Cristian Pustai a premeditat totul în meciul cu Petrolul: ”Știam cum joacă.” Antrenorul Dunării Călărași crede în play-off, dar are dubii în privința promovării: ”Am început sezonul cu doi jucători și un sfert”

Răzvan STÎNGĂ 26 Sep. 2020, 21:49 Liga 2

Dunărea Călărași a produs surpriza și a câștigat pe terenul Petrolului, în etapa a 5-a a Ligii a 2-a. S-a impus cu 1-0, cu un gol marcat de Alexandru Ciucur pe final, în minutul 84, în ciuda faptului că gazdele au controlat jocul și a ratat ocazii mari de gol, mai ales în prima repriză.

După confruntare, antrenorul Cristian Pustai a vorbit despre tactica abordată. A analizat atent meciurile precedente ale Petrolului, cu Ripensia și FK Csikszereda, și a observat că echipa lui Viorel Moldovan nu stă foarte bine la capitolul posesie.

Cristian Pustai: ”Am profitat și de acea superioritate numerică și până la urmă am obținut cele trei puncte” 

Pustai a afirmat că dominația Petrolului din prima repriză a făcut parte din strategia lui. Și-a lăsat adversarii să controleze jocul, după care a urcat liniile și a avut succes de cauză. După ce a rămas în superioritate numerică, din minutul 75, după eliminarea lui Antoniu Manolache, Dunărea Călărași a dat lovitura. Antrenorul recunoaște încă că victoria este și norocoasă, după ce golul a fost mai mult un autogol.

Am avut un meci foarte greu. Știam că Petrolul este o echipă foarte, foarte bună. O echipă care deși nu are posesie, dacă vă uitați pe datele statistice nici cu Ripensia nici cu Csikszereda nu a avut posesie mai mare de 40 la sută, e o echipă care a marcat până la acest meci 12 goluri. O echipă foarte reactivă, foarte agresivă, cu un presing foarte avansat. În momentul în care pierd mingea, jucătorii fac repede presiune și această presiune transformată în presing va pune multe probleme echipelor.

De aceea, în prima repriză am stat destul de jos, am încercat să fim o echipă scurtă, să nu le dăm ocazia să vină în spatele fundașilor laterali. Am încercat să blocăm intrarea în interior a albanezului (n.r. – Armando Vajushi) care e un juctăror foarte bun. Cred că am reușit în mare parte. În prima repriză au avut situații destul de bune, dar pe urmă încet, încet am avansat puțin cu liniile, am încercat să punem și noi probleme, să avem o posesie mai bună. Am avut o posesie înainte și am ajuns în careul lor. Am profitat și de acea superioritate numerică și până la urmă am obținut cele trei puncte”, a declarat Cristian Pustai la microfonul DigiSport.

Cristian Pustai: ”Poate cu un egal la Craiova și cu 10 puncte arătam bine” 

Antrenorul formației din Călărași a făcut o analiză a celor patru meciuri jucate în acest sezon din Liga 2 și a declarat că nu este mulțumit de meciul disputat runda trecută, cu U Craiova 1948 SA, din deplasare. A pierdut cu 1-2, dar ar fi vrut cel puțin un egal.

”La Craiova, în momentul în care au ratat 11 metri, am crezut în victorie. Mai ai nevoie și de un gram de noroc să crezi în victorie. În alte momente poate nu o să mai avem. Poate cu un egal la Craiova și cu 10 puncte arătam bine. Pentru condițiile în care suntem, pentru că am făcut transferuri în ultima săptămână, cred că suntem destul de bine. Cred că avem un lot echilibrat”, a mai afirmat Cristian Pustai.

Cristian Pustai a anunțat că echipa lui va mai face câteva transferuri 

Dunărea Călărași va mai face două transfeuri până la încheierea perioadei de mercato. Pustai mai așteaptă veniri, pentru ca echipa sa să se bată pentru un loc de play-off. Nu este însă foarte încrezător în promovare, întrucât înaintea sezonului actual, de la echipă au plecat mulți jucători.

”Poate mai așteptăm doi jucători și cred că încheiem perioada de transferuri. Sper ca peste trei, patru etape să arătăm mult mai bine.

A fost o promisiune de un an de zile (n.r. – să spună poezii după victoriile din campionat). Spun poeziile când simt nevoia și îmi place. Deocamdată sunt doar trei puncte. Sunt 20 de meciuri, noi avem 11 în deplasare și nouă pe teren propriu, pentru că așa a picat la tragerea la sorți. E un campionat atipic. Trebuie să aduni numărul de puncte, pentru a fi deasupra liniei de șase. Contează să iei puncte. Nu contează că le iei cu Petrolul, că le iei cu Recea. Sunt echipe pe care le considerăm mai mici, dar trebuie să luăm punctele.

Noi avem la echipă un nucleu bun, un staff în regulă. Din păcate, anul trecut am creat un nucleu pe care l-am pierdut la finalul campionatului pentru că vreo șapte, opt jucători au plecat în Liga 1, câțiva dintre ei. Am luat-o în această perioadă din nou de la zero. E greu. De aceea am și mers la Călărași. Cu acest gând. Cu formatul unei echipe în primul an, iar în al doilea an promovarea. În primul an am luat-o de la doi jucători, în al doilea an am luat echipa de la doi și un sfert”, a încheiat Cristian Pustai.

Dunărea Călărași a jucat patru meciuri în primele cinci etape din Liga 2. În urma succesului cu Petrolul, a urcat pe locul 5, cu 9 puncte, egalând echipa ploieșteană. Etapa următoare va primi vizita nou-promovatei Aerostar Bacău.

Foto: Cristi Stavri (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-dunarea-calarasi-de-la-ora-1845-viorel-moldovan-se-teme-de-un-croseu-pe-care-l-ar-putea-primii-jucatorii-sai-lupii-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-19149722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-pusa-la-pamant-de-croseul-de-care-viorel-moldovan-se-temea-ne-am-vazut-prea-frumosi-prea-buni-ne-am-distrus-aura-pozitiva-pe-care-am-creat-o-concluziile-antrenorul-dupa-19149875

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ionel-ganea-a-revenit-la-dunarea-calarasi-acum-ca-director-tehnic-reactia-fostului-international-dupa-ce-a-semnat-contractul-19148323

Răzvan STÎNGĂ 26 Sep. 2020, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă