”Urmează cel mai important meci din istoria clubului.” Robert Ilyeș a vorbit înaintea turului cu Dinamo și are încredere în jucătorii Ciucului: ”S-au antrenat sută la sută”

Andrei PASCU 19 May. 2024, 19:17 Liga 2
”Urmează cel mai important meci din istoria clubului.” Robert Ilyeș a vorbit înaintea turului cu Dinamo și are încredere în jucătorii Ciucului: ”S-au antrenat sută la sută”

În acest moment, FK Miercurea Ciuc este mai aproape ca niciodată de promovarea în prima ligă. E la două meciuri de accederea în SuperLiga României, pentru că va disputa barajul de menținere/ promovare contra lui Dinamo.

După ce a aflat că va întâlni formația din ”Ștefan cel Mare”, antrenorul grupării din Liga 2, Robert Ilyeș, a încercat să pună lucrurile la punct, să întărească minusurile echipei sale și să analizeze cât mai bine lipsurile lui Dinamo.

Ilyeș a afirmat că trupa din București este cea mai dificilă formație care îi putea fi pusă în față grupării ciucane, dar că are încredere că surpriza poate fi făcută, pentru că jucătorii s-au pregătit exemplar la antrenamente.

FK Miercurea Ciuc, antrenamente la capacitate maximă înaintea deplasării pe Arena Națională

”Tehnicianul” ciucanilor a declarat că este o mândrie pentru fotbalul din Miercurea Ciuc că a ajuns până în acest punct și că va întâlni, în plus, o formație de calibrul lui Dinamo. Antrenorul a urmărit jocurile ”câinilor” din SuperLiga României și a afirmat că sunt o echipă bună, solidă, cu jucători experimentați și valoroși, chiar dacă abia s-au salvat de la retrogradarea directă și nu au reușit să evite barajul.

Robert Ilyeș speră ca jucătorii Miercurii Ciuc să fie exacți în defensivă

Robert Ilyeș vrea exactitate în apărare, fiind convins că marele plus al lui Dinamo e format din jucătorii de atac, dar și un joc cât mai exact în față. La fel ca Eugen Pîrvulescu, antrenorul a afirmat că speră ca jucătorii săi să se mobilizeze și mai bine la ora de start a partidei tur, de pe Arena Națională, pentru că în tribune vor fi prezenți peste 30.000 de oameni.

Urmează cel mai important meci din istoria clubului nostru. O știu și băieții, o simt. Toată lumea s-a antrenat cu sută la sută motivație pe tot parcursul săptămânii. Toată lumea vrea să joace, vrea să fie în 11-le de start. Toată lumea o simte, știe că o astfel de șansă, pe care o avem în fața noastră, s-ar putea să nu mai apară toată cariera. Cred în băieți, că vor da tot ce au mai bun, vor da tot ce pot.

Am analizat ultimele lor trei-patru meciuri. Știm care sunt cei mai buni jucători ai lor. Cred că au punctele lor forte sunt în atac. Trebuie să fim foarte pregătiți pentru asta, apărarea noastră trebuie să fie foarte precisă, nu trebuie să permitem nici măcar o singură greșeală.

Știm că pentru echipele mari este suficient dacă au o situație, pentru că profită de ea. Vom continua analiza, sper să le găsim punctele slabe, să profităm de ele. Cu toate acestea, au probleme și în apărare.

(N.r. – Despre numărul mare de fani care va fi în tribune) Cel mai important lucru pentru noi este să nu fim surprinși. Aproape sigur vom juca în fața unui stadion plin. În acest caz, jucătorii sunt și ei mult mai motivați, așa că mă aștept la un rezultat pozitiv.

Știm că ei sunt favoriți, sunt echipa din prima ligă, dar vrem să facem un meci bun pentru a ne păstra șansele la manșa secundă acasă”, a transmis Robert Ilyeș la conferința de presă.

Turul barajului de menținere/ promovare dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc se joacă luni

Din păcate pentru formația din Liga 2, dubla contra lui Dinamo vine într-un moment deloc bun, FK Miercurea Ciuc fiind în evidentă scădere de formă, adunând doar un punct în ultimele șase etape din play-off-ul Ligii 2. Luni va avea loc turul dublei dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc, pe Arena Națională, de la ora 20:00. Meciul va fi în format live-text pe Liga2.ro.

În cealaltă dublă din barajul de menținere/ promovare, FC Botoșani a învins cu 1-0 în turul contra Mioveniului, de pe teren propriu, și va porni cu prima șansă returul de pe terenul grupării din Liga 2.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 19 May. 2024, 19:17 Liga 2
Pe aceeași temă