Daniel Oprescu a surprins după ce Slatina a umilit Reșița: ”Poate o să vi se pară lipsă de modestie, dar toată echipa a fost convinsă.” Antrenorul oltenilor, despre absența lui Doman și debutul lui Mihaiu

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2024, 14:38 Liga 2

CSM Slatina se aștepta să câștige detașat meciul de pe teren propriu cu ACSM Reșița, lucru care s-a și întâmplat, oltenii impunându-se în jocul din etapa a 7-a a Ligii 2 cu scorul de 4-0. Asta, cu toate că în fața sa s-a aflat un adversar cu care era la egalitate de puncte și care vedea după prima înfrângere în acest sezon, exact în aceeași situație aflându-se și trupa din județul Olt.

”Chiar dacă poate o să vi se pară lipsă de modestie, dar toată echipa a fost convinsă că o să câștigăm detașat”, a spus, după joc, antrenorul Daniel Oprescu, care și-a lăudat echipa pentru modul în care a evoluat, în ciuda absenței liderului Cătălin Doman, sau a vorbit despre aducerea lui Andreas Mihaiu și începutul bun de sezon.

CSM Slatina a umilit ACSM Reșița pe stadionul 1 Mai. Daniel Oprescu se aștepta la asta!

Slatina vedea după trei rezultate fără victorie. Remiza după 120 de minute cu echipa din Liga 3 Agricola Borcea și înfrângerea în fața sa la lovituri de departajare, în Cupa României, a fost urmată, în campionat, de un egal cu CFC Argeș (scor 0-0, acasă) și un prim eșec în acest sezon în Liga 2, la nou-promovata Metalul Buzău (scor 0-1).

Jucătorii lui Daniel Oprescu au reacționat, însă, excelent după această serie, depășind mai mult decât clar o formație care a avut un parcurs asemănător în Liga 2 în primele șase etape și vedea tot după primul eșec. Cu 4-0 a învins-o pe ACSM Reșița, cu ultimele trei goluri fiind unul mai frumos decât altul.

După joc, Oprescu a surprins cu declarația sa privind acest succes așteptat, chiar la această diferență de scor. ”Am discutat cu băieţii că Resiţa este o echipă care marchează foarte mult, dar care şi primeşte foarte multe goluri și, de obicei, goluri foarte ușoare. Așa am și pregătit meciul, chiar dacă poate o să vi se pară lipsă de modestie, dar toată echipa a fost convinsă că o să câștigăm, și nu o victorie dintr-asta la limită, 1-0, 2-1, ci detașat”, a spus antrenorul Slatinei.

Oprescu, încântat că echipa sa joacă bine și în absența lui Doman: ”Începuseră să apară discuții că dacă Doman nu joacă noi nu mai reușim să câștigăm și nici nu reușim să marcăm”

În meciul disputat luni după-amiază, CSM Slatina s-a desprins repede pe tabelă, din minutul 7, când Mahadi Kayondo a speculat o eroare a lui Bocșan, o minge trimisă încet cu capul spre propriul portar, și l-a învins de Matei Goga. Călin Toma (43′) și Ionuț Mitran (46′) s-au întrecut în dat goluri care mai de care mai frumoase, la vinclu, iar Silvian Matei (54′) a punctat și el spectaculos, cu un șut puternic sub transversală, tot din afara careului.

Daniel Oprescu este de părere că diferența de scor putea fi chiar mai mare de atât. Antrenorul echipei oltene a remarcat, însă, că băieții săi s-au descurcat excelent și fără Cătălin Doman (36 de ani) pe teren, mijlocașul căpitan absentând pentru a doua oară în acest sezon din cauza problemelor medicale.

”Chiar puteau să mai fie vreo două-trei goluri dacă… Pentru mine e important că băieții au arătat că se poate juca și fără Doman, pentru că începuseră să apară discuții că dacă Doman nu joacă noi nu mai reușim să câștigăm și nici nu reușim să marcăm. Ba, mai mult, ia uite ce se întâmplă, vine un alt meci, în care băieții au arătat că pot să aibă și ei execuții, pot să joace și să marcheze, și nu unul, ci două-trei goluri și la fel de spectaculoase ca cele pe care le marchează Doman. Asta nu înseamnă că nu recunosc că Doman e un jucător care lipsește foarte mult acestei echipe”, a vorbit Daniel Oprescu, care a fost întrebat și despre situația lui Doman: ”Eu cred că pentru jocul de la Dumbrăvița o să fie apt.”

  • CSM Slatina, în victoria cu ACSM Reșița: P. Toroc – I. Mitran (D. Dragu 88′), Gherghe, Bărăitaru (Burnea 60′), C. Toma (cpt.) – Trașcu (D. Toma 72′), Sil. Matei – C-tin. Radu (M. Cristea 60′), Mihaiu (Năstăsie 72′), Golofca – Kayondo. Rezerve neutilizate: Micu – Riza, Țîră, Trică.

Andreas Mihaiu a debutat la CSM Slatina. ”La momentul ăsta, Slatina e un mediu potrivit ca el să reușească să ajungă înapoi la Liga 1”

Cu prilejul acestui joc contra Reșiței, la CSM Slatina a debutat și cea mai recentă achiziție a echipei: mijlocașul Andreas Mihaiu (26 de ani). El a fost în lot și la precedentul joc, în eșecul cu Metalul Buzău, însă a rămas pe banca de rezerve. Acum a început ca titular și a avut o evoluție apreciată în cele 72 de minute în care s-a aflat pe teren.

”Ținând cont că vine după o perioadă grea pentru el, cred că, la momentul ăsta, Slatina e un mediu potrivit ca el să reușească să ajungă înapoi la Liga 1, pentru că este un jucător cu reale calităţi, peste nivelul ligii secunde, doar că are nevoie de puţină încredere şi de meciuri în picioare. Pentru primul meci, s-a comportat destul de bine, ţinând cont de nivelul la care este”, a spus Oprescu despre Mihaiu.

Andreas Mihaiu a evoluat ultima dată la Gloria Buzău, pentru care a jucat în 14 meciuri de Liga 2 în sezonul trecut, în partea a doua a campionatului fiind accidentat o lungă perioadă de timp. În actualul sezon, în prima ligă, unde a promovat cu trupa buzoiană, a fost utilizat doar circa 40 de minute în două partide, s-a ajuns la despărțire și a semnat cu echipa din orașul natal.

În cariera sa a mai jucat pentru Dinamo și Chindia Târgoviște.

Oprescu, cu picioarele pe pământ după cel mai bun început de sezon al Slatinei de când a revenit în Liga 2! ”Ești la fel de bun ca ultimul rezultat”

CSM Slatina a revenit în Liga 2 în vara anului 2022, când a fost instalat pe bancă și Daniel Oprescu, după despărțirea clubului de Ovidiu Burcă. În acest sezon, al treilea de ligă secundă, echipa olteană are cea mai bună clasare, fiind pe locul 5, cu 13 puncte. În ediția 2022-2023 echipa era pe locul 10, cu 11 puncte, iar în 2023-2024 se afla pe poziția a 9-a, cu 10 puncte.

Diferența de puncte nu este foarte mare față de precedentele două sezoane de Liga 2, iar Oprescu rămâne cu picioare pe pământ și are un mesaj cât se poate de matur.

”Nu ne-am propus, să știți, unde… Vedeți, știți ce se spune despre antrenori și, în general, despre o echipă? Că ești la fel de bun ca ultimul rezultat. Acum o săptămână, după meciul de la Metalul Buzău, toată lumea spunea că suntem praf și că urmează o perioadă de cădere și așa mai departe (n.r. – Ca și în cazul a ceea ce spune mai sus despre absența lui Doman, și aici Oprescu oferă niște informații despre așteptări despre care doar el a auzit!). Nu este așa! E adevărat că în acest sistem competițional și în acest campionat e foarte important să ai constanţă. Am spus-o încă de la început, când, după trei etape, toată lumea spunea că avem un început bun de campionat, iar eu ziceam să așteptăm vreo cinci-șase etape și atunci o să vă spun dacă avem un început bun de campionat”, a declarat Oprescu, un antrenor în vârstă de 52 de ani care a mai antrenat la acest nivel tot echipe din Slatina, pe ALRO Slatina (august 2011 – iunie 2012) și pe FC Olt Slatina (iulie-octombrie 2012 și decembrie 2012-iunie 2018, dar nu neapărat numai în Liga 2).

”Nu mi-a fixat nimeni obiectivul. Personal, bineînțeles, eu și băieții ne dorim să facem, și am spus-o încă de dinainte de prima etapă, un campionat mult mai bun decât cele două anterioare, cel puțin de când sunt eu antrenor. Și este un moment favorabil, mai ales că am întâlnit în acest început de campionat echipe care pare că încă nu s-au organizat așa cum trebuie”, a mai declarat antrenorul Slatinei.

Următorul meci al oltenilor, în deplasare la CSC Dumbrăvița. Slatina își propune să dea și mai puțin să primească

În etapa următoare, a 8-a, CSM Slatina joacă în deplasare la CSC Dumbrăvița, sâmbătă, de la ora 11:00. Timișenii joacă astăzi, marți, în etapa a 7-a, în deplasare la liderul FK Miercurea Ciuc (ora 18:30).

”Să știți că am și început să pregătim meciul de la Dumbrăvița. Am intrat în vestiar cu băieții, am ținut o scurtă discuție și deja am pregătit meciul de la Dumbrăvița, în care ne propunem… Dacă ați observat, față de anii anteriori, Slatina își propune nu numai să nu primească gol în acest campionat, ci chiar să marcheze. Suntem pe locul 2 sau 3 ca și goluri marcate, iar asta spune multe. Și avem a doua apărare din Liga a 2-a”, a comentat Daniel Oprescu despre ceea ce urmează pentru echipa sa.

CSC Dumbrăvița are 10 puncte în acest moment în clasament, iar în cazul în care ar câștiga la Miercurea Ciuc, un rezultat care ar fi surpriză, ar egala la puncte CSM Slatina, însă oltenii ar rămâne deasupra, fiindcă au un golaveraj mult mai bun, 16-3 față de 7-5.

Foto: News Flux

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă