Florin Bratu a demisionat de la Turris pentru că n-a vrut să pună „în pericol locul echipei în clasament”. Ce fel de antrenor e dorit la fostul lider al Ligii 2

Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 17:08 Campionat
Florin Bratu a demisionat de la Turris pentru că n-a vrut să pună

Nepotrivire de caracter! Acesta este motivul pentru care Florin Bratu (39 de ani) a decis să plece de la Turris-Oltul Turnu Măgurele după doar patru meciuri în care a condus echipa din Liga 2, a preluat-o pe locul 1 și a lăsat-o pe locul 2, după victoria, egalul și cele două înfrângeri înregistrate cu el pe bancă.

Marți, Florin Bratu s-a prezentat în fața președintelui clubului din Turnu Măgurele și i-a prezentat motivele pentru care vrea rezilierea amiabilă a contractului. Iar Mădălin Ioniță nu s-a opus.

„În această perioadă pe care am petrecut-o la Turnu Măgurele cred că mi-am făcut o impresie suficient de pertinentă încă să iau o astfel de hotărâre. Marți am stat aproape toată ziua în discuții cu conducerea și am explicat de ce cred că este mai bine să ne despărțim.

Au încercat să-mi schimbe hotărârea, dar nu aveau cum. Le-am spus că nu vreau să pun în pericol locul echipei în clasament și de aceea e bine să plec. Am simțit că nu există empatie între mine și echipă. Nu am avut vreun conflict cu cineva, dar jucătorii erau obișnuiți într-un fel, iar eu le ceream altceva și nu i-am simțit dispuși la schimbare”, a afirmat Florin Bratu la DigiSport, televiziune unde este analist.

Florin Bratu a debutat cu victoria cu 2-1 de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, apoi a pierdut la București cu Metaloglobus, scor 0-1, a urmat remizat de acasă cu UTA, scor 1-1, și sâmbăta trecută a înregistrat o nouă înfrângere, 2-3 la Dunărea Călărași. În urma acestor rezultate, echipa din județul Teleorman patronată de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, a pierdut prima poziție din clasament și a picat pe 2, la un punct în spatele Mioveniului.

„A venit cu o altă concepție și a ajuns la concluzia că profilul jucătorilor nu se pliază pe ceea ce ar fi dorit el. A încercat două sisteme de joc, însă, la noi nu este o concurență foarte mare pe posturi. Probabil, dacă venea în pauza competițională și ar fi trasat lotul după stilul său, era altceva. În orice caz, discuția cu Bratu a fost amiabilă, el a venit și a spus că este mai bine să plece. Eu cred că am câștigat un prieten în fotbal, în persoana lui Florin Bratu”, a explicat despărțirea de Bratu și președintele Mădălin Ioniță, citat de realitateasportiva.net.

Mădălin Ioniță vrea un antrenor „apropiat de profilul pe care l-a avut Lincar”

Conducătorul clubului din Turnu Măgurele a spus și ce profil de antrenor și-ar dori în continuare pe banca tehnică: unul asemănător la stil cu fostul antrenor, Erik Lincar, cel care a promovat echipa în Liga 2 și a urcat-o pe primul loc în clasament.

Acesta ar putea fi Marius Baciu (44 de ani), care l-a avut pe Lincar secund la mai multe echipe unde a antrenat. Nu ar fi pentru prima dată când Baciu ar antrena acest club, deoarece l-a mai condus și în Liga 3, în sezonul 2017/2018, când promovase dub numele de Voința Saelele și juca în satul căruia îi purta numele. Voința Saelele și-a schimbat în anul următor numele în Voința Turnu Măgurele, iar după un alt sezon a trecut la Turris-Oltul Turnu Măgurele, actuala denumire.

„Cred că avem nevoie de un antrenor care să fie mai apropiat de profilul pe care l-a avut Lincar. Eventual, unul care chiar să fi lucrat cu el și care să cunoască bine jucătorii”, a mai spus Mădălin Ioniță.

Dan Alexa și Nicolae Dică sunt alte nume de antrenori ofertate de clubul din județul Teleorman. Ambii sunt liberi de contract după ce s-au despărțit de Astra, respectiv Campionii FC Argeș.

Și Marius Baciu ar putea să fie liber de contract în scurt timp, deoarece patronul clubului Daco-Getica a decis retragerea echipei din Liga 2.

În acest weekend, Turris-Oltul nu joacă, pentru că Petrolul a amânat meciul de la Turnu Măgurele, deoarece are doi jucători la naționala U18. Teleormănenii ar avea următorul meci în jurul datei de 2 noiembrie, în etapa a 15-a, în deplasare la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă