Victoraș Astafei a înscris împotriva Petrolului, la revenirea pe „Ilie Oană”: „Sentimentele sunt altfel, însă lumea de aici mă știe.” Ce spune despre șansa la promovare a „lupilor”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 13:17 Campionat
Victoraș Astafei a înscris împotriva Petrolului, la revenirea pe

La revenirea pe „Ilie Oană”, după o perioadă destul de lungă, Victoraș Astafei (32 de ani, foto – primul din stânga) a marcat împotriva fostei sale echipei, Petrolul. Atacantul originar din Târgu Mureș joacă din această vară pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar în jocul de la Ploiești, desfășurat marți seară, a deschis scorul pentru gorjeni. Petrolul a reușit însă să întoarcă scorul și să câștige cu 3-1 în meciul ce a contat pentru etapa a 17-a a Ligii 2.

Victoraș Astafei: „Nu e la fel de plăcut când nu înscri pentru Petrolul, aici, pe Ilie Oană”

Fost atacant al Petrolului în două perioade în care echipa evolua în Liga 1, în sezoanele 2014/2015 și 2015/2016, între ele având o scurtă experiență în Turcia, la Demirspor, Victoraș Astafei n-a avut milă de formația ploieșteană și i-a dat gol în minutul 21. „Vârful” a profitat de lovitura liberă bătută de Vasile Pop în bara din stânga, mingea a ricoșat în față, acolo unde s-a demarcat și a marcat simplu, cu capul din 8 metri, sub transversală. Imediat mai apoi, Bădăuță (25) a avut o acțiune personală și putea majora scorul dacă Lungu nu s-ar fi întins serios și ar fi scos balonul care s-ar fi dus tot sub transversală.

Apoi, Petrolul a reintrat în meci după golul lui Antoniu Manolache (30), iar până la pauză a mai punctat din alte două faze fixe, prin Alexandru Saim Tudor (40) și Ionuț Cioinac (43), scorul înregistrat în prima repriză, 3-1, menținându-se apoi până la finalul jocului.

După partidă, Astafei a spus că a presimțit că va marca pe „Ilie Oană” și a descris ce sentiment a trăit când a înscris ca adversar al Petrolului, chiar la Ploiești.

„Nu e la fel de plăcut când nu înscri pentru Petrolul, aici, pe „Ilie Oană”, și sentimentele sunt altfel, însă lumea de aici mă știe, că, oriunde am fost, am rămas același: muncitor și îmi văd de treaba mea. Vorbesc cu suporterii Petrolului, tot timpul mă sună și le-am spus că, dacă e să joc contra lor, o să dau gol. Parcă simțeam. Pur și simplu sunt eu, îmi văd de treabă, sunt muncitor. Tot timpul am vorbit cu toată lumea, am fost respectulos și cred că bunul simț trebuie să fie o calitate pentru toți fotbaliștii”, a spus Astafei la microfonul DigiSport.

Atacantul a fost însă de părere că Viitorul Pandurii a controlat meciul și că rezultat nu e echitabil: „Nu a fost o diferență între cele două echipe, cel puțin golurile lor au fost marcate după trei faze fixe. Am controlat majoritatea partidei și, din păcate, rezultatul nu s-a văzut.”

Astafei are 14 meciuri și 5 goluri pentru Viitorul Pandurii, în 16 partide desfășurate de echipa sa în acest sezon.

„Fotbalul românesc are numai de câștigat dacă echipele de tradiție ajung din nou în Liga 1”

Întrebat ce șanse are Petrolul la promovare, Astafei a spus că orice revenire a unui club de tradiție în Liga 1 e un câștig pentru fotbalul românesc.

„Eu zic că Petrolul are șanse în continuare să promoveze. S-a văzut că în Liga a 2-a oricine poate să bată pe oricine. E un campionat foarte echilibrat și fotbalul românesc are numai de câștigat dacă echipele de tradiție ajung din nou în Liga 1, cum e UTA, Petrolul, Rapid, „U” Cluj. Din păcate, doar două pot să promoveze, dar fotbalul are numai de câștigat dacă aceste echipe ajung din nou în prima ligă”, a mai spus Victoraș Astafei, care pe sub tricoul de joc a avut un altul cu logo-ul Superman.

După desfășurarea meciului din etapa a 17-a, Viitorul Pandurii are 21 de puncte și se află, momentan, pe locul 9. În runda următoare are meci pe teren propriu, la Târgu Jiu, cu FK Csikszereda.

Rezumatul meciului de la Ploiești, dintre Petrolul și Viitorul Pandurii:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 13:17 Campionat
Pe aceeași temă