Progresul Spartac produce surpriza și elimină Rapid din Cupa României. Andrei Erimia: ”E rezultatul cel mai răsunător. Vreau să jucăm cu o echipă din Liga 1.” Care e media salarială a jucătorilor

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2020, 19:13 Cupa României

Progresul Spartac a produs surpriza în turul 4 al Cupei României, după ce a învins Rapid cu 3-2, după reprizele adiționale. Antrenorul Andrei Erimia a declarat că succesul este cel mai important din istoria clubului, mai ales că giuleștenii au jucat cu foarte mulți jucători experimentați și cunoscuți. De partea cealaltă, echipa sa a fost alcătuită din fotbaliști tineri, cu puține meciuri înaintea acestui debut de sezon.

Andrei Erimia: ”Pur și simplu azi ne-am descurcat foarte bine” 

Andrei Erimia crede că succesul a fost posibil datorită strategiei pe care o abordează clubul, că merge după același tipar, chiar dacă se schimbă mulți jucători. Până la startul acestei stagiuni, după ce a pierdut barajul de promovare în Liga 2 cu CSM Slatina, Progresul Spartac a schimbat 14 fotbaliști.

”E o realizare importantă pentru noi, pentru un club mic, cu atât mai mult că acum două luni au plecat 14 jucători. Practic, în echipa de azi au fost doi titulari din sezonul trecut, restul a fost format din jucători care au fost împrumutați în alte părți sau care au jucat mai puțin. Cred că modul în care ne pregătim și modul în care gândim a dus la victorie. Avem niște idei de joc, avem un mod de a ne antrena, pe care îl menținem indiferent de schimbările din echipă și nu e vreun secret. Pur și simplu azi ne-am descurcat foarte bine.

Orice meci putem câștiga la nivelul acesta, chiar și cu echipe din Liga 2. Atunci când am fost cu Rapid în serie, tot acasă, pe acest teren am câștigat. În scurta noastră istorie avem câteva rezultate care cumva ne-au arătat că atunci când ești dedicat poți să reușești.

Acesta e rezultatul cel mai răsunător, ținând cont că ne-am calificat în turul următor. Îmi doresc să aducem aici o echipă de Liga 1. Nu am o preferință, îmi doresc să vină la noi acasă orice echipă din prima ligă”, a declarat Andrei Erimia la microfonul DigiSport.

Andrei Erimia: ”Cred că asta e o lecție pentru ei, pentru băieții aceștia tineri și cred că îi va ajuta să aibă moral de învingărori” 

Antrenorul Progresului Spartac spera la victorie și în ultimele minute ale celor două reprize adiționale, chiar dacă partida se îndrepta către loviturile de departajare. Jucătorii i-au dat încredere că golul poate să cadă în orice moment, lucru care s-a și întâmplat. Progresul Spartac a marcat în minutul 119.

”Cred că am avut multe ocazii periculoase și se vedea și de pe margine că putem să ne calificăm. Important e că jucătorii au crezut până în ultimul minut, când am înscris golul victoriei. Cred că asta e o lecție pentru ei, pentru băieții aceștia tineri și cred că îi va ajuta să aibă moral de învingători.

Cred că în partea a doua a meciului, Rapid nu a mai avut același nivel fizic, iar asta a fost în avantajul nostru. Ținând cont că am foarte mulți jucători tineri și care nu au meciuri în picioare foarte multe, nu știam cum o să reacționăm. Dar ne-am descurcat bine și cred că am meritat să câștigăm”, a mai declarat Andrei Erimia.

Media salarială la Progresul Spartac: 1.000 de lei 

Erimia a vorbit și despre salariile care se câștigă, în medie, la Progresul Spartac, dar și despre primele pe care jucătorii le vor lua după succesul răsunător cu Rapid și calificarea în turul 5 al Cupei României.

”Media salarială e undeva la 1.000 de lei. Sincer, sunt niște bani de la FRF care vor veni și vor fi pentru băieți, ca primă. Noi facem un obicei, ca după fiecare meci să petrecem timpul împreună”, a încheiat Andrei Erimia.

În turul trecut, al 3-a, Progresul Spartac a trecut cu 1-0, în deplasare, de SC Popești Leordeni. În campionat, echipa bucureșteană se află pe locul 3 în Seria a 4-a, cu 10 puncte acumulate după șase etape, la cinci puncte în spatele liderului Steaua, care are și o restanță.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rapid-traieste-o-noua-rusine-de-data-asta-in-cupa-romaniei-valentin-negru-nu-cauta-scuze-dupa-eliminarea-cu-progresul-spartac-daca-vrei-sa-gasim-explicatii-gasim-pana-maine-dar-trebuie-s-19153370

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ionut-voicu-se-gandeste-la-retragere-dupa-ce-a-trait-a-treia-umilinta-cu-rapid-intr-o-luna-nu-stiu-cum-o-vom-scoate-la-capat-ne-am-face-de-ras-numai-sa-pronuntam-cuvantul-suporter-19153360

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-rapid-ripensia-fc-u-craiova-csm-slatina-si-turris-oltul-dintre-echipele-din-liga-2-joaca-astazi-u-cluj-e-calificata-deja-in-16-imi-19153247

Răzvan STÎNGĂ 20 Oct. 2020, 19:13 Cupa României
Pe aceeași temă