Derby-ul Steaua – Dinamo a fost reprogramat în altă zi, la solicitarea Jandarmeriei. Când are loc partida din Ghencea

Marius ANGHEL 05 Apr. 2023, 12:16 Liga 2
Derby-ul Steaua - Dinamo a fost reprogramat în altă zi, la solicitarea Jandarmeriei. Când are loc partida din Ghencea

Derby-ul fotbalului românesc, Steaua – Dinamo, se va disputa la o altă dată față de cea anunțată inițial de Federația Română de Fotbal în programul rundei a 4-a a play-off-ului Ligii 2.

Informația că jocul va fi mutat a fost prezentată în exclusivitate de ProSport, care a și luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, cea care a făcut solicitarea pentru ca partida din eșalonul secund stabilită să aibă loc a doua zi de Paști, la 17 aprilie, de la ora 18:00, să fie reprogramată.

Steaua – Dinamo a fost mutat o zi mai târziu, pentru data de 18 aprilie, de la ora 19:00.

Steaua – Dinamo, amânat cu o zi după solicitarea Jandarmeriei

Fiindcă inițial a fost programat să se desfășoare luni, a doua zi de Paștele ortodox, în aceeași zi în care a fost stabilit să se desfășoare și un alt joc important din prima ligă, tot la București, FCSB – Farul Constanța, pe Arena Națională, de la ora 21:00, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a făcut demersuri către Federația Română de Fotbal pentru a analiza ”posibilitatea amânării jocului sportiv dintre CSA Steaua și FC Dinamo 1948”.

”Se vor face demersuri, de către Jandarmeria Capitalei, pentru minimizarea riscurilor la adresa ordinii publice. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face un demers către Federația Română de Fotbal prin care va solicita să se analizeze posibilitatea amânării jocului sportiv din cadrul Ligii 2, dintre CSA Steaua și FC Dinamo 1948. Meciul a fost programat în aceeași zi și, relativ, în același interval orar cu partida dintre FCSB și Farul Constanța. Încercăm, prin acest demers, să diminuăm și să reducem, dacă este posibil, orice risc la adresa liniștii publice. Riscurile sunt mari, pentru că există rivalități între cele patru galerii. Este în apanajul Federației de a stabili o dată ulterioară pentru meciul din liga secundă”, a explicat, pentru ProSport, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, motivul pentru care s-a cerut amânarea jocului dintre Steaua și Dinamo.

Federația a luat legătura cu deținătorii de drepturi TV din Liga 2, cei care stabilesc în mare parte când se desfășoară meciurile pe care le aleg să le televizeze, și, astfel, s-a decis ca partida dintre Steaua și Dinamo, din etapa a 4-a a play-off-ului eșalonului secund să fie amânată cu o zi.

Astfel, s-a stabilit ca derby-ului acestei ediții a Ligii 2, Steaua – Dinamo, să aibă loc marți, 18 aprilie, de la ora 19:00.

Steaua a câștigat cu 2-1 meciul din sezonul regular cu Dinamo

În sezonul regular al Ligii 2, Dinamo și Steaua s-au întâlnit o singură dată, prima dată la acest nivel fotbalistic, iar ”militarii” s-au impus cu 2-1 pe Arena Națională, cu circa 18.000 de spectatori în tribune. Au marcat Lamine Ghezali (41), pentru Dinamo, respectiv Ștefan Pacionel (44) și Bogdan Chipirliu (50), pentru Steaua.

Înaintea desfășurării acestui joc, Steaua ocupa locul 7, cu 10 puncte, iar Dinamo era pe locul 12, cu 6 puncte.

Între timp, până în runda din weekendul trecut, Steaua a stat pe primul loc în Liga 2 timp de 12 etape consecutive, fiind devansată de Poli Iași după eșecul de la Galați, iar Dinamo a prins play-off-ul, cu mari emoții, în ultima etapă din sezonul regular, iar acum este într-o cu totul altă formă sportivă față de cum se afla la partida de la Arena Națională, din 9 septembrie 2022.

Patru zile în plus pentru Dinamo pentru a pregăti meciul cu rivala Steaua

În prezent, Steaua are 43 de puncte și e pe locul 2, iar Dinamo are 35 de puncte și se află pe poziția a 4-a, după două etape trecute din play-off-ul Ligii 2. Până la meciul direct, Steaua joacă acasă cu Poli Iași (11 aprilie, ora 19:00) și speră să-și reia locul 1, iar Dinamo are meci acasă cu SC Oțelul (7 aprilie, ora 20:30) și se poate apropia la un singur punct de gălățeni, aflați pe al doilea loc direct promovabil în SuperLigă, ținând cont că trupa din Ghencea, aflată mai sus în clasament, nu are drept de promovare.

Trebuie remarcat faptul că echipa lui Burcă va avea nu mai puțin de patru zile la dispoziție în plus față de cea a lui Oprița, față de programul etapei a 3-a, pentru pregătirea jocului direct.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/el-este-viitorul-actionar-de-la-dinamo-face-parte-din-echipa-lui-eugen-voicu-de-la-certinvest-ocupa-functia-de-cfo-in-club-si-promite-ca-in-2028-cainii-vor-avea-cel-mai-19265579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ovidiu-burca-este-cu-gandul-la-derby-ul-steaua-dinamo-si-e-de-parere-ca-trupa-din-ghencea-nu-trebuia-primita-in-play-off-pentru-ei-este-pur-si-simplu-o-ambitie-personala-19265545

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-si-corvinul-marile-iubiri-din-viata-lui-ioan-andone-sunt-acum-la-grea-incercare-ce-i-doreste-clubului-bucurestean-si-mesajul-catre-trupa-hunedoreana-in-a-carei-conducere-se-afla-19265575

Marius ANGHEL 05 Apr. 2023, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă