FK Miercurea Ciuc n-are adversar în Liga 2, iar Robert Ilyeș a reacționat ferm înaintea partidei următoare: ”Excepțional!”

Andrei PASCU 23 Sep. 2024, 18:53 Liga 2
FK Miercurea Ciuc n-are adversar în Liga 2, iar Robert Ilyeș a reacționat ferm înaintea partidei următoare: ”Excepțional!”

FK Miercurea Ciuc este de neînvins în acest sezon, având chiar victorii pe linie până în momentul de față, șase în Liga 2 și două în Cupa României. Marți, de la ora 18:30, formația ciucană va întâlni, pe teren propriu, CSC Dumbrăvița, în etapa a 7-a a campionatului. Duelul va fi în format live-text pe Liga2.ro.

În cazul unui succes, trupa lui Robert Ilyeș va termina runda cu șase puncte peste locurile 2 și 3, Metaloglobus și Steaua.

Robert Ilyeș, cuvinte mari după rezultatele FK Miercurea Ciuc: ”Excepționale”

Robert Ilyeș a transmis faptul că echipa lui poate bifa o nouă victorie și știe la ce să se aștepte de la formația din Dumbrăvița. A urmărit meciurile adversarilor de marți și a sesizat faptul că ”principalul” lor imprimă echipei o idee de joc care se bazează pe baloane lungi, pe jucători de atac.

Când a vorbit de principalul motiv pentru care FK Miercurea Ciuc speră la o victorie și o mărire a ecartului de șase puncte față de locul 2, Robert Ilyeș a remarcat faptul că forța colectivă a echipei va fi decisivă în întâlnirea de marți, dar a recunoscut și că FK Miercurea Ciuc are o poftă ofensivă mai mare decât stagiunea trecută.

Robert Ilyeș a schimbat sistemul de joc în vară, a trecut la un 3-4-2-1, iar evoluțiile au fost catalogate de el ca fiind ”excepționale”, făcând referire atât la rezultatele din Liga 2, cât și la cele două partide din Cupa României, unde așteaptă să cunoască adversarele din faza grupelor.

Continuăm seria bună, sunt bucuros că nu am pierdut până acum! Rezultatele noastre sunt de-a dreptul excepționale, ceea ce, așa cum am mai spus, ne dă încredere în continuare. Însă, urmează din nou un meci pe care trebuie să îl pregătim, deoarece vom întâlni un adversar incomod, care greșește puțin în defensivă.

Știm, îi cunoaștem. Trimit multe mingi la bătaie spre atacanți, încercând astfel construcția. Așa că sarcina noastră va fi una dificilă, cu siguranță. Am mare încredere în băieți că vor înțelege, că trebuie să plimbăm foarte mult mingea și trebuie să ne axăm construcția pe posesie.

Și dacă vom avea ocazii, trebuie să le fructificăm în mare măsură, deoarece vom juca cu o echipă puternică în defensivă. Adversarul primește gol greu.

Deci, va fi important să fim eficienți, pentru că, cel mai probabil, acest meci va fi mult mai închis decât partida de la Reșița.

(N.r. – Despre faptul că FK Miercurea Ciuc marchează mai mult decât sezonul trecut) Abordăm cu alt sistem de joc, comparativ cu anul trecut. Acest sistem 3-4-2-1 este mult mai ofensiv. Însă, suntem conștienți că rămânem destul de descoperiți în apărare, ceea ce s-a văzut prin golurile primite în campionat.

Dat fiind faptul că avem mulți jucători, cu spirit într-adevăr ofensiv, nu prea avem altă cale. Îmi place și mie să inițiem cât mai multe atacuri, să dominăm jocul cât mai mult, cu toate că sistemul de joc are acest risc. În plus, să nu uităm că au sosit jucători noi, Dolny, Anderson sau Torvund, care au sporit în bună măsură calitatea ofensivă, ceea ce se reflectă prin numărul de goluri marcate”, a spus Robert Ilyeș la conferința de presă.

Ciucanii, șase victorii în Liga 2, două în Cupa României

FK Miercurea Ciuc are partida cu CSC Dumbrăvița după un succes în Liga 2, în etapa a 6-a, 3-2 cu ACSM Reșița. În celelalte partide din campionat, ciucanii au învins, în etapa a 5-a, Metalul Buzău, scor 4-2, dar au trecut și cu 1-0 de Campionii FC Argeș, în deplasare, pe stadionul de la Mioveni, dar și de AFC Câmpulung Muscel (scor 4-1), Viitorul Pandurii (scor 4-1) și ACSM Ceahlăul (scor 3-1), fiind pe primul loc în campionat.

În turul 3 din Cupa României, care i-a adus calificarea în play-off, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 3-1 de Kids Tâmpa Brașov, pe teren advers. Apoi, a învins Unirea Slobozia, scor 1-0, și a pătruns în faza grupelor.

Trebuie să abordăm aceste meciuri pe rând, pentru cele trei puncte puse în joc. Primul meu gând este și acum să câștigăm meciul care vine. După care va veni marele meci cu Steaua, echipă care ne suflă în ceafă, la doar trei puncte distanță, așa că va fi un derby adevărat.

Așadar, nu este loc de eșecuri, deoarece poți cădea oricând în clasament. După una sau două înfrângeri ajungi cu două-trei locuri mai jos. Important e să rămânem concentrați, pentru că va fi dificil să ne menținem poziția din clasament. Poți ajunge ușor în vârf, dar la fel de ușor poți fi dat jos de acolo.

Așa că prefer să privesc meciurile unul după altul. Este abordarea în care cred!”, a mai spus Ilyeș.

Conferința de presă organizată de FK Miercurea Ciuc înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 23 Sep. 2024, 18:53 Liga 2
Pe aceeași temă