CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc și-au aflat adversarele din barajul de promovare/menținere în SuperLigă! Trupa lui Schumacher va da peste FC Botoșani, iar cea a lui Ilyeș va întâlni Dinamo

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 12 May. 2024, 23:35 Liga 2
CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc și-au aflat adversarele din barajul de promovare/menținere în SuperLigă! Trupa lui Schumacher va da peste FC Botoșani, iar cea a lui Ilyeș va întâlni Dinamo

Ultimele meciuri din play-out-ul SuperLigii României, din ultima etapă, programate duminică (12 mai), au stabilit echipele retrogradare în Liga 2, dar și formațiile care vor fi nevoite să evolueze în barajul de menținere-promovare, acolo unde le aștepta, deja, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc din liga secundă.

Pe ultimele locuri în play-out-ul SuperLigii au terminat FC Voluntari și FCU Craiova FC, care vor juca în Liga 2 în stagiunea 2024-2025, iar în baraj vor merge Dinamo și FC Botoșani, ca urmare a rezultatelor înregistrate în ultima rundă din play-out-ul primei divizii.

CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc și-au aflat adversarele din barajul de menținere-promovare în SuperLigă!

Astfel, CS Mioveni, ocupanta locului 5 în play-off-ul Ligii 2, va întâlni FC Botoșani, iar FK Miercurea Ciuc, care a terminat pe ultima poziție în grupa pentru promovare, 6, va întâlni Dinamo. FC Botoșani și Dinamo au finalizat play-out-ul primei divizii pe pozițiile 8, respectiv 7!

  • Trebuie spus că locurile 5 și 6 din play-off-ul Ligii 2 nu merg, în mod normal, la baraj, dar în acest sezon se întâmplă asta, fiindcă deasupra lor s-au clasat două echipe care nu au drept de promovare, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, situație pe locurile 2 și 3, în mod normal care asigurau promovarea directă și participarea în barajul cu locul 8 din play-out-ul SuperLigii.

Formația din Botoșani ajunge să dispute barajul după ce a cedat în partida cu SC Oțelul, de la Galați, scor 0-2 (foto articol), deși trupa lui Dorinel Munteanu a trimis pe teren mai multe rezerve din primul minut, preferând să menajeze o parte din titulari pentru finala Cupei României, cu Corvinul Hunedoara, de peste numai câteva zile, miercuri.

Dinamo și FC Botoșani vor juca baraj de menținere în SuperLigă cu divizionarele secunde FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni

Gălățenii s-au impus în urma golurilor lui Pablo Gaitan (minutul 12) și Anes Rusevic (minutul 45), iar FC Botoșani este nevoită să întâlnească CS Mioveni pentru a nu retrograda în Liga 2.

De partea cealaltă, Dinamo a învins, pe teren propriu, pe ”Arcul de Triumf”, UTA, iar astfel a evitat retrogradarea directă. A trecut cu 2-0 (foto articol) de formația din Arad, în urma reușitelor lui Hakim Abdallah (minutul 14) și Răzvan Patriche (minutul 18). ”Câinii” nu cad în Liga 2 momentan, iar pentru menținerea în SuperLiga României trebuie să învingă FK Miercurea Ciuc.

 

FC Botoșani și FK Miercurea Ciuc nu au mai jucat în baraj. Dinamo și CS Mioveni vor fi la a treia participare în ultimii ani

Dacă FC Botoșani se va afla pentru prima dată în această postură de a juca un baraj pentru a rămâne în prima ligă, Dinamo va fi la al doilea, ba chiar al treilea, dacă ținem cont și că a jucat unul în calitate de divizionară secundă care a reușit astfel să promoveze.

La finalul sezonului 2021-2022, Dinamo juca primul baraj de menținere în prima ligă și retrograda după ce pierdea dubla manșă cu ”U” Cluj (0-2 la Cluj-Napoca și 1-1 pe stadionul Dinamo). Și la finalul sezonului trecut Dinamo juca baraj, dar de promovare, fiindcă era în postura de divizionară secundă. A reușit surpriza în fața celor de la Campionii FC Argeș, după 6-1 pe Arena Națională și 2-4 la Mioveni. Acum, Dinamo joacă pentru al treilea an la rând baraj, cu ținta de a juca în viitorul sezon în prima ligă.

De partea cealaltă, FK Miercurea Ciuc nu a jucat niciodată până acum un baraj de promovare, în timp ce CS Mioveni a jucat două. La finalul sezonul 2019-2020 pierdea promovarea contra prim-divizionarei Chindia Târgoviște, după 0-2 la Ploiești și 1-1 la Mioveni. Ulterior, la finalul sezonului 2020-2021, reușea marea surpriză, promovând în urma dublei manșe câștigată în fața prim-divizionarei FC Hermannstadt, după 0-0 la Mioveni și 2-1 la Mediaș.

Clasamentul final al play-out-ului SuperLigii României:

  1. UTA Arad – 37 de puncte
  2. SC Oțelul Galați – 36 de puncte
  3. FC Hermannstadt – 34 de puncte
  4. Universitatea Cluj – 33 de puncte
  5. Petrolul Ploiești – 29 de puncte
  6. Politehnica Iași – 27 de puncte
  7. Dinamo – 25 de puncte
  8. FC Botoșani – 25 de puncte
  9. FC Voluntari – 24 de puncte
  10. FCU Craiova FC – 22 de puncte

Tururile barajelor de menținere-promovare, la 17 și 20 mai

Partidele din baraj vor avea loc în dublă manșă, iar luni, 13 mai, de la ora 11:00, FRF va organiza tragerea la sorți în urma căreia va fi desemnată ordinea partidelor, unde se va juca turul și unde se va desfășura returul.

În calendar, meciurile tur din barajul de menținere-promovare vor avea loc vineri, 17 mai, și luni, 20 mai, cu începere de la ora 20:00. Retururile dublelor vor avea loc o săptămână mai târziu.

Foto: Bogdan Balaș, Valentin Munteanu și Antonio Vasile / Sport Pictures

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 12 May. 2024, 23:35 Liga 2
Pe aceeași temă