Bogdan Rusu, ieșire surprinzătoare după promovarea Mioveniului: ”Te lasă câteva etape, iar apoi aduce străini. Nu mai joci, te pune pe lista de transferuri”. Reacția lui Andrei Panait, ultimul marcator al echipei în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 22:32 Liga 2

Atacantul Mioveniului, Bogdan Rusu (31 de ani), a trecut prin toate stările la interviurile de la finalul partidei retur din barajul cu FC Hermannstadt, în care s-a obținut promovarea în Liga 1. Vârful s-a bucurat mai întâi pentru performanță, dar a avut un discurs orientat și către conducere.

Bogdan Rusu, despre promovarea în Liga 1 după baraj: ”Am rupt blestemul și sper să îl rupă și alte echipe din Liga 2 în viitor”

În privința performanței în sine, Rusu a declarat că, odată cu acest moment, în care o echipă de Liga 2 a învins în premieră o formație de Liga 1 în barajul de menținere-promovare, să fie doar începutul. Speră ca Mioveni să fie un exemplu pentru cluburile din divizie secundă, că pot trece de cluburile din liga superioară.

Până acum, nimeni nu a crezut că o echipă de Liga 2 poate învinge o echipă de Liga 1 la baraj. Nu s-a mai întâmplat asta, iar cum s-ar spune, noi am rupt blestemul și sper să îl rupă și alte echipe în viitor. Mă bucur că am promovat din nou, cu același antrenor, și cu colegul meu Ștefan Blănaru (n.r. – jucătorii Bogdan Rusu și Ștefan Blănaru și antrenorul Alexandru Pelici au promovat în Liga 1 și în 2018, cu FC Hermannstadt). Cred că trioul acesta aduce promovarea peste tot și cine ne ia promovează cu siguranță.

Acum, sper să ne bucurăm de victoria asta, chiar dacă a fost grea și muncită. Știam de la bun început că dacă punem presiune și îi provocăm se va întâmpla ce s-a întâmplat cu Dâlbea, care a ripostat și a fost eliminat. Dar cred că asta i-a ajutat pe ei, pentru că noi jucăm mai bine 11 contra 11, decât 11 contra 10, a declarat Bogdan Rusu la interviurile de la finalul jocului de la Mediaș, la microfonul DigiSport.

Bogdan Rusu vrea încredere din partea conducerii: ”La Liga 1, când promovezi, te lasă două, trei etape, iar apoi se aduc jucători străini” 

În privința mesajului pentru conducere, Rusu speră ca actualii jucători din lot să primească mai multă încredere pentru sezonul care va începe, iar dacă startul Ligii 1 nu va fi unul prea bun pentru CS Mioveni să nu înceapă să dea afară. Rusu nu este de acord cu principiile anumitor cluburi, care preferă fotbaliști din alte țări și nu dau încredere românilor.

Crede că în momentul de față, la cum arată CS Mioveni, se poate face o figură frumoasă în Liga 1.

La Liga 1, când promovezi, te lasă două, trei etape, iar apoi se aduc jucători străini. Nu mai joci, te pun pe lista de transferuri. Nu ți se dă șansa să joci. La noi, gata, vine un străin, e văzut nu știu cum și i se dă șansă să joace doar pentru că e străin. Așa suntem noi, românii. Probabil s-a și văzut asta, că din acest motiv am și plecat de la Sibiu. Am zis că decât să stau acolo, mai bine merg undeva unde pot să joc.

De ce să nu fim pregătiți de Liga 1? Dacă nu eram pregătiți, nu mai mergeam la baraj. Stăteam în Liga 2 și eram mulțumiți. Dar așa, am jucat baraj, am câștigat și suntem pregătiți să jucăm cu cine e nevoie în Liga 1”, a mai declarat atacantul echipei lui Alexandru Pelici.

Andrei Panait: ”Ne bucurăm de momente, azi, mâine, poimâine, apoi vedem” 

Andrei Panait (32 de ani) a marcat golul din minutul 90+3 al returului dintre FC Hermannstadt și CS Mioveni. A asigurat promovarea echipei lui Pelici în Liga 1, iar acum vrea să petreacă alături de colegii săi.

Petrecerea va continua câteva zile, pentru că mijlocașul, după cum a declarat la finalul partidei cu sibienii, la interviuri, nu se gândește deocamdată la partidele din Liga 1. Vrea să trăiască momentul.

”După muncă și răsplată. Au venit și aceste momente, trebuie să ne bucurăm de ele. Nu aș fi crezut că o să marchez, dar dacă s-a ivit ocazia, de ce nu? Acum e devreme să spunem că suntem pregătiți de Liga 1. Ne bucurăm de momente, azi, mâine, poimâine, apoi vedem. Dăm drumul la treabă”, a declarat Andrei Panait.

Venit la începutul anului la CS Mioveni chiar din Liga 1, de la Campionii FC Argeș, echipă cu care a promovat vara trecută, Panait s-a aflat, în returul cu FC Hermannstadt, la al șaptelea meci din campionat. Reușita cu sibienii a fost prima de la transfer.

Foto: Lucian Danciu, Ovidiu Matiu (Mediafax Foto), Valentin Macrea și Alexandru Vereș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plata-s-a-facut-in-plic-la-cs-mioveni-dupa-promovarea-in-liga-1-stefan-blanaru-discurs-amuzant-dupa-victoria-cu-fc-hermannstadt-nu-am-apucat-sa-ma-uit-in-el-dar-cand-ne-reunim-vine-grosu-19188001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-la-a-treia-promovare-in-liga-1-ca-antrenor-principal-acum-cu-cs-mioveni-nu-nea-dat-nimeni-nicio-sansa-mesajul-pentru-fc-hermannstadt-echipa-pe-care-chiar-el-a-d-19188000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-scris-istorie-cu-fc-hermannstadt-e-prima-echipa-din-liga-2-care-reuseste-sa-castige-un-baraj-cu-o-oponenta-din-liga-1-rezultatele-din-precedentele-meciuri-de-baraj-de-promovare-mentiner-19188117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-cs-mioveni-returul-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-are-loc-astazi-de-la-ora-1900-la-medias-in-tur-scorul-a-fost-egal-19187896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scm-gloria-buzau-vrea-dreptul-de-promovare-in-liga-1-dar-are-cu-cine-peste-20-de-jucatori-isi-termina-contractele-in-mai-putin-de-o-luna-19187914

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 22:32 Liga 2
Pe aceeași temă