Kamil Wiktorski, omul momentului pentru FC Buzău! A adus victoria cu Unirea Dej pe final, dar rămâne cu picioarele pe pământ: ”Ca fundaș, cel mai important e să nu primesc gol. Dacă marchez, e un bonus”

Răzvan STÎNGĂ 07 Nov. 2021, 15:51 Liga 2

Sosit în vară la FC Buzău, de la Dunărea Călărași, la fel ca antrenorul Cristian Pustai, Kamil Wiktorski (28 de ani) a adus victoria în etapa a 13-a a Ligii a 2-a, cu Unirea Dej. Polonezul a înscris cu capul pe final, în minutul 86, și a marcat succesul Buzăului, scor 1-0.

Kamil Wiktorski: ”Sper că voi evolua cât voi putea de mult și că voi fi într-o formă bună”

La finalul partidei, Wiktorski a analizat performanța sa, dar și a echipei în sine. Referitor la realizarea din punct de vedere personal, polonezul e mulțumit de faptul că a reușit primul gol pentru FC Buzău de la venire, dar și pentru că echipa sa a terminat confruntarea cu Unirea Dej fără să încaseze gol.

Oricum, Kamil Wiktorski este punct fix în apărarea formației lui Cristian Pustai. A jucat în 12 din cele 13 etape scurse din Liga 2, dar a prins și patru confruntări în Cupa României.

(N.r. – E primul gol pentru Buzău, câte crezi că vei marca?) ”Eu? Pentru Buzău? Depinde cât mă va folosi antrenorul, eu sper că voi evolua cât voi putea de mult și că voi fi într-o formă bună.

Ca fundaș, cel mai important este să nu primesc gol, cum s-a întâmplat astăzi, iar să marchez este ca un bonus pentru mine și echipă. Așadar, mă bucur foarte mult pentru acest lucru”, a declarat polonezul de 1.88 m, citat de Arena Buzoiană.

Kamil Wiktorski: ”Această victorie ne va aduce cu siguranță mai multă încredere” 

Referitor la meciul în sine cu Unirea Dej, chiar dacă FC Buzău a marcat târziu, Kamil Wiktorski a simțit din teren că se pot obține cele trei puncte. Așa cum a afirmat la interviul de la final, preconiza că golul o să vină în cele din urmă, mai ales după ratările avute de FC Buzău.

(N.r. – A fost un meci încrâncenat) ”Da, desigur, așa a fost meciul. Puteam marca mai devreme, dar adversarii s-au apărat foarte bine. Am avut câteva situații de gol, dar am avut nevoie și de puțin noroc. Am muncit din greu, și consider că una peste alta astăzi am meritat acest gol.

Această victorie ne va aduce cu siguranță mai multă încredere. Era foarte important pentru noi să învingem, să ne consolidăm poziția în clasament, chiar înaintea acestei pauze cauzate de jocurile internaționale, și să ne pregătim pentru jocul următor într-o atmosferă bună.

Fiecare meci va fi mai tensionat și mai important pentru noi, deoarece distanța față de urmăritoare este scurtă și trebuie să fim siguri că vom câștiga fiecare meci.

Toată echipa și toți antrenorii au muncit din greu, iar rezultatele obținute pe teren vin ca urmare a ceea ce am făcut la antrenament, a ceea ce am făcut în vestiar și a faptului că fiecare are rolul său în această echipă. Este un efort mare, depus de toată lumea”, a mai declarat apărătorul de 28 de ani.

FC Buzău, în grafic în lupta pentru play-off 

FC Buzău se menține pe locurile de play-off și după etapa a 13-a a Ligii a 2-a, pe locul 5, cu 25 de puncte, la egalitate cu Steaua, pe care o devansează la golaveraj. Distanța față de liderul Petrolul e însă una considerabilă, de 11 puncte. Formația lui Cristian Pustai are, ce-i drept, un avans de patru puncte peste poziția a 7-a, Metaloglobus.

Etapa a 14-a o aduce pe FC Buzău în fața unei deplasări, pe terenul formației CS Comunal Șelimbăr.

Foto: campură video și Unirea Dej
Video: Cernat Gabriel

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-castigat-greu-cu-unirea-dej-cristian-pustai-a-contracarat-pe-final-reactia-nou-promovatei-le-am-cerut-jucatorilor-maturitate-si-rabdare-dar-asta-nu-inseamna-sa-joci-lent-19208958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asa-i-in-fotbal-lui-dragos-militaru-nu-i-a-picat-bine-esecul-dramatic-al-unirii-dej-cu-fc-buzau-nu-esti-cel-mai-fericit-cand-pierzi-in-minutul-86-mesaj-pentru-jucatori-19208914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-13-a-fost-cu-ghinion-pentru-fc-hermannstadt-a-incasat-primul-esec-in-acest-sezon-marius-maldarasanu-dupa-meciul-cu-steaua-infrangere-a-naibii-de-dureroasa-caracterele-puternice-se-19209219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/isi-infrunta-trecutul-negrean-sburlea-si-mihalcea-adversarii-universitatii-cluj-cu-fc-brasov-mergem-sa-castigam-pe-cluj-arena-19209213

Răzvan STÎNGĂ 07 Nov. 2021, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă