Nicolae Dică ar vrea să șteargă ultimele zece minute din meciul Argeșului cu Concordia: ”Am jucat cu sabia deasupra capului.” Nu-și poate explica picajul: ”A fost un black-out”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2024, 14:48 Liga 2

Nicolae Dică și-a lăudat jucătorii după victoria obținută împotriva Concordiei Chiajna, scor 3-2, luni, la Mioveni, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2, însă ”le taie” ultimele zece minute din meci, când nu-și poate explica ce s-a întâmplat. La începutul acestor minute din final, trupa ilfoveană a marcat de două ori și a dat mari emoții piteștenilor.

Antrenorul echipei din Pitești, Campionii FC Argeș, a vorbit despre o ”sabie deasupra capului” și despre răbdare.

Nicolae Dică a trăit cu mari emoții finalul jocului cu Concordia, după ce ilfovenii au fost aproape să egaleze de la 0-3

Cu doar o victorie obținută în primele cinci etape ale campionatului Ligii 2 și doar cu cinci puncte acumulate, Campionii FC Argeș a jucat sub o presiune mare derby-ul cu Concordia Chiajna, altă dezamăgire în primele runde, dar poziționată puțin mai bine în clasament înaintea meciului.

Echipa lui Nicolae Dică a reușit, însă, să fie mai precisă în atac și să marcheze de trei ori, cum nu o făcuse în acest sezon, însă apoi s-a relaxat și asta o putea costa două puncte. Reușitele lui Marius Briceag (43′), Robert Moldoveanu (71′) și Mihai Roman (78′), aflați la primul gol în acest sezon, i-au adus Argeșului un 3-0 pe tabelă, însă Mihai Neicuțescu (82′) și Giovani Ghimfuș (84′) au reaprins jocul pe final cu golurile lor. Numai că trupa piteșteană și-a revenit rapid din pumni și a echilibrat jocul, pe final Concordia nemaiavând nicio șansă de a înscrie, ba chiar Moldoveanu putea reuși al doilea gol în dreptul său.

Cu excepția ultimelor zece minute din meci, Dică spune că restul jocului a fost exact pe placul său.

”Este păcat că am jucat ultimele zece minute, cu prelungiri, cu sabia deasupra capului, pentru că am jucat 80 de minute foarte bine. Așa vreau să joace echipa mea. Am reușit să marcăm trei goluri, ne-am mai creat șase, șapte ocazii de a marca. Nu le-am dat foarte multe oportunități celor de la Chiajna, au avut una sau două oportunități de a marca. Am arătat foarte bine, echipă agresivă, defensiv bine. Au venit acele zece minute, care nu mi-au plăcut, pe finalul jocului, când am primit și două goluri, dar este important că am reușit să câștigăm acest joc cu o prestație bună”, a spus antrenorul echipei Campionii FC Argeș.

”Mă bucur că ceea ce am făcut la antrenamente, cum i-am văzut pe băieți în ultimele două săptămâni, în această perioadă de întrerupere, au arătat și la joc, astăzi, foarte bine, tăind cele zece minute de la final”, a mai spus Dică, întrebat cu totul altceva: despre faptul că i-au marcat jucători diferiți în acest meci.

Nicolae Dică, despre căderea echipei în finalul jocului cu Concordia: ”Chiar nu pot să-mi explic”

Nicolae Dică a spus că la 3-0 a strigat către jucătorii săi cu experiență să continue să lupte, însă, cu toate acestea, se pare că nu l-au ascultat. E e părere că Costinel Tofan și compania au suferit un ”black-out”!

”Chiar nu pot să-mi explic, pentru că atunci când am făcut 3-0 am tot strigat la ei, la patru-cinci jucători cu experiență, să fim concentrați în continuare, să continuăm să jucăm. Și au venit… Acela a fost un black-out de vreo patru-cinci minute, în care am primit două goluri. Dar băieții trebuie felicitați, pentru că am reușit să câștigăm jocul, urcăm în clasament, ne așteaptă, sâmbătă, încă o partidă dificilă, cu cei de la CS Mioveni, un derby local. Trebuie să fim pregătiți”, a transmis Dică.

El a mai declarat și faptul că are un grup unit, lucru care s-a văzut inclusiv în cele două meciuri pierdute în acest sezon, însă e nevoie de timp pentru a venit și rezultatele mult dorite: ”Am spus și după meciurile pe care le-am pierdut, de la Oradea și cu Miercurea Ciuc, că echipa a jucat, a arătat bine, dar, din păcate, nu am reușit să marcăm, pentru că în cele două jocuri ne-am creat vreo 20 de ocazii de a înscrie. Echipa, jucătorii mi-au dat încredere că putem, ușor-ușor, să obținem rezultate pozitive. Dar trebuie să avem răbdare. Eu am încredere în acești băieți, pentru că la fiecare meci au dat totul și ușor-ușor o să avem rezultate, împreună cu conducerea, cu suporterii care vin la jocuri și ne încurajează.”

CFC Argeș, în victoria cu Concordia: Oncescu – Tofan (cpt.), G. Garutti, Esteban Orozco, Briceag – P. Dulcea (Rob. Moldoveanu 64′), P. Petrescu (Seto 87′), Doukoure, Rădescu – Y. Pîrvu (Gab. Gheorghe 64′) – Mih. Roman (Buhăcianu 79′). Rezerve neutilizate: Straton – Borța, M. Tudose, Ghiocel, Dinoci.

Urmează derby-ul orgoliilor cu CS Mioveni

Campionii FC Argeș a ajuns la un total de 8 puncte acumulate în șase meciuri și a urcat pe locul 10, depășind inclusiv Concordia Chiajna, rămasă cu 7 puncte și aflată pe locul 13, la egalitate cu FC Bihor, CS Mioveni și Ceahlăul, doar pe ultima întrecând-o la golaveraj.

În etapa următoare, a 7-a, CFC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 11:00, derby-ul local cu CS Mioveni (locul 12, 7 puncte), în ”deplasare” de această dată, la Mioveni, unde joacă și ea acasă de mai bine de un an.

Declarația lui Nicolae Dică și Mihai Roman după Campionii FC Argeș – Concordia Chiajna 3-2:

https://www.youtube.com/watch?v=CK4IjRLBW_Y

https://www.youtube.com/watch?v=gARXeP0rhPI

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 17 Sep. 2024, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă