”Când nu mai poți, mai poți puțin.” CS Mioveni a reușit un rezultat pozitiv cu CFC Argeș, iar Alin Chița și-a lăudat jucătorii și le-a mulțumit fanilor

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 13:59 Liga 2

CS Mioveni a înregistrat un rezultat pozitiv în etapa a 7-a din Liga 2, contra unei formații care este văzută ca mare favorită, teoretic, la calificarea în play-off-ul întrecerii, Campionii FC Argeș. Formația lui Alin Chița a bifat un 1-1 cu trupa lui Nicolae Dică.

A condus formația din Mioveni cu 1-0 la pauză în duelul care a avut loc pe stadionul din localitate, dar a fost egalată în partea secundă, cu 21 de minute înaintea finalului de timp regulamentar.

CS Mioveni, remiză cu Campionii FC Argeș, scor 1-1

CS Mioveni a deschis destul de repede scorul în duelul de sâmbătă. După un sfert de oră și-a trecut numele pe lista marcatorilor Ianis Vencu, un fotbalist în vârstă de numai 17 ani. Scorul de 1-0 s-a menținut până la pauză, iar în partea secundă Campionii FC Argeș a forțat și a egalat.

Rezultatul de egalitate a fost restabilit în minutul 68, în urma reușitei lui Valentin Buhăcianu, introdus de Nicolae Dică la pauză.

  • CS Mioveni, contra Campionii FC Argeș: Fl. Croitoru (cpt.) – Corbu, R. Garutti, Core, A. Șerban – Duțan (Zamura 62′), Bustea (Andr. Răuță 65′), Al. Răuță, Guțea – Vencu (I. Șerban 65′), Pozatzidis (Căprescu 90′)
    Rezerve neutilizate: Mih. Bădescu – Rob. Bădescu, Coșereanu, Andr. Militaru, Puiu

La finalul întâlnirii, Alin Chița a recunoscut faptul că Mioveni a fost echipa mai bună în prima parte, dar că în repriza a doua Campionii FC Argeș a arătat mai bine și că a dominat. A considerat că rezultat de egalitate a fost unul echitabil în urma celor întâmplate pe teren, din punctul său de vedere.

 

Alin Chița, impresii după partida de la Mioveni

Chița l-a lăudat pe portarul și căpitanul Florin Croitoru, despre care a spus să a apărat foarte bine în special în partea secundă și că remiza i se datorează și lui.

E un rezultat echitabil, dacă stau și mă gândesc la finalul jocului, iar dacă mă gândesc la prima repriză, cred că am avut mai mult posesia. Dacă am fi concretizat o ocazie avută atunci, jocul ar fi avut altă istorie. Dar, până la urmă și ei au ratat în repriza a doua, au dominat, iar intervențiile lui Croitoru au făcut ca scorul să rămână așa. De aceea, țin să spun că e un rezultat echitabil.

Nu am spus la pauză să ne retragem, dar erau conduși și era normal ca ei să forțeze. Dar, dacă marcam prin Șerban sau dacă punctam prin incursiunile lui Guțea din finalul primei reprize… dar, nu am transmis să ne retragem, am jucat, s-a accidentat și Bustea, Alin Șerban a avut o problemă, însă cei intrați de pe bancă au jucat bine.

Jucătorii au avut atitudine bună, iar publicul a avut un cuvânt important de spus. Când simți că nu mai poți, mai poți puțin! Oamenii sunt alături de tine și îți dau energie, tragi de tine. De aceea am spus mereu că acești copii au nevoie de sprijin. (…)”, a transmis Alin Chița la conferința de presă de la finalul jocului de la Mioveni.

CS Mioveni, duel în deplasare în runda a 8-a din Liga 2

În acest moment, CS Mioveni se află pe locul 14 în Liga 2, cu 8 puncte acumulate, în urma a două victorii (1-0 cu CS Afumați, 2-0 cu Viitorul Pandurii), doup remize (0-0 cu Unirea Ungheni și 1-1 cu CFC Argeș) și două eșecuri (0-1 cu FC Voluntari și 0-2 cu ACSM Ceahlăul).

E la un punct de locul 13, CFC Argeș, și cu un punct peste locul 15, FC Bihor Oradea. În etapa a 8-a din Liga 2, CS Mioveni va întâlni, pe teren advers, Metalul Buzău.

Încercăm la fiecare partidă să luăm punct sau puncte, să schimbăm atitudinea jucătorilor, pentru că sunt 14 veniți în vară și mereu e loc de mai bine. Jucătorii încearcă mereu să asculte ce le transmit, tot timpul aportul în teren mă bucură.

Ca linie de clasament, cred că dacă aveam mai multă atitudine puteam avea mai multe puncte. Cred că puteam mai bine, trebuie să venim de pe bancă și să aducem un plus, mulți jucători au venit pe parcurs și nu au reușit să facă toată pregătirea.

Încercăm să îmbunătățim jocul și să avem rezultate, să urcăm în clasament”, a mai spus Chița.

Foto: Gabriel Neacșu (Sport Pictures) și CS Mioveni

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă