Fotbalistul suspendat un an pentru pariuri a revenit pe teren și a înscris pentru noua sa echipă. Nu a avut, însă, nicio șansă la victorie la Blejoi

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 10:03 Liga 3

Cosmin Achim (29 de ani), fotbalist suspendat de Federația Română de Fotbal un an și amendat cu 150.000 de lei pentru că a jucat la pariuri, inclusiv pe meciurile echipei sale, și-a ispășit sancțiunea, de curând a semnat cu un nou club și la primul meci oficial a marcat.

Fostul fundaș al celor de la Viitorul Constanța, FC Voluntari sau Petrolul a semnat cu ACS Sport Team, echipă nou-înscrisă în Liga 3 în această vară, iar la meciul din această etapă, runda a 4-a, a marcat unicul gol înscris de trupa sa contra CS Blejoi.

Cosmin Achim a revenit pe teren după suspendarea pentru pariuri și a înscris pentru Sport Team

Cosmin Achim și-a ispășit suspendarea de un an primită după ce Departamentul de Integritate din cadrul FRF l-a reclamat Comisiei de Disciplină și Etică a FRF fiindcă a jucat la pariuri, inclusiv pe meciurile echipei sale. Din cauza dependenței sale și a datoriilor acumulate, iubita sa a fost cea care l-a reclamat la federației.

Fundașul s-a antrenat singur în această perioadă, s-a zvonit că ar fi avut oferte de la Unirea Slobozia sau Sohar Club, echipa din Oman antrenată de Eugen Trică, însă, în cele din urmă, a semnat cu ACS Sport Team, o formație nouă din Liga 3, preluată în această vară de Viorel Ferfelea.

Vineri, Sport Team a avut meci la Blejoi, contra CS Blejoi, în etapa a 4-a a Ligii 3, Seria 5, iar Achim a reușit să înscrie primul gol după calvarul trăit. A marcat în minutul 45, din penalty, pentru 1-1, însă echipa sa a fost depășită fără probleme în partea secundă, când a încasat alte patru goluri.

”Am avut foarte multe gânduri, chiar mă gândeam dacă să mă reapuc de fotbal sau nu. Dar fac asta de foarte mult timp, sunt destul de puternic și am trecut peste cu ajutorul familiei. Gabi Tamaș a fost unul dintre cei care m-au susținut, alături de familie și de câțiva prieteni.
Eu mă cred nevinovat în continuare, dar, de acolo, de sus, m-au judecat foarte, foarte grav. Ținând cont de cazurile din Italia cazul Tonali, când s-au dictat 6 luni de suspendare și 12.500 de euro amendă, mie mi-au dat un an și 30.000 de euro.
”Famila m-a ajutat în acest an cel mai mult. Am vrut să mă duc să mă angajez în acest timp, dar tata, pentru că a jucat și el fotbal, nu m-a lăsat și m-a pus să mă antrenez ca să fiu apt după suspendare. Primele zile, după ce am reziliat cu Petrolul au fost cele mai grele, mă trezeam dimineața și plângeam. Nu știam în ce parte să o iau, a spus Achim, citat de DigiSport, cu trei luni înainte să-i expire suspendarea.

  • Petrolul – CFR Cluj 2-5, din 27 februarie 2023, a fost ultimul meci în care Cosmin Achim a jucat fotbal înainte să fie suspendat
  • În cariera sa, Cosmin Achim a jucat pentru Viitorul Constanța, FC Voluntari, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Petrolul Ploiești. Cu FC Voluntari a câștigat Cupa României și Supercupa, în 2017.

CS Blejoi defilează în Seria 5 din Liga 3

Cu 5-1 s-a impus CS Blejoi, prin golurile marcate de Robert Tudor (40, 48, 56), Mihai Leonard Tudor (58) și Sebastian Bălașa (77), cu acest nou succes trupa prahoveană continuând să aibă punctaj maxim în seria sa și să fie una dintre puținele echipe aflată în această situație în toată Liga 3.

Momentan, în clasament o urmează Petrolul 2, cu șapte puncte acumulate, în timp ce Sport Team este abia pe locul 8 din 10, cu 3 puncte strânse în patru etape.

CS Tunari, marea favorită a acestei serii, echipă antrenată de Dan Alex și plină de jucători ”vedetă”, a suferit deja o înfrângere în acest sezon.

”Parcurs de regularitate, cu patru victorii in patru meciuri
CS Blejoi – ACS Sport Team Bucureşti 5-1 (1-1)
Marcatori: Robert Tudor (40, 48, 56), Mihai Tudor (58), Sebastian Bӑlaşa (77)/Cosmin Achim (45-11m)
CS Blejoi: Cotolan – Rӑducea, Ov. Costache, Tudorache, Drӑgoi (66 Toma)– E. Ionescu (66 A. Şerban), I. Dima (cpt) (46 Constantinescu), Mӑnescu, Niţescu – Guiu (46 M. Tudor), R. Tudor (72 Bӑlaşa). Antrenor: Rӑzvan Vlad
Sport Team: Andrei – Moise, Achim, Dobrin, Sultana – Datcu (cpt) (78 M. Gheorghe)– Mihӑilӑ (61 Andone), Badea (67 Niculiţӑ), Nica (61 Matei), Stamate (61 Bӑlӑnicӑ) – Dumitrescu. Antrenor: Viorel Ferfelea.
Avetismente: I. Dima (34)/Nica (52)
Arbitri: Valentin Florescu (Sfântu Gheorghe) – Ciprian Bratoi (Turnu Mӑgurele), Gabriel Costea (Roşiorii de Vede), Rezervӑ: Jozsef Szakacs (Sfântu Gheorghe)
Observator arbitri: Cristian Lupoaie (Galaţi)
Delegat de joc: Andrei-Dorian Bȋrsan (Bucureşti)”, sună comunicatul celor de la Blejoi după victoria cu Sport Team.

În sezonul trecut, CS Blejoi a terminat pe locul 3 în Seria 4, după CS Dinamo și SC Popescu Leordeni, iar acum două sezoane a fost liderul Seriei 5 și a jucat baraj de promovare în Liga 2, pierdut în faza semifinală în fața celor de la Viitorul Dăeşti.

Foto: CS Blejoi

Marius ANGHEL 21 Sep. 2024, 10:03 Liga 3
Pe aceeași temă