Reșița, executată la Slatina cu eurogoluri! Flavius Stoican: ”Nici nu ştiu care să spun că a fost golul cel mai frumos”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2024, 11:33 Liga 2

ACSM Reșița se află într-un prim moment de criză în acest sezon sau poate și-a arătat actuala sa putere. După cinci etape în care a fost clasată pe locuri calificabile în play-off, în urma rezultatelor fără eșec, au urmat două meciuri contra unor adversare din partea superioară a clasamentului în care a pierdut, înregistrând, astfel, primele două eșecuri în această ediție de campionat.

După înfrângerea de acasă contra liderului FK Miercurea Ciuc (scor 2-3), bănățenii au fost umiliți în deplasare de CSM Slatina, în fața căreia a cedat cu scorul de 0-4. Primul gol a venit după o mare greșeală în defensivă, iar următoarele trei au fost eurogoluri, așa cum le-a numit antrenorul Reșiței.

După jocul pierdut la scor în etapa a 7-a a Ligii 2, Flavius Stoican a fost destul de relaxat și a vorbit de parcă pe terenu nu se întâmplase nimic.

ACSM Reșița, pusă la colț de CSM Slatina. Flavius Stoican: ”Am prins o zi care nu vreau să se mai repete”

ACSM Reșița a legat două înfrângeri în ultimele etape din Liga 2, după ce în primele cinci runde avusese trei victorii și două remize. Dacă după eșecul cu FK Miercurea Ciuc, Stoican spunea că absența de pe teren a lui Alin Dudea, căpitanul echipei, a contat mult, de această dată, cu Dudea în continuare absent, antrenorul nu a mai adus vorba despre elevul său, punând înfrângerea pe faptul că jucătorii săi au prins o zi foarte proastă. Acesta a apreciat ultimele trei goluri reușite de adversari.

CSM Slatina s-a desprins repede pe tabelă, din minutul 7, când Mahadi Kayondo a speculat o eroare a lui Bocșan, o pasă moale cu capul spre propriul portar, și l-a învins de Matei Goga. Călin Toma (43′) și Ionuț Mitran (46′) s-au întrecut în dat goluri care mai de care mai frumoase, la vinclu, iar Silvian Matei (54′) a punctat și el spectaculos, cu un șut puternic sub transversală, tot din afara careului.

”Am prins o zi foarte proastă. Într-adevăr, şi adversarii au dat eurogoluri. Am făcut cadou primul gol, la 1-0, am avut apoi şi noi o situaţie să egalăm, nu s-a întâmplat, apoi a venit un eurogol şi au început eurogolurile, 2-0. A început repriza a doua, eurogol, bară-gol, 3-0, apoi 4-0, şi s-a terminat soarta jocului.

Am prins o zi care nu vreau să se mai repete. Până la urmă, este un joc de fotbal. Nu trebuie să-ți pui cenuşă în cap, pentru că mai sunt multe meciuri. Ori că pierdeam cu 1-0, ori cu 4-0, asta este, dar să ne vedem şi noi greşelile, pentru că au fost greșeli.

A fost cea mai slabă partidă, şi diferenţa de scor o arată, fiindcă nu am avut realizări, nu am avut ocazii. A fost o singură ocazie, dar, în rest, am fost o echipă care am pierdut şi duelurile, am avut şi neşansa să le oferim cadou acel prim gol, după aceea a venit acel eurogol, speram să ne revenim după pauză, dar nici nu a început bine repriza că deja a fost celălalt eurogol, 3-0”, a spus Flavius Stoican la finalul jocului de pe stadionul 1 Mai din Slatina.

Stoican: ”Nici nu ştiu care să spun că a fost golul cel mai frumos”

Stoican i-a lăudat jucătorii lui Daniel Oprescu, dar și pe antrenorul Slatinei, pentru ceea ce arată echipa sa în acest sezon. Despre ultimele trei goluri, antrenorul Reșiței a fost sincer și a spus că a fost unul mai frumos ca altul.

”Slatina este foarte bună, mai ales după asemenea goluri, o echipă arţăgoasă. Băieţii aceştia au avut nişte execuţii frumoase, atât de multe, încă nici nu ştiu care să spun că a fost golul cel mai frumos. Vreau să-i felicit, de asemenea pe antrenor, pe Oprescu, şi să continue pe aceeaşi linie”, a declarat Flavius Stoican, citat de News Flux.

Deși echipa sa este la al doilea eșec consecutiv, dar acum neavând nicio reacție în fața adversarului, Stoican speră să fie un simplu accident: ”Trebuie să fim realişti. Suntem o echipă care am acumulat puncte datorită jocului colectiv, al muncii în echipă, iar astăzi am suferit la acest aspect. Vreau să considerăm meciul de astăzi un accident, care să nu se mai repete.”

ACSM Reșița, în eșecul cu CSM Slatina: Mat. Goga – Dolghi, Bocșan (D. Fărăgău 55′), Fota – Elton da Silva (Doană 68′), Rimovecz – Al. Negru (Dam. Isac 68′), Cioiu, Tucaliuc (Samake 55′) – Haită (cpt.) – Lascu (Chera 68′). Rezerve neutilizate: Dincă – Jerdea, Bărboianu, M. Angelov.

Reșița, pe locul 8 în Liga 2, dar poate pica pe 10. ”Asta este realitatea, clasamentul nu minte”

După ultimele două rezultate, ACSM Reșița a coborât în afara locurilor calificabile în play-off. Înainte de ultimul joc al etapei, echipa lui Flavius Stoican este pe locul 8, cu 11 puncte. Poate fi depășită atât de CSC Dumbrăvița, care joacă astăzi la Miercurea Ciuc, cât și de Corvinul, care are două restanțe. Astfel, poate coborî până pe locul 10.

”Poate, până la urmă, aceasta este și realitatea campionatului, locurile care la momentul acesta le ocupă echipele care participă în Liga a 2-a. Asta este realitatea, clasamentul nu minte. Vom vedea pe viitor dacă vom putea să urcăm sau rămânem o echipă care ne mulțumim cu mijlocul clasamentului. Vom vedea”, a spus antrenorul echipei bănățene.

Urmează meciul cu Concordia Chiajna

În etapa următoare, a 8-a, ACSM Reșița are meci acasă cu Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 11:00. Trupa ilfoveană ocupă locul 11, cu 10 puncte.

”Urmează un meci cu Chiajna, un meci pentru care trebuie să strângem rândurile, să fim conștienți cât putem, ce putem, să ne adunăm, și să jucăm cum am făcut-o până acum și să considerăm, cel puțin meciul de astăzi, un accident, să nu se mai repete”, a declarat Stoican.

Foto: News Flux

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2024, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă