FC Voluntari a răpus încă o echipă din Liga 2 la baraj, a treia, și se menține în Liga 1. Reacția lui Liviu Ciobotariu după succesul cu Dunărea Călărași: ”Am prins ultimul vagon din trenul Ligii 1”

Marius ANGHEL 03 Jun. 2021, 23:17 Liga 2

FC Voluntari a fost un adversar prea bun pentru Dunărea Călărași la barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1. Dacă în tur ilfovenii s-au impus cu 2-1 la Călărași, în retur au câștigat cu 4-0 pe stadionul ”Anghel Iordănescu”. Trupa lui Liviu Ciobotariu se menține, astfel, în prima ligă, în timp ce formația lui Cristian Pustai rămâne în eșalonul secund.

Lukas Droppa (7′), Jefte Betancor (18′)(foto), Igor Armaș (79′) și Cosmin Achim (86′ – penalty) au înscris golurile Voluntariului, într-un joc în care Kanda a ratat prima mare ocazie a meciului, în minutul 3. Din minutul 54, Dunărea a evoluat în inferioritate, după eliminarea lui Robert Sălceanu pentru cumul de cartonașe galbene. La ultimul gol, Bud a comis henț în propriul careu după o centrare dintr-un corner.

Liviu Ciobotariu, după ce FC Voluntari s-a menținut în Liga 1: ”Am prins, practic, ultimul vagon din trenul Ligii 1”

După joc, Liviu Ciobotariu (50 de ani) și-a felicitat jucătorii pentru că au obținut menținerea în Liga 1.

”A fost un moment greu, a fost o provocare pentru mine. Echipa se afla jos, la subsolul clasamentului, moralul era foarte scăzut, al jucătorilor. Mă bucur că am reușit să salvăm această echipă, pentru că fără ajutorul lor nu puteam să fac nimic. Vreau să-i felicit în primul rând pe jucători, care au înțeles ceea ce le-am transmis, s-au antrenat foarte bine, ne-am dorit foarte mult să ne salvăm de la retrogradare și încă o dată îmi felicit jucătorii și sunt bucuros în seara asta, pentru că am venit într-o situație delicată, complicată și cu ajutorul jucătorilor, cu ajutorul conducerii am reușit să ne salvăm. Am prins, practic, ultimul vagon din trenul Ligii 1”, a spus Ciobotariu la microfonul DigiSport.

Ciobotariu rămâne antrenor la Voluntari

Fostul internațional va rămâne antrenorul echipei ilfovene.

”Rămân, pentru că asta era clauza stipulată în contract. Se prelungește automat pe încă un sezon. Am vorbit cu președintele clubului și i-am spus că până după meci nu discutăm despre niciun transfer, despre nicio plecare, eventuala plecare a vreunui jucător. De mâine o să îmi reiau activitatea și o să mă întâlnesc cu domnul președinte și o să stabilit strategia pentru sezonul următor”, a comentat Liviu Ciobotariu.

FC Voluntari, la al treilea baraj câștigat: ”Este obositor”

FC Voluntari s-a aflat pentru a treia oară în cele șase baraje de promovare/menținere în Liga 1, fiind echipa cu cele mai multe prezențe de la înființarea acestui mod de a determina ultima formație care evoluează în prima ligă. De fiecare dată a câștigat, cu UTA Bătrâna Doamnă (3-0 acasă și 0-1 în deplasare), Chindia Târgoviște (1-0 acasă, 0-1 în deplasare, 0-3 la lovituri de departajare) și Dunărea Călărași (2-1 în deplasare, 4-0 acasă).

Liviu Ciobotariu își dorește mai mult din sezonul următor, ca Voluntariul să nu mai treacă prin astfel de emoții.

”Asta am discutat înainte de baraj. Asta ne dorim. Este cazul să nu mai stăm până în ultimele etape, este cazul să ridicăm stacheta, să fim mai sus, pentru că deja este al treilea baraj și este obositor. Eu am avut unul și este obositor, dar jucătorii pentru care au trecut prin încă două baraje nu este ok. Atunci, chiar asta am discutat. Vrem să facem un lot echilibrat, bun valoric, să putem să stăm oarecum liniștiți pe final de campionat”, a declarat Ciobotariu, care și l-ar dori pe Gabriel Tamaș ca jucător și în sezonul următor: ”Este un jucător cu mare experiență, este liderul vestiarului și în teren. Avem nevoie de Gabi Tamaș. Este omul de bază al echipei. Sunt bucuros că îl am în echipă, sincer, și sunt convins că, la modul cum se pregătește, poate să mai joace, lejer, părerea mea, două sezoane.”

FC Voluntari în meciul retur de baraj cu Dunărea Călărași: Victor Rîmniceanu (Valentin Neacșu 62′) – Cristian Costin (Ionuț Balaur 70′), Gabriel Tamaș (cpt.), Igor Armaș (Mourad Satli 80′), Alexandru Vlad – Sebastian Mailat (Viktor Angelov 62′), Lukas Droppa, Ricardinho, Ion Gheorghe – Jefte Betancor, Marcelo Lopes (Cosmin Achim 70′)
Rezerve neutilizate: – Helder Tavares, Martin Remacle, Alexandru Ilie, Claudiu Borțoneanu

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-imaginea-unui-om-aflat-la-capatul-puterilor-dupa-barajul-cu-fc-voluntari-le-am-zis-jucatorilor-ca-sunt-mandru-ca-am-ajuns-pana-aici-nu-se-putea-realiza-mai-mult-m-19188235

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-voluntari-dunarea-calarasi-meciul-care-decide-ultima-echipa-care-joaca-in-sezonul-urmator-de-liga-1-respectiv-liga-2-returul-barajului-incepe-la-ora-2030-19188175

Marius ANGHEL 03 Jun. 2021, 23:17 Liga 2
Pe aceeași temă