Adrian Petre continuă în Liga 2 după ce a retrogradat cu CS Tunari și nu l-a convins pe Rednic să-i dea încă o șansă la UTA

Călin MNERIE 08 Jul. 2024, 01:12 Liga 2
Adrian Petre continuă în Liga 2 după ce a retrogradat cu CS Tunari și nu l-a convins pe Rednic să-i dea încă o șansă la UTA

Concordia Chiajna a remizat, sâmbătă, scor 2-2 cu nou-promovata în SuperLigă Unirea Slobozia, pe lista marcatorilor ilfovenilor în amical înscriindu-se Adrian Bălan și Adrian Petre.

Acesta din urmă s-a prezentat la pregătirea ”verzilor” după ce Mircea Rednic nu l-a luat în cantonamentul echipei UTA din Slovenia și l-a convins pe Ilie Poenaru că merită o șansă la Concordia.

Adrian Petre a sperat la încă o revenire la UTA, dar a ajuns la Concordia Chiajna

Din informațiile Liga2.ro, atacantul arădean de 26 de ani a semnat cu Chiajna un contract valabil până în vara lui 2025, cu posibilitate de prelungire în cazul în care ilfovenii promovează în SuperLigă.

Fost international de tineret, titular la ”europeanul” din Italia 2019, Petre a intrat într-un con de umbră în ultimii ani. În 2017, devenea cel mai scump transfer din istoria UTA-ei (până în acel moment), danezii de la Esbjerg plătind 500 de mii de euro în schimbul său. După trei sezoane petrecute în Țara lui Hamlet a ales să se întoarcă în țară, la FCSB, și evoluțiile sale au fost din ce în ce mai modeste.

De la formația lui Gigi Becali s-a transferat în Serie B, la Cosenza, apoi s-a întors acasă, la UTA, și imediat la Farul, unde a dat 9 goluri pentru trupa lui Gică Hagi, în sezonul 2021-2022.

Petre a jucat puțin pentru FC Hermannstadt, câtși pentru CS Tunari, cu care a retrogradat în Liga 3

Cariera lui Petre a continuat în Grecia, la APO Levadiakos, unde s-a ales cu niște probleme medicale în zona spatelui. Acestea l-au mai chinuit și în stagiunea 2023-2024, pe care a împărțit-o între FC Hermannstadt (SuperLigă) și CS Tunari (Liga 2, cu care a retrogradat în Liga 3).

  • 24 de minute în 3 meciuri din SuperLigă și 89 de minute în 2 jocuri din Cupa României a avut Adrian Petre la FC Hermannstadt în sezonul 2023-2024, în timp ce la CS Tunari a prins 271 de minute în 6 meciuri din Liga 2, în care a înscris și un gol

La începutul lunii iunie, se părea că UTA îi va întinde o mână de ajutor lui Adi Petre și-l va readuce acasă pentru a doua oară, însă ”vraja” s-a sfârșit după doar săptămâni. Acum, arădeanul a devenit noul atacant al celor de la Concordia Chiajna, formație ce are ca obiectiv revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, unde are 10 meciuri și un gol pentru FCSB, 14 meciuri pentru UTA, 36 de jocuri și 11 goluri pentru Farul și 3 partide pentru FC Hermannstadt.

  • 45 de meciuri în Liga 2 are Adrian Petre, 39 pentru UTA, în două sezoane, în care a marcat 29 de goluri, și 6 pentru CS Tunari, pentru care a înscris 1 gol.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Călin MNERIE 08 Jul. 2024, 01:12 Liga 2
Pe aceeași temă