Daniel Vădrariu și Daniel Ene, dați afară de la CSM Reșița a doua zi după ce perioada de transferuri s-a încheiat. Bobar i-a ”ars” acolo ”unde îi doare mai tare”! Suporterii sunt revoltați și cer explicații

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 20:07 Liga 2

A fost deranj mare la Reșița după ce echipa a pierdut sâmbăta trecută, pe teren propriu, meciul cu nou-promovata Unirea Slobozia, cu 3-0, și și-a întrerupt seria de trei jocuri consecutive cu rezultate pozitive, dar și posibilitatea de a urca aproape de podium. Președintele Cristian Bobar a amenințat că taie ”în carne vie” dacă atitudinea jucătorilor nu se schimbă, însă a trecut și la fapte și a reziliat contractele a doi dintre veteralii lotului. Suporterii se revoltă și cer explicații pentru îndepărtarea lui Daniel Vădrariu și Daniel Ene.

Daniel Vădrariu și Daniel Ene, dați afară de CSM Reșița a doua zi după încheierea perioadei de transferuri

CSM Reșița a pierdut drastic în Valea Domanului cu Unirea Slobozia, cu 3-0, iar președintele Cristian Bobar anunța după această partidă că nu mai e prieten cu jucătorii și că o ”să-i «ard» unde îi doare mai tare”. Și i-a ”ars” pe doi dintre fotbaliștii cei mai vechi din lot, care au dus greu în sezonul trecut, când echipa a fost de multe ori pe loc retrogradabil, ori în urmă cu două ediții de campionat, când au promovat echipa în Liga 2.

Mijlocașul Daniel Vădrariu (30 de ani) și atacantul Daniel Ene (29 de ani) au fost dați afară a doua zi după ce perioada de transferuri s-a încheiat. Ceea ce înseamnă că cei doi jucători nu vor mai putea să joace în primele trei ligi nicăieri până la începutul noului an. Vor putea semna doar cu echipe din Liga 4 sau mai jos, la amatori.

La meciul cu Slobozia, Vădrariu a fost înlocuit la pauză cu Astafei, în timp ce Ene a fost scos de pe teren în minutul 60 și înlocuit cu Nini Popescu, când scorul era 1-0, respectiv 2-0.

”Contractele celor 2 fotbaliști, Daniel Vădrariu și Daniel Ene au fost reziliate. Le mulțumim pentru aportul adus echipei și le dorim mult succes mai departe”, s-a rezumat să anunțe CSM Reșița pe pagina oficială de Facebook, la câteva minute după ce președintele Cristian Bobar a fost întrebat de reporterul Liga2.ro despre rezilierile de contract din cadrul clubului.

Bobar nu a răspuns, până la publicarea articolului, mesajului primit de la reporterul Liga2.ro și nici la apelul telefonic, în vederea aflării motivului îndepărtării celor doi jucători și de ce rezilierea s-a produs a doua zi după ce perioada de transferuri s-a încheiat, astfel că jucătorii au rămas fără posibilitatea de a mai evolua pentru altă echipă până anul viitor, când începe următoarea campanie de achiziții.

Suporterii, revoltați după această decizie, cer explicații

Postare clubului din Reșița a atras imediat o avalanșă de reacții din partea suporterilor echipei, revoltați că doi dintre jucătorii care au dus greu până acum au fost dați afară pentru a fi dați exemplu, susțin majoritatea dintre fani. Au cerut explicații, iar cel care a răspuns a fost Silviu Marcel Gușcă, angajat la primărie, liderul galeriei și cel implicat în tot ceea ce mișcă la echipă atunci când e vorba de strâns bani de la suporteri și vândut materiale cu însemnele clubului.

”Drum bun și cale bătută”, ”Au acoperire” și ”Bravo” au fost reacții ale lui Gușcă după îndepărtarea lui Vădrariu și Ene.

Printre mesajele fanilor se regăsesc și unele în care sunt contestați președintele Cristian Bobar și antrenorul Alexandru Pelici. Iată câteva dintre reacțiile suporterilor:

”Si totusi, prostimea nu trebuie sa stie de ce-au fost executati? Prostimea este buna sa cumpere bilete/abonamente etc dar nu e informata de ce doi jucatori de valoare sunt executati. Bravo, la mai mare.”

”Matulevicius pt ce sta bine ca se da afara fără explicați doi jucători importanți…. antrenori când. ? Alți care au salarii imense si nu joacă când
Exact cei care nu merita pleaca bv o.decizie penibila fără explicați…”

”Îndepărtam reșițeni… Păcat. .. Primul plecat trebuia antrenorul..”

”Lui pelici sa reziliati contractul altfel ajungem in divizia c cu el pe banca”

”Vadrariu era printre putinii jucatori cu personalitate in teren, care cerea mingea si incerca ceva cu ea.Ene…. rol decorativ”

”Cei mai buni jucătorii dati afara!, logica românească!!”

”Pelici trebuia sa deschidă lista plecărilor!!”

”Când nu merge ceva bine se caută vinovați. Eu le doresc mult succes pe mai departe!”

”Da tot timpul se da in jucatori antrenorul nu are nici o vina sau se pare ca antrenorul trebuie sa își aducă băieții lui la echipa păcat specific românesc. gata au găsit problema din echipa Vădrariu și Ene de acum Reșița o sa aiba numai victorii pe linie. UNDE EȘTI TU LEO DOANA!!!!”

Cristian Bobar, după eșecul cu Slobozia: ”Nu mai sunt prietenul jucătorilor, sunt doar președintele executiv al clubului”

Ce spunea Cristian Bobar după meciul cu Unirea Slobozia:

”De ieri nu mai sunt prietenul jucătorilor, sunt doar președintele executiv al clubului. Sunt foarte supărat de cele întâmplate. Se împlinesc doi ani de la revenirea mea la echipa aceasta, am reușit să promovăm, să învingem echipele mari, să pierdem, am gestionat eșecurile, dar cel de sâmbătă este cel mai dureros de când sunt eu aici. Dacă învingeam puteam să fim acolo sus în clasament, cum ne stabilisem obiectivul.

Sunt foarte supărat pe jucători, probabil că văzându-mă mai tânăr nu au luat în serios calitatea mea de președinte al clubului. De ieri nu mai sunt prietenul lor, sunt doar președintele executiv al clubului. Le-am transmis foarte bine ce au de făcut, prefer să rămână între noi și sper că ei au înțeles foarte bine mesajul meu. Voi lua măsurile ce se impun, dacă nu respectă ce trebuie făcut. O să «tai în carne vie» și o să-i «ard» acolo unde îi doare mai tare. Sunt surprins că jucătorii cu experiență din lotul nostru nu au putut să gestioneze lucrurile în săptămâna de după victoria de la Buzău.

Probabil s-au gândit că am câștigat campionatul sau am primit la club vreun milion de euro!? Indiferent de numele jucătorului, indiferent că este un junior sau cel mai bun din lot, ei cu mine nu mai au ce să discute până nu îndeplinesc ce le-am spus ieri. Nu se poate să tratăm cu atât de multă indolență un meci pe care puteam să-l câștigăm. Pot să spun că  în ședinta de ieri a fost un monolog, pentru că sunt foarte supărat. Am lucrat la cluburi mari și până acum am avut dialog cu jucătorii, dar nu se mai poate așa”, a spus președintele CSM Reșița.

Alexandru Pelici, după meciul cu Unirea: ”Echipa a căzut odată cu primirea celui de-al doilea gol şi de acolo s-a rupt totul”

Ce spunea Alexandru Pelici după eșecul cu echipa ialomițeană:

”Un rezultat pe care nu îl aşteptam, după evoluţiile bune avute în ultimele meciuri, după acel joc cu Petrolul. Din păcate, fotbalul te pedepseşte atunci când nu ai atitudinea corespunzătoare. Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine. Jocul are o oarecare istorie, au fost câteva momente importante. Am început bine, am avut situaţii de gol şi o dominare care s-a concretizat prin multe faze fixe.

Din păcate, la prima incursiune a lor în careu a fost acel penalty. În primele șapte-opt minute ale reprizei a doua am avut şi noi penalty, apoi acea ratare uriaşă la centrarea lui Dat, când şi Ene, şi Astafei au trecut pe lângă minge. Echipa a căzut odată cu primirea celui de-al doilea gol şi de acolo s-a rupt totul. A fost o alergare în gol, Slobozia cu siguranţă şi-a dorit mult să câştige acest joc, iar noi n-am avut atitudinea pe care trebuia s-o avem. Ar fi trebuit să intrăm mult mai hotărâţi şi să tranşăm jocul atunci când am avut situaţiile.

Mergem înainte, din păcate avem probleme de efectiv, şi din cauza acestui COVID, dar cred că este o situaţie prin care trec toate echipele. Astăzi a fost rândul nostru să ne lipsească trei titulari, este vorba despre Lungu, Dumitraş şi Boboc, dar asta nu scuză cu nimic faptul că am pierdut, pentru că de asta sunt şi ceilalţi în lot, să intre şi să facă treabă atunci când li se dă şansa să prindă echipa. Jocul de astăzi a semănat la început cu meciul contra Petrolului, dar nu se compară cele două echipe.

Slobozia a stat la cutie, a încercat să joace pe contraatac, cel puţin prima repriză, şi, din păcate, le-a reuşit. Până la pauză, nu ştiu dacă au intrat de trei ori în careul nostru. A doua repriză am schimbat sistemul, a intrat Astafei al doilea atacant, din 4-3-3 am schimbat în 4-2-3-1 şi se părea că lucrurile merg spre bine, odată cu obţinerea acelui penalty.

Puteam să egalăm, iar de acolo jocul se putea schimba, cred că a fost un moment important. Deşi avem destui jucători cu experienţă, se pare că nu suntem în stare să trecem peste momentele negative”, a mai antrenorul Alexandru Pelici.

Vădrariu a jucat în 22 de meciuri din tot atâtea în sezonul trecut, în 21 ca titular, și a înscris două goluri, iar în actuala ediție a Ligii 2 are patru prezențe în cinci jocuri.

Daniel Ene a evoluat în sezonul trecut al Ligii 2 în 20 de meciuri, 17 ca titular, și a înscris 5 goluri, iar în cel actual a strâns 3 apariții.

Foto: Miruna Maria Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-mari-la-csm-resita-cristian-bobar-i-a-amenintat-pe-jucatori-o-sa-tai-in-carne-vie-si-o-sa-i-ard-unde-ii-doare-mai-tare-cu-mine-nu-mai-au-ce-discuta-19151062

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 20:07 Liga 2
Pe aceeași temă