13, marţea neagră pentru Miercurea Ciuc. ”FC U” Craiova a câştigat cu Csikszereda şi e tot mai aproape de promovare

Cosmin STAICU 13 Apr. 2021, 18:36 Liga 2

Fără victorie în primele două etape din play-off, FK Csikszereda a primit vizita ”FC U” Craiova, în repetarea duelului care a început această stagiune, încheiat atunci 1-1.

Cu şase puncte avans faţă de ciucani la momentul disputei, oaspeţii au aliniat o formulă cu trei jucători puternici în avanposturi, Voicu, Ciolacu şi Compagno, şi pentru a contracara principalul atu al gazdelor forţa fizică. Depărtaţi de locurile promovabile, harghitenii au avut posesia, însă au ameninţat rar poarta echipei care a câştigat sezonul regular şi care nu primise gol în primele două runde din play-off.

Gazdele şi-au pierdut unul dintre juniori, Casiadi, încă din start, a fost nevoită să facă două înlocuiri, dar adevărata lovitură au primit-o după 20 de minute, când Compagno a speculat din careul mic şutul-centrare al lui Valentin Munteanu, deschizând scorul. Gazdele puteau riposta în minutul 30, dar şutul lui Schieb n-a fost pe măsura preluării cu care îl depăşise pe Gugu. Acelaşi Schieb a mai avut două oportunităţi de a egala până la pauză, dar tot finalizarea l-a trădat. De altfel, ratările în serie i-au împiedicat pe ciucani să obţină ceva şi în duelurile recente de acasă, cu Dunărea Călăraşi şi Rapid.

Oaspeţii au început în forţă şi a doua repriză, Ciolacu obţinând şi transformând un penalty, iar, de la 0-2, gazdele au părut să se resemneze cu un nou eşec pe teren propriu.

Şi totuşi, pe final, la una dintre răzleţele treceri prin careul advers, ciucanii au reuşit golul de onoare. Decarul Bauza, principala armă ofensivă a ciucanilor, în lipsa unui atacant veritabil, l-a precedat pe Cacheiro şi a punctat cu capul. Ocazii de egalare n-au apărut, în schimb, oaspeţii au avut două şanse mari de a se câştiga mai clar.

Trupa lui Trică pleacă din Ţinutul Secuiesc cu toate punctele şi este cu un picior şi jumătate în Liga 1.

Prime de 2.000 de euro pentru jucătorii lui Trică

Echipa lui Eugen Trică a fost extrem de determinată în cele trei etape din play-off, în care a şi obţinut 7 puncte şi s-a desprins deja în clasament, urmată de Rapid, pe locurile promovabile. Pe lângă motivaţia accederii în primul eşalon, jucătorii lui Eugen Trică sunt atraşi şi de argumentul financiar, pe lângă salarii ei încasând prime de joc de 2.000 de euro de om la victorie, unele pe care nu şi le permit majoritatea echipelor din Liga 1.

Echipa familiei Mititelu dispune de cel mai numeros lot şi de cel mai mare buget din Liga a 2-a şi este foarte aproape de a ajunge în primul eşalon la un an de la promovarea din Liga 3.

FK CSIKSZEREDA – U CRAIOVA 1948 SA 1-2

Juan Bauza 82′ / Andrea Compagno 22′, Andrei Ciolacu 52′ – penalty

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Apro, Palmeș (Csonka 90+3′) – Csuros (cpt.), Casiadi (Botorok 13′) – Bauza, Jebari, Schieb (Pinter 81′) – Meszaros (Bara 13′)
Rezerve neutilizate: Albert – Bor, Savin, Bujdoso, Rotar
Antrenor: Valentin Suciu

”FC U” Craiova: M. Enache – R. Negru, Gugu, D. Ispas, Huyghebaert – Val. Munteanu (Cacheiro 81′), Baeten (Anghelina 61′), Dr. Albu (cpt.), Ad. Voicu (Luboya 69′) – Andr. Ciolacu – Compagno (Cl. Bălan 81′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Diakite, Gîț, Vl. Pop, Blidar
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita); Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti); Asistenți: Marius Cristian Marchidanu (Brăila) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi); Rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti); Observatori: Andrei Ioniță (Bucureşti) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Cu 42 depuncte, ”FC U” Craiova a revenit pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, cel puțin până joi, când joacă Rapid la ASU Poli. FK Csikszereda, cu 33 de puncte, ocupă ultimul loc, 6, la egalitate cu ASU Poli, care are un golaveraj mai bun.

În etapa a 4-a a play-off-ului, ”FC U” Caiova joacă luni, 19 aprilie, de la ora 21:00, acasă, cu Rapid, iar FK Csikszereda are meci tot acasă, tot luni, dar de la ora 18:30, cu Dunărea Călărași.

Foto: Zoltan Pal (FK Csikszereda)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-fc-u-craiova-joaca-astazi-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-runda-intermediara-in-sezonul-regular-oltenii-au-egalat-la-miercu-19179041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-o-palarie-prea-mare-pentru-fk-csikszereda-valentin-suciu-dupa-o-noua-infrangere-cu-fc-u-craiova-sansa-aia-mica-pe-care-o-avem-pe-care-ne-o-da-toata-lumea-19179153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-a-savurat-succesul-de-la-miercurea-ciuc-nu-vor-castiga-multe-echipe-aici-ce-spune-antrenorul-echipei-fc-u-craiova-despre-derby-ul-cu-rapid-19179166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-se-simte-din-ce-in-ce-mai-puternica-andrei-ciolacu-increzator-dupa-victoria-cu-fk-csikzereda-ne-am-revenit-in-play-off-ce-s-a-intamplat-la-faza-pen-19179144

Cosmin STAICU 13 Apr. 2021, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă