Cartonașele galbene primite de antrenori se vor cumula începând cu noul sezon. La câte avertismente vor sta în campionat, respectiv Cupa României

Marius ANGHEL 28 Jun. 2021, 12:13 Diverse
Cartonașele galbene primite de antrenori se vor cumula începând cu noul sezon. La câte avertismente vor sta în campionat, respectiv Cupa României

Cartonașele galbene primite de antrenori în timpul meciurilor de fotbal se vor cumula de acum înainte, începând cu sezonul 2021-2022, și vor duce la suspendare, la fel ca în cazul jucătorilor. Oficialii cluburilor vor fi penalizați financiar dublu față de elevii lor, pentru indisciplină.

Cartonașele galbene primite de antrenori se vor cumula din sezonul 2021-2022

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința din 27 iunie 2021, la solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor, sancționarea oficialilor echipelor pentru cumul de cartonașe galbene.

Măsura este destinată în special antrenorilor, care până acum primeau cartonașe galbene, însă acestea nu se cumulau și, deci, nu erau și sancționați cu suspendare decât în cazul în care vedeau cartonașul roșu și erau trimiși în tribună.

  • În campionat, un antrenor care cumulează patru cartonașe galbene va fi suspendat un joc, în timp ce în Cupa României va fi sancționat dacă ajunge la două cartonașe primite.
Antrenorii vor fi și ei eliminați pe bază de cumul de cartonașe galbene, începând din sezonul 2021-2022, precum jucătorii. Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Răzvan Burleanu: ”A fost introdusă o sancţiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre această regulă nouă ce îi privește în special pe antrenorii indisciplinați.

”La propunerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost introdusă o sancţiune pentru antrenorii care au un comportament nesportiv pe marginea terenului şi acumulează implicit cartonaşe galbene pe durata unui sezon competiţional.

Dacă până acum aceste avertismente nu se cumulau, de acum înainte, antrenorii care vor acumula patru cartonaşe galbene vor primi o etapă de suspendare. În Cupa României această sancţiune se va aplica la cumulul a două cartonaşe. Pedeapsa va fi însoţită de o sancţiune financiară”, a spus Burleanu, după ședința CEx din 27 iunie.

https://www.youtube.com/watch?v=2KkvEts-Ja8

Măsurile luate de CEx în privința sancționării oficialilor cluburilor de fotbal:

”Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor de sancționare a oficialilor pentru cumul de abateri sancționate cu cartonașul galben cu modificările dezbătute în ședință, respectiv sancțiunea se aplică la fiecare două cartonașe galbene în meciuri din Cupa României, respectiv la fiecare 4 cartonașe galbene în jocurile din campionat, iar penalitatea financiară aplicată oficialului respectiv va fi în cuantum dublu față de cea aplicată unui jucător pentru cumul de cartonașe galbene. De asemenea, în cazul oficialilor nu se va aplica anularea avertismentelor de la o fază la alta a competiției.

Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea sancțiunilor aplicabile cluburilor și persoanelor (oficialilor) care nu respectă condițiile de calificare pentru staff-ul tehnic. De asemenea se va menționa expres care persoane au obligația de a formula sesizarea Comisiei de Disciplină și Etică cu privire la aceste abateri, urmând ca textul exact al normei să fie aprobat prin decizie a Comitetului de Urgență.”

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-noul-sezon-de-liga-2-editia-2021-2022-se-va-desfasura-exact-pe-modelul-celui-recent-incheiat-in-play-out-se-joaca-tot-doar-meciuri-tur-19190633

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-noul-sistem-competitional-de-liga-3-sezonul-2021-2022-va-avea-play-off-si-play-out-cele-mai-bune-echipe-vor-participa-in-trei-faze-pentru-a-promova-se-retrogradeaza-direct-fara-baraj-19190625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tot-cate-5-schimbari-de-jucatori-pot-face-echipele-si-in-sezonul-2021-2022-cand-vor-fi-perioadele-de-transfer-pentru-editia-2022-2023-19190654

Marius ANGHEL 28 Jun. 2021, 12:13 Diverse
Pe aceeași temă