Fosta echipă a lui Măldărășanu le pune piedică sibienilor. Final de meci încins în Pantelimon, cu o eliminare

Ovidiu BOICA 19 Aug. 2021, 21:15 Liga 2

FC Hermannstadt a pierdut primele puncte în actualul sezon de Liga 2, după un start perfect, cu trei victorii din tot atâtea posibile, 2-1 cu FC Buzău și Politehnica Iași, ambele la Mediaș, și 2-0 la Techirghiol cu noua formație de pe litoral, Unirea Constanța.

Echipa sibiană a terminat la egalitate, scor 1-1, pe ”sinteticul” din Pantelimon, cu Metaloglobus, fosta echipă a lui Marius Măldărășanu, Andrei Lungu și Mino Sota, dar cu toate astea s-a cocoțat în fruntea clasamentului cel puțin până sâmbătă, când ”Șepcile roșii” ar putea urca pe primul loc în urma unui rezultat pozitiv în Copou.

Alexandru Enache i-a taxat pe sibieni în prima repriză

Sibienii au început în atac meciul, dar Opruț a șutat peste transversală (4), iar Gavrilaș i s-a opus reluării lui Petrescu, de la distanță (10).
De cealaltă parte, Ovidiu Herea s-a încurcat în minge și n-a mai apucat să dea la poartă, de pe 16 metri (15).

Gavrilaș a avut o nouă intervenție la o fază în care Opruț i-a așezat mingea pentru șut lui Năstăsie, care a tras la prima bară, dar n-a reușit să deblocheze tabela marca anii 70 de pe stadionul Metaloglobus (17).

Sibienii au fost taxați în urma unei faze fixe. Claudiu Herea a aruncat mingea în careu dintr-o lovitură liberă, din tușă, iar Alexandru Enache a luat prim-planul, de lângă Antoche, și a reluat în plasă, cu capul (20).

”Torpila” lui Borțoneanu, de la 30 de metri, putea modifica din nou tabela, dar Pop a respins în corner de la rădăcina barei (24).
Petrișor Petrescu a avut egalarea în vârful ghetei, la o centrare a lui Opruț, dar a reluat ciudat cumva, cu latul, de pe 8 metri, mingea trecând peste transversală (27).

Sibienii au cerut penalty cu 10 minute înainte de pauză, pentru un presupus henț în careu al lui Pandele, dar fundașul lui Metaloglobus a jucat mingea cu pieptul. ”Centralul” Coza a luat însă decizia corectă și la cabine s-a intrat cu Metaloglobusul în avantaj pe tabelă.

Valentin Buhăcianu și-a readus echipa în meci

Sibienii au avut trei cornere la rând, la reluare, dar primele ocazii din partea secundă le-au aparținut bucureștenilor, Pop opunându-se mingii reluate de la colțul lung de Caramalău (56), apoi reținând șutul deviat al lui Claudiu Herea (61).

Egalarea a venit de pe capul lui Valentin Buhăcianu, jucătorul intrat în finalul primei reprize, în locul accidentatului Năstăsie. Fostul jucător al ”Bătrânei Doamne” a reluat în plasă, de pe 6 metri, din centrarea perfectă din dreapta a lui Pantea, juniorul împrumutat de sibieni de la FCSB (65).

Impulsionați de reușită, ”alb-roșii” puteau trece în avantaj, 4 minute mai târziu, când Petrescu l-a surprins pe Gavrilaș cu un șut din afara careului, portarul a respins în față, dar Caramalău a reușit să trimită în corner din fața lui Buhăcianu.

Nouă ”galbene” și o eliminare în ultimele 20 de minute

Arbitrul Coza a avut serios de lucru în partea a doua a reprizei secunde, împărțind cartonașe galbene în stânga și-n dreapta. Niciuna dintre echipe nu s-a împăcat cu rezultatul de pe tabelă, dorindu-și să dea lovitura de grație, iar pe alocuri nervii au cedat.

Petrescu l-a faultat din spate pe Caramalău, dar a fost avertizat și fundașul Metaloglobusului, care s-a repezit să-i ceară socoteală jucătorului Sibiului.

Pop le-a dat emoții sibienilor, respingând cu pumnii de pe capul lui Claudiu Herea, pe care l-a atins apoi, în săritură, iar Alex Lazăr a tras în blocaj (82).
Potecea și Alhassan au avut și ei ceva de împărțit, dar de un ”galben” s-a lipit și Alex Coman la această fază (83).

Bucureștenii au presat pe final, în căutarea golului de 3 puncte, iar Potecea l-a doborât cu un șut puternic pe Antoche (90), apoi Gavrilaș a trimis lung în careul advers dintr-o lovitură liberă din propria jumătate de teren, Caramalău a prelungit pentru Andrei Răuță, care l-a simțit aproape pe Antoche și a plonjat pe gazon, forțând obținerea unei lovituri de la 11 metri. Nu l-a păcălit pe Coza, dar s-a ”lipit” de un avertisment și, cum era al doilea, a fost eliminat (90+3).

Sibienii au fost cât pe ce să dea lovitura și să obțină a patra victorie consecutivă în ultimele secunde, când Buhăcianu a trimis cu capul, la colțul lung, o minge centrată de pe dreapta, care s-a scurs însă pe lângă bară.

S-a terminat 1-1, Metaloglobus pierzând primele puncte de pe teren propriu, iar FC Hermannstadt, primele din actualul sezon.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – FC HERMANNSTADT 1-1

Alexandru Enache 20′ / Valentin Buhăcianu 65′

Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu, Caramalău, Andr. Răuță, Andr. Sava – Al. Coman, Borțoneanu (Al. Lazăr 76′), Pandele (Plumbuitu 76′) – Cl. Herea – Ov. Herea (cpt.), Al. Enache (Potecea 67′)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – L. Cazan, Ciubotaru, Gafaru, Covalciuc, Tudoran
Antrenor: Nicolae Grigore
Eliminat: Andrei Răuță 90+3′ (cumul de cartonașe galbene)

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruț – Alhassan, Mino Sota (Andr. Lungu 77′), I. Năstăsie (Buhăcianu 40′) – P. Petrescu (cpt.), Sîntean (Balaure 59′), Al. Oroian (L. Niță 77′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Issah, Tomșa, Bejan, Buzan
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov); Asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova); Rezervă: Mihai Motan (Târgovişte); Observatori: Ionuț Borcan (Ploieşti) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

FC Hermannstadt, cu 10 puncte, urcă cel puțin până sâmbătă pe primul loc, la un punct în fața a patru echipe. Metaloglobus, cu 7 puncte, urcă pentru moment pe locul 6.

În etapa a 5-a, Metaloglobus joacă în deplasare la ”U” Cluj (28 august, ora 15:30), iar FC Hermannstadt are meci acasă, la Mediaș, cu FK Csikszereda (30 august, de la ora 16:00).

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1800-in-debutul-etapei-a-4-a-a-ligii-2-maldarasanu-lungu-si-sota-revin-in-pantelimon-19196766

Ovidiu BOICA 19 Aug. 2021, 21:15 Liga 2
Pe aceeași temă