Marius Stoica, antrenorul momentului în Liga 2, după victoria cu Ripensia: „Bineînțeles că ne-a surprins și pe noi jocul pe astăzi, pe care l-am controlat în totalitate”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 18:21 Campionat

CS Mioveni rămâne greu de „ucis” în acest sezon de Liga 2, după 11 etape reușind să înregistreze doar victorii și remize. Trupa argeșeană s-a impus, sâmbătă, cu un 5-0 clar la Timișoara, cu Ripensia, prilej cu care și-a „rezolvat” și un golaveraj bun. Marius Stoica se poate lăuda, deocamdată, cu un start de sezon mai bun decât alți antrenori cu CV sau nume mai cu pretenții care activează în Liga 2. Despre succesul de la Timișoara, antrenorul a spus că nu se aștepta la o asemenea diferență.

Marius Stoica a admis, sincer, că l-a surprins evoluția bună a echipei sale în meciul cu Ripensia. „Bineînțeles că ne-a surprins și pe noi jocul pe care astăzi noi l-am controlat în totalitate, și prima repriză și a doua repriză. Ne-au cam ieșit toate. Aici îmi felicit echipa pentru abordarea acestui joc. Am marcat și cinci goluri. Nimeni, probabil, nu anticipa un asemenea joc și o victorie concludentă. Ne așteptăm la un joc mult mai greu, dar am fost pregătiți. Știam adversarul foarte bine. Chiar dacă îl apreciez foarte mult pe Alex Pelici, el fiind la noi antrenor principal și având niște rezultate foarte frumoase la Mioveni. Noi am știut cam la ce ne așteptăm de la această partidă. A vrut să ne surprindă cu o așezare cu trei fundași centrali. Până la urmă, a fost benefică pentru noi. Am marcat patru goluri în prima repriză. Cred că a fost cea mai bună repriză pe care noi am făcut-o într-un joc. Ne priesc deplasările de la Timișoara. Aspectul jocului ne bucură și ne dă încredere că putem merge cu aceste rezultate până la finalul turului de campionat”, a precizat antrenorul Mioveniului la finalul meciului de pe arena Electrica.

„Astăzi fac un joc bun, câștigă, mâine, nu îi mai recunoști”

Antrenorul Mioveniului a vorbit despre ceea ce Pelici, deocamdată, se ferește să spună, că ripensiștii au oscilații majore de la săptămână la săptămână. „Nu mă așteptam la un asemenea joc. Din contră. Ripensia este o echipă care a pierdut la un scor foarte mare, dar poate să bată pe oricine din această serie. Drept dovadă că au bătut și UTA. N-au renunțat, chiar dacă au fost conduși, au câștigat în minutele de prelungire. Deci, jocul lor este foarte bun. E surprinzător, că nu continuă cu rezultatele. Au sincope. Astăzi fac un joc bun, câștigă, mâine, nu îi mai recunoști. Sunt niște jucători valoroși, la Ripensia, au un antrenor foarte valoros. Noi nu ne-am așteptat la un asemenea scor, dar nu pot decât să-mi felicit jucătorii și jocul prestat”, a punctat antrenorul Mioveniului.

Alchimia formării unei trupe ce nu pierde niciun meci

Stoica a vorbit despre obiectivele Mioveniului și principiile pe baza cărora a alcătuit lotul. „Noi am stabilit un obiectiv de la început. Avem bonusuri pentru locurile 1-3, avem bonusuri pentru locurile 4-8. Acesta este obiectivul. Dar eu mi-am propus cu jucătorii să câștigăm fiecare partidă. Știam ce găsesc, pentru că în campionatul trecut am avut patru reușite cu ei. Cunoaștem că acest grup are calitate. Prin selecția pe care am făcut-o, aducând niște tineri de perspectivă, plus selecția unor jucători, iar aici îi pot enumera pe Raul Costin și Anghelina, a fost adus un plus pentru echipă și rezultatele au venit până la urmă”, a punctat Marius Stoica.

Davide Massaro „mi-a fost recomandat de președintele clubului”

Clubul are un singur străin, italianul Davide Massaro, care aduce un plus valoare. În acest meci a reușit două goluri. „Davide Massaro este un băiat care mi-a fost recomandat de președintele clubului. L-am văzut în DVD-uri, am vrut să-l văd la antrenamente. În momentul în care l-am văzut la antrenamente, am zis că va rămâne în lot. Are o calitate foarte bună. Deși arată o maturitate în joc, el nu are decât 22 de ani. Deci nu este nici în vârstă. Sperăm să ne ajute în continuare. Ne bucură acest aspect, că s-a integrat foarte repede în acest grup”, a punctat Stoica despre italian.

De asemenea, un alt aspect important e că la antrenament, în orașul Daciilor, nu există niciun jucător care să facă „atmosferă”. „Este un grup foarte frumos, este o familie. Nu am nicio problemă cu ei în procesul de instruire. Drept dovadă, că într-adevăr se respectă și își acceptă până la urmă, dacă unul sau altul joacă mai mult sau mai puțin”, a mai mărturisit Marius Stoica.

Cu 23 de puncte acumulate în acest sezon, din care au trecut 11 etape, CS Mioveni ocupă locul 2, direct promovabil, fiind la două puncte în spatele liderului Turris-Oltul Turnu Măgurele, care astăzi, la București, a înregistrat al doilea eșec din acest campionat, 0-1 cu Metaloglobus.

În etapa următoare, CS Mioveni joacă pe teren propriu, miercuri, de la ora 15:00, cu Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 18:21 Campionat
Pe aceeași temă