Optimism la CSC Dumbrăvița pentru meciul cu FCU Craiova. Ce spune antrenorul Cosmin Stan

Andrei PASCU 16 Aug. 2024, 19:51 Liga 2
Optimism la CSC Dumbrăvița pentru meciul cu FCU Craiova. Ce spune antrenorul Cosmin Stan

CSC Dumbrăvița revine pe teren propriu sâmbătă, pentru un meci interesant, cu FCU Craiova, formație retrogradată vara aceasta din primul eșalon, unde a petrecut câteva sezoane.

Alb-verzii sunt neînvinși în acest start de sezon, iar Cosmin Stan este foarte optimist pentru acest meci, care consideră că vine într-un moment oportun pentru echipa sa, din punct de vedere al programului acestei ediții a ligii secunde.

Timișenii au avut un start mai bun decât oltenii în campionat

În prima rundă, Dumbrăvița a învins Metalul Buzău cu 3-1, iar apoi a terminat la scorul de 1-1 prima deplasare, una chiar apropiată, la Reșița. De asemenea, alb-verzii au mai reușit să bifeze și două victorii în Cupa României, ambele cu 2-1, mai întâi la Peciu Nou, iar apoi, la Timișoara, cu Poli.

Craiovenii au pierdut însă cu 2-0 la Reșița, dar au bifat și un 1-0 acasă cu Chindia Târgoviște. De asemenea, în Cupa României au jucat un singur tur, pe care l–au trecut după ce au învins cu 1-0 pe Petrolul Potcoava.

Cosmin Stan anticipa de la început de sezon că e bine că Dumbrăvița joacă mai devreme cu retrogradata din Bănie.

Până acum am pregătit meciul cu Poli. De mâine pregătim meciul cu Craiova. Un meci greu, cu una dintre pretendentele la promovare. E o echipă retrogradată, nu au avut un început de sezon foarte bun. Cum ziceam și acum vreo trei săptămâni, că simt că nu sunt legați, se cam vede în jocul lor că nu sunt încă legați.

Sper să profităm de lucrul acesta, că un sunt încă legați cum ar trebui. Cred că ne ajută faptul că jucăm acasă și că jucăm la început cu ei. Că-s convins că pe parcurs își vor reveni și se vor lega foarte bine. Cred că ne ajută lucrul acesta, că i-am prins într-un moment mai greu pentru ei”, a declarat ”principalul” după victoria cu Poli.

Nu este primul meci direct între cele două echipe

Cele două formații, deși mai noi pe scena primelor două eșaloane românești, s-au mai întâlnit. S-a întâmplat la 8 noiembrie 2019, când Liga 3 nu avea zece serii, ci doar cinci. La Dumbrăvița, formația din Craiova a triumfat cu 2-1, iar returul nu s-a mai disputat, deoarece sezonul a fost compromis de pandemia de coronavirus din 2020.

Răzvan Morariu, care revine după suspendare, dar și Robert Mikloș, erau și atunci la Dumbrăvița, iar la olteni, din lot mai fac parte Radu Negru, Vlad Pop și Claudiu Bălan.

Cu patru puncte, Dumbrăvița e pe locul 3 într-un clasament unde nu toate echipele au jucat două runde, din cauza situației Corvinului. Cu 3 puncte, FCU Craiova e pe 13. Meciul de la Dumbrăvița începe sâmbătă la ora 11.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Andrei PASCU 16 Aug. 2024, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă