Noi detalii despre numirea antrenorului și formarea lotului de jucători la Poli Iași. Managerul Florin Briaur: ”Avem temele făcute, nu mai facem greșelile de anul trecut”

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2022, 18:08 Liga 2
Noi detalii despre numirea antrenorului și formarea lotului de jucători la Poli Iași. Managerul Florin Briaur: ”Avem temele făcute, nu mai facem greșelile de anul trecut”

Executivul Politehnicii Iași continuă să lucreze în această perioadă pe două direcții importante. Una este găsirea unui nou antrenor, care să preia banca tehnică rămasă vacantă după ce lui Costel Enache nu i-a fost oferit o prelungire a contractului, iar a doua, la fel de importantă, formarea unui lot de jucători.

Ambele sarcini cad în grija președintelui Consiliului Director, Cornel Șfaițer, care se ocupă de latura sportivă la Poli, iar executivul dă asigurări că în scurt timp lucrurile se vor clarifica.

Noul antrenor și 75 la sută din lot vor fi prezenți la reunirea Politehnicii Iași, susține Florin Briaur

Potrivit managerului executiv Florin Briaur, la reunirea lotului, programată în jurul datei de 13 iunie, vor fi la antrenamente peste 75 la sută din jucătorii cu care va fi abordat sezonul viitor. Și, evident, noul antrenor.

”Noi sperăm ca până la sfârșitul acestei luni să anunțăm noul antrenor. Acum analizăm mai multe variante, dar eu zic că până la sfârșitul lunii vom avea antrenorul și staff-ul tehnic pregătit, astfel încât la jumătatea lunii iunie să putem începe antrenamentele. Până atunci, ne concentrăm asupra unei liste de jucători pe care ne dorim să-i aducem. Nu vom mai fi în situația de anul trecut, să ne prindă 15-20 iunie fără antrenor și fără jucători. Acum suntem cu temele făcute, suntem mult mai bine organizați, sper să fim și inspirați și să alegem foarte bine atât antrenorul, cât și jucătorii. Pentru că degeaba alegem un antrenor bun, dacă nu aducem și jucători valoroși. Și e valabil și invers, degeaba aducem jucători buni dacă nu numim un antrenor care să se plieze pe obiectivul Iașiului”, a declarat Florin Briaur în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

Oficialul din Copou a explicat că Poli va aduce jucători și înainte de numirea antrenorului, dar și după: ”La reunirea lotului, cu siguranță trebuie să avem undeva la 75 la sută din lotul cu care vom aborda sezonul viitor. Poate chiar și mai mult. Vom aduce jucători și înainte, și după consultările cu noul antrenor. E clar că tindem mai mult spre un model european, în sensul în care nu antrenorul să aducă toți jucătorii, ci el să fie consultat la anumite transferuri. Sigur, își asumă și el două-trei transferuri, jucătorii pe care și-i dorește. Dar vom încerca să facem noi o parte din lot, mai ales acum, când beneficiem de experiența lui Cornel Șfaițer, dar și de cea a lui Vasile Simionaș. Eu sunt convins că pănă la 13 iunie, când va fi reunirea, vom avea undeva la 75 la sută din lot.”

Briaur îl contrazice pe primar: ”Avem nevoie de un antrenor român”

Managerul executiv al lui Poli a comentat și afirmațiile primarului Mihai Chirica. Edilul spunea, recent, pentru Liga2.ro, că și-ar dori un antrenor străin la Poli Iași.

”Cred că un antrenor român se pliază mai bine la Politehnica Iași, în Liga a 2-a. Am înțeles argumentele domnului primar, dar cred că la ora aceasta, pentru problemele din Liga a 2-a, avem nevoie de un antrenor român. Eu cred că un antrenor străin se pliază mult mai ușor pe Liga 1, e mult mai ușor să preiei lucrurile din mers și să construiești în prima ligă, dar Liga a 2-a are câteva particularități pe care și noi le-am învățat foarte bine în sezonul trecut. În acest moment, un antrenor român ne-ar ajuta mult mai mult decât unul străin, într-un moment de reconstrucție. La Liga a 2-a se joacă foarte mult fizic, sunt meciuri foarte încrâncenate, cu poate mai puțină disciplină tactică și cu accentul mai mult pe forță. De aceea, ne trebuie și fotbaliști care să poată rezista la presiune și care să pună osul”, a mai spus oficialul Politehnicii Iași.

Miercuri este programată o ședință de Consiliu Director

Conducerea clubului ieșean a anunțat că miercuri, 18 mai, înaintea meciului amical dintre Poli și Sporting Juniorul Vaslui (Liga 3), care va începe la ora 17:00, va avea loc o ședință a Consiliului Director.

Unul dintre membrii CD, arbitrul FIFA Vlad Ciobanu, a explicat ce așteptări are de la această ședință. Acesta speră ca toți cei prezenți să poată veni cu propuneri și opinii legate de viitorul băncii tehnice, urmând ca decizia finală să fie luată de președintele Cornel Șfaițer.

”Eu sunt convins că lucrurile se vor petrece cât se poate de democratic în Consiliul Director, adică fiecare reprezentant să poată să își spună părerea despre cum vede situația în următoarea perioadă la Politehnica Iași. Sigur, până la urmă numirea antrenorului și staff-ului este apanajul executivului, dar în colaborare cu Consiliului Director, care are rolul unui deliberativ. În contextul actual, numirea antrenorului și identificarea celor mai buni jucători este bine să se facă transparent și sperăm să se ia cele mai bune decizii. În sezonul viitor lucrurile trebuie construite în așa fel încât să nu se rateze prezența în play-off. La Iași sunt așteptări foarte mari, de aceea și antrenorul care va veni trebuie să știe aceste lucruri, să le poată gestiona, să poată să creeze în jurul lui o echipă performantă, o echipă unită. Pentru că fără un grup unit, la Liga 2-a este foarte greu să te bați la primele locuri”, a declarat Vlad Ciobanu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ar-putea-avea-un-nou-antrenor-pana-la-sfarsitul-acestei-saptamani-ultimul-nume-aparut-pe-lista-conducatorilor-clubului-din-copou-19231751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-mihai-chirica-ar-numi-un-antrenor-strain-la-poli-iasi-si-explica-de-ce-edilul-despre-lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-si-obiectivele-pe-care-ar-trebui-sa-le-aiba-echipa-hai-sa-in-19231196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-trialurile-in-copou-poli-iasi-a-remizat-cu-husana-husi-intr-un-meci-amical-in-care-au-fost-testati-mai-multi-juniori-19231084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remaniere-aproape-totala-la-poli-iasi-echipa-din-copou-va-trebui-sa-schimbe-lotul-din-temelii-daca-vrea-sa-aiba-sanse-reale-la-promovare-din-noul-sezon-de-liga-2-19231041

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2022, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă