Andone, în fața revenirii oficiale în Liga 2, cu Corvinul Hunedoara

Bogdan Andone s-a întors în Liga 2 după o ”pauză” de doi ani, ultima dată pregătind SSU Poli Timișoara, în perioada iunie 2022 – septembrie 2022. Pe lângă Bogdan Andone le-a mai pregătit, ca ”principal”, pe Apollon Limasol (Cipru), FC Voluntari, Astra, FCSB, Energeticianul, Metaloglobus sau FC Botoșani.

Acum, obiectivul lui Bogdan Andone la Campionii FC Argeș este unul clar, accederea în play-off-ul campionatului Ligii 2. Primul meci al lui Andone pe banca piteștenilor va avea loc în weekend, în etapa a 8-a, cu Corvinul Hunedoara, pe teren propriu.

Conferința de presă organizată de CFC Argeș:

Foto și video: CFC Argeș

Andrei PASCU 27 Sep. 2024, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă