AFC Câmpulung Muscel leagă rezultatele pozitive. A eliminat Chindia din Cupa României și Costin Lazăr e tot mai încrezător: ”Obiectivul, grupele competiției”

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 15:58 Cupa României

AFC Câmpulung Muscel a bifat a treia victorie la rând în acest sezon, dar de data aceasta în Cupa României. După succesul din turul 2 din Cupa României, cu Olimpic Zărnești, și victoria din etapa a 2-a din Liga 2, contra FC Bihor Oradea, nou-promovata în divizia secundă a trecut, miercuri, 14 august, de Chindia Târgoviște.

În turul 3 al Cupei României, AFC Câmpulung Muscel a trecut cu 2-0 de Chindia, de o formație contra căreia pornea cu șansa a doua.

AFC Câmpulung Muscel a trecut de Chindia Târgoviște în turul 3 din Cupa României

Duelul a avut loc la Câmpulung Muscel, iar trupa lui Costin Lazăr s-a impus datorită golurilor semnate de Robert Ene, în minutul 43, și Alexandru Ionuț Popescu, în minutul 86.

”Principalul” învingătorilor a declarat la finalul confruntării că a fost mulțumit de evoluția fotbaliștilor săi, care se descurcă bine deși au jucat într-un ritm cu care nu prea s-au întâlnit de-a lungul carierelor lor, atât din perspectiva frecvențelor meciurilor, cât și din perspectiva nivelului arătat de echipele întâlnite.

De fiecare dată, Costin Lazăr cere implicare și dăruire din partea jucătorilor, iar echipa se pare că are rezultate astfel, pentru că lotul celor de la AFC Câmpulung Muscel e departe de a fi considerat unul cu o valoare individuală prea mare.

Costin Lazăr, impresii după ce s-a calificat în play-off-ul de Cupa României

Din nou, antrenorul a accentuat ideea că vrea prezența în grupele Cupei României și e convins că obiectivul poate fi îndeplinit.

”Obiectivul nostru este intrarea în grupele Cupei României, iar acum am mai făcut un pas. Vreau să felicit jucătorii, au evoluat bine, au dat dovadă de atitudine. Sperăm ca lucrurile să meargă din ce în cel mai bine la Câmpulung, în afară de echipă și de oamenii care sunt implicați.

Am făcut mutări inspirate pe parcursul reprizei secunde, pot să spun că da. Și echipa adversă a încercat să vină cu prospețime, la fel și noi. Am vrut să venim cu prospețime, cu jucători care vor să demonstreze că pot să joace în primul 11. Au fost și șase modificări la ei, la noi vreo cinci.

Mă bucur că jucătorii care au venit de pe margine au adus un plus, indiferent de cât au jucat în meciurile anterioare.

Sunt încrezător în jucătorii tineri, dar trebuie să aibă ei încredere în ei, iar totul va decurge cum s-a întâmplat azi. Robert este un caz fericit, șase luni s-a antrenat cu noi, anul trecut, când am tras pentru promovare. Doar s-a antrenat, dar acum îmi place ce văd la el, a rămas în lot, iar acum a fost de două ori decisiv. Mă bucur când copiii vin din spate cu atitudine, cu valoare. (…)”, a spus Costin Lazăr.

  • FC Bihor Oradea, contra Chindia Târgoviște: Voicu – Stelea, Stănici, Gîsă, Brumă – Vasile (A. Popescu 61’), Ntamak – Niță (I. Jenaru 46’), Ene (Stancu 79’), Longher (Enache 46’) – Ciurea (Ș. Ghiță 61’)
    Rezerve neutilizate: Bălăniocă, Sanda, Dumitrescu, D. Popescu

Trei rezultate pozitive la rând pentru AFC Câmpulung Muscel

În ceea ce privește parcursul echipei AFC Câmpulung Muscel din noul sezon, nou-promovată în Liga 2, a avut un debut nefericit în campionat, contra unei alte nou-promovate în divizia secundă în această vară, CSM Focșani. A cedat cu scorul de 0-2.

Apoi, în campionat a urmat duelul cu FC Bihor Oradea, pe care l-a câștigat cu scorul de 2-1. Acum, AFC Câmpulung Muscel va avea al treilea meci din Liga 2 contra FK Miercurea Ciuc, în deplasare, după întâlnirea cu Chindia Târgoviște din turul 3 al Cupei României.

În turul 2 al întrecerii Cupei României, clubul din Câmpulung Muscel trecuse de Olimpic Zărnești, scor 3-2 după prelungiri, după 2-2 la finalul celor 90 de minute.

În privința duelului cu FK Miercurea Ciuc, Costin Lazăr a declarat:

Va fi un meci greu pentru noi, în perioada următoare vom încerca să refacem jucătorii, după efortul din ultimele zile. Trebuie să fie proaspeți cât mai repede. Dar, e bine când ai un lot numeros, când intră jucătorii cu motivație. Atunci, lucrurile sunt bune.

Avem moral datorită rezultatelor. Când am câștigat cu Bihor, am arătat că putem să ne luptăm de la egal la egal cu oricine, dar trebuie să avem încredere”.

Reacția lui Costin Lazăr după AFC Câmpulung Muscel – Chindia Târgoviște:

 Golurile marcate de AFC Câmpulung Muscel în partida cu Chindia Târgoviște:


Foto și video: AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 15:58 Cupa României
Pe aceeași temă