Daniel Oprița nu și-a iertat jucătorii, după ce Steaua a luat două goluri în Ghencea de la Dacia Unirea: ”De când antrenez, nu îmi amintesc când am luat așa gol”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2021, 18:06 Liga 2

Steaua a câștigat și al treilea meci desfășurat în acest sezon de Liga 2, 5-2 pe teren propriu, în Ghencea, cu o altă nou-promovată, Dacia Unirea Brăila.

Partida a început spectaculos, cu două goluri marcate în primele cinci minute, câte unul de fiecare echipă, iar desprinderea ”militarilor” a venit în ultima jumătate de oră, după ce au mai fost o dată egalați.

Daniel Oprița nemulțumit de defensiva Stelei în meciul cu Brăila: ”De când antrenez eu, asemenea goluri nu am luat”

După joc, antrenorul Daniel Oprița s-a declarat șocat de modul în care defensiva sa a tratat acest meci, spunând că, de când practică această meserie, nu-și amintește să fi primit vreun gol cum a luat de la Dacia Unirea Brăila, cu pasă peste apărare.

  • Pentru Steaua au marcat Remus Chipirliu (4, 44), Vasile Buhăescu (57) și Dragoș Huiban (67, 90), în timp ce pentru adversari au trimis în poarta apărată de Raul Bălbărău jucătorii Gabriel Răducan (5) și Adrian Ilie (54), acesta din urmă fiind autorul unui autogol.

”Sunt mulțumit că am marcat cele cinci goluri, deși puteau să fie mai multe, dar ceea ce s-a întâmplat în apărare nu pot să îmi explic. Nu înțeleg această relaxare. Mi-a fost frică de meciul ăsta, pentru că toată lumea spunea că meciul ăsta e ușor, ne gândim la jocul cu Slobozia (n.r. – din etapa a 4-a). Dar trebuie să le amintesc și că avem miercuri un meci în Cupa României, cu Progresul Spartac, destul de important. De când antrenez eu, asemenea goluri nu am luat, să scape singur cu portarul, să joace în spatele fundașilor. Tot am strigat la ei, le-am spus de atâtea ori că nu jucăm la offside. Pregătim asta la antrenament. Sincer, nu îmi aduc aminte când am luat un gol, să plece în spatele fundașilor. Și astăzi am luat două, plus alte plecări, în care am avut noroc. Sunt foarte supărat pe ei, cum au tratat jocul astăzi în faza defensivă”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Ar fi vrut ca Steaua să rămână cu 0 la capitolul goluri primite: ”Trebuia să aibă și ei ambiția asta”

Steaua a primit de la Dacia Unirea primele goluri în acest sezon, după ce în precedentele etape doar marcase contra unor adversari superiori formației brăilene, 1-0 cu FK Csikszereda (acasă) și 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare).

Oprița și-ar fi dorit ca această serie fără gol încasat să continue și după acest meci cu Brăila, însă remarcă faptul că jucătorii săi n-au avut o ambiție asemănătoare cu a lui.

”Au fost primele goluri primite sezonul ăsta. Voiam să ținem 0 în dreptul golurilor primit, dar trebuia să aibă și ei ambiția asta. Nu înțeleg ce s-a întâmplat, de ce au fost erorile alea. Nu putem să o dăm pe oboseală. Ei, să zicem, că au fost mai proaspeți decât noi, dar am avut jucători care n-au jucat foarte mult meciul trecut și nu trebuia să se vadă vreo diferență. E clar că ne-am creat multe ocazii de gol, foarte multe. Puteam să marcăm mult mai mult, de asta sunt și supărat, că trebuie să tratăm mai serios și faza de atac”, a mai spus Oprița.

Steaua a luat gol de la portar, cu un șut de 70 de metri. Reușita a fost însă anulată. Oprița: ”Nici nu mai știam cum să reacționez”

În minutul 8 al meciului a avut loc și un moment care a lăsat cu gura căscată pe toată lumea.

Cristian Andrei, portarul echipei din Brăila, a executat o lovitură liberă de la aproximativ 70 de metri de buturile Stelei, a bătut lung în față și l-a păcălit pe Raul Bălbărău, goalkeeperul gazdelor, ieșit în față, marcând pentru 2-1.

Golul a fost anulat însă de către arbitrul Sorin Vădana, pentru că Andrei a executat o lovitură liberă indirectă, acordată în urma unui offside în atacul Stelei, mingea trebuia să fie atinsă de către un alt jucător pentru ca reușita să fie validată.

Numai că jucătorii celor două echipe și cei de pe marginea terenului, inclusiv antrenorii, nu au știut acest lucru, cei care au remarcat neregula fiind arbitri. Stă dovadă faptul că jucătorii Brăilei se bucurau pentru gol, în timp ce cei ai Stelei erau cu capul în pământ pentru rușinea de a primit un astfel de gol. După câteva secunde însă, centralul Vădana a anulat golul, spre dezamăgirea celor de la Dacia Unirea.

”Nu mi-am dat seama. Am crezut că e gol. Nici nu mai știam cum să reacționez, pentru că eram cu gândul la primul gol pe care l-am primit. Adică dai gol și în loc să-ți faci meciul ușor… Este și cald afară. Le-am spus, în fotbal, dacă nu tratezi serios orice fază, jocul se schimbă și orice se poate întâmpla, o accidentare, ieri cartonaș galben. Nu aveam nevoie de așa ceva. Eu le-am spus că nu mă interesează, importante sunt cele trei puncte, dar să jucăm cum cere fotbalul”, a spus Daniel Oprița despre această fază.

Oprița, mesaj pentru jucători: ”Sunt supărat pe voi.” Antrenorul și-a dori și mai mulți spectatori în tribune

Antrenorul Stelei a mai spus că era convins că echipa sa va câștiga în cele din urmă cu Dacia Unirea, însă se aștepta la un scor mai strâns. A avut și un mesaj public către jucătorii săi, că este supărat pe ei. Vrea ca aceștia să fie mai concentrați în atac, iar în apărare să nu mai comită astfel de erori.

”Până la urmă, cred că am fi câștigat, pentru că situațiile de gol au fost foarte mari. Sunt supărat la momentul ăsta și nu vreau să spun, o să vorbesc cu ei, dar le transmit că sunt supărat pe ei și că aștept altceva la meciurile următoare, pentru că mi-a fost frică de lucrul ăsta, să intre relaxați și să gândească că e meciul câștigat dinainte. L-am câștigat, dar… M-am și gândit, că o să-l câștigăm cu mari emoții”, a completat Oprița, care se aștepta la un număr mai mare de spectatori prezenți în tribune: ”Așteptăm luna septembrie, poate au toți vacanțe programate și e normal. Nu știu, eu sper să vină cât mai mulți, dar și cei care vin sunt inimoși și ne susțin.”

Steaua are maximum de puncte după trei etape, 9, și e pe locul 2 în Liga 2, departajarea fiind făcută de golaveraj, alte patru echipe având în acest moment tot 9 puncte. Etapa viitoare joacă în deplasare la Unirea Slobozia, liderul, la 22 august, de la ora 16:00.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/moment-de-uluiala-in-ghencea-portarul-a-marcat-de-la-70-de-metri-in-meciul-steaua-dacia-unirea-braila-golul-anulat-dupa-cateva-secunde-19196017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-florentin-petre-dupa-ce-steaua-a-facut-instructie-cu-dacia-unirea-braila-plusurile-si-minusurile-gasite-de-antrenorul-nou-promovatei-si-remarca-sincera-la-adresa-militarilor-19195967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-de-la-ora-1100-se-joaca-la-brasov-dej-chiajna-si-avrig-steaua-dacia-unirea-incepe-de-la-ora-1130-19195905

Marius ANGHEL 14 Aug. 2021, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă