Adrian Mihalcea, stors de puteri după victoria Unirii Slobozia cu CSM Reșița. Și-a găsit cu greu cuvintele: ”A fost pe viață și pe moarte.” Calificarea la baraj, adusă de un accidentat

Unirea Slobozia a evitat retrogradarea directă în Liga 3, în urma ultimei etape a play-out-ului Ligii 2. A învins CSM Reșița cu 1-0 și a trimis-o în divizia a treia. Misiunea echipei din Slobozia nu a fost însă îndeplinită în totalitate, pentru că trebuie să joace barajul de menținere cu Fotbal Comuna Recea.

Adrian Mihalcea: ”Autorul golului aproape că a intrat pe teren cu o mână în ghips”

Adrian Mihalcea a venit stors la interviul de la finalul meciului, dar și emoționat de miză. A remarcat mai multe probleme de lot cu care s-a confruntat în ultima perioadă, dar speră ca situația să se rezolve într-o proporție cât mai mare până la ”dubla” de baraj. A fost nevoit să caute cele mai bune soluții și se pare că le-a și găsit.

Chiar și Ionuț Dinu, autorul singurului gol al meciului, în minutul 47, a intrat pe teren nu în cele mai bune condiții din punct de vedere medical.

”Ca antrenor nu am trăit asemenea emoții, ca jucător am trăit, dar câștigând cupe și luptând pentru campionat. Da, sunt fericit că am reușit să ne îndeplinim primul obiectiv și acum ne putem concentra pe cele două meciuri de baraj. Meciul acesta a fost pe viață și pe moarte. Îi felicit pe băieți pentru efortul depus.

Avem mari probleme de lot, trebuie să recunosc, băieții au fost storși psihic mai mult decât fizic, dar eu zic că ne vom prezenta foarte bine la cele două meciuri de baraj. Avem câțiva accidentați, sperăm să recuperăm câțiva. E provocator, să zic așa, pentru că trebuie să găsim cele mai bune variante. Cel care a intrat, cu o mână în ghips aproape, a marcat golul care ne menține în lupta pentru atingerea obiectivului”, a declarat Adrian Mihalcea la finalul partidei.

”Le-am oferit posesia pentru că posesia nu îți aduce puncte”

Despre modul de desfășurare a partidei, cu Reșița mai mult la controlul jocului, Mihalcea spune că asta a fost tactica gândită de el. În plus, jucătorii săi i-au ascultat sarcinile transmise și au profitat de punctele slabe ale bănățenilor.

”Mă bucur că am reușit să-i aducem să joace exact ce ne-am dorit. Prin organizarea noastră defensivă le-am oferit spații pe zonele laterale pentru a veni cu centrări pentru că știam că la acest capitol sunt foarte slabi. Știam că sunt la fel de slabi pe cornere și pe loviturile libere și am profitat de lucru acesta. Le-am oferit posesia pentru că posesia nu îți aduce puncte. Punctele sunt aduse de strategie și de execuții”, a mai spus Mihalcea pentru Liga2.ro.

Adrian Mihalcea i-a ”atins” pe contestatari: ”Nu foarte multe din echipele din această ligă ne dădeau șanse” 

Acum, toate gândurile se îndreaptă către partidele cu Fotbal Comuna Recea care vor decide ultima retrogradată din Liga 2, din acest campionat. Moralul este la cote mai înalte la Unirea Slobozia, mai ales că, din punctul de vedere al lui Adrian Mihalcea, nu multă lume dădea șanse echipei sale să se salveze.

”Vrem să rămânem în Liga 2. Ca să fim conștienți, în iarnă nu mulți credeau că prindem barajul. Nu foarte multe din echipele din această ligă ne dădeau șanse. Am plecat foarte de jos, dar prin unitate, prin nervi, prin atitudine am reușit să atingem această poartă”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia era obligată să câștige cu CSM Reșița 

Diferența între locul 6, direct retrogradabil, ocupat de CSM Reșița, și locul 5, de baraj, pe care a terminat Grupa B a play-out-ului Ligii 2, Unirea Slobozia, a fost de numai trei puncte. Formația lui Adrian Mihalcea era obligată să învingă pentru a juca ”dubla” de menținere. În cazul egalului, ea ar fi retrogradat.

Alte rezultate din ultima etapă a play-out-ului, în Grupa B: Petrolul – Aerostar Bacău 2-0, SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna 0-3.

Clasamentul final al Grupei B a play-out-ului Ligii 2:

1. Petrolul Ploieşti 6 3 2 1 8-4 42 puncte
2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu 6 3 0 3 15-14 41
3. SCM Gloria Buzău 6 2 3 1 9-7 35
4. Concordia Chiajna 6 3 1 2 8-6 34
5. Unirea Slobozia 6 2 4 0 8-5 29
6. CSM Reșița 6 2 1 3 8-7 26
7. Aerostar Bacău 6 0 1 5 4-17 11

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-retrogradat-in-liga-3-dupa-ce-a-pierdut-meciul-decisiv-cu-unirea-slobozia-adrian-falub-e-impardonabil-sa-iei-gol-in-fiecare-meci-din-corner-19183453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-ratat-sansa-locului-1-in-play-off-a-pierdut-cu-dunarea-calarasi-iar-bogdan-barbu-stie-care-a-fost-problema-asta-e-rapidul-nu-pana-la-ultima-etapa-trebuie-sa-se-bata-mereu-e-pres-19183425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-alexandru-se-mira-si-el-de-parcursul-dunarii-calarasi-dupa-3-2-cu-rapid-nu-stiu-ce-cautam-in-play-off-nu-mai-stim-pentru-ce-jucam-daca-promovam-luam-2-000-de-euro-la-ce-hartii-19183404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-dunarii-nu-se-dau-batuti-in-ciuda-restantelor-nenumarate-cristian-pustai-dupa-victoria-cu-rapid-chiar-daca-suntem-mercenari-pana-la-urma-am-venit-sa-facem-treaba-este-o-mare-r-19183351

Pe aceeași temă