„FC U” Craiova vrea să schimbe gazonul de pe „Ion Oblemenco”. Solicitarea făcută către primăria Craiova și răspunsul primarului Mihail Genoiu

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 17:21 Stiri

Adrian Mititelu a anunțat, după partida U Craiova 1948 SA – „U” Cluj, pierdută cu 2-3 după prelungiri, că este gata să îi solicite primăriei din Craiova să îl lase să refacă din banii lui gazonul de pe „Ion Oblemenco”, cu condiția ca echipa sa să își dispute meciurile din Liga 3 pe principala arenă din Bănie.

„Am văzut ce spune Pițurcă, iar eu văd că el se pricepe acum și la gazoane. Vă anunț public că sunt gata să refac gazonul de pe Oblemenco din banii mei. Oricum Rotaru nu le dă nimic. El este învățat doar să primească. Eu am mai făcut patru terenuri în Craiova pe banii mei și uitati că sunt gata să îl fac și pe ăsta. Pot să depun și o garanție bancară. Însă doresc ca FCU să joace și ea pe acest stadion contra cost. Plătesc pe meci 10.000 de euro”, a spus Mititelu.

Astfel că, astăzi, conducerea „FC U” Craiova a trimis oficial către primăria din Bănie solicitarea scrisă.

Primarul Mihail Genoiu nu ia în calcul să schimbe gazonul în acest an

Problema gazonului de pe „Ion Oblemenco” Craiova este una majoră, suprafața de joc fiind impracticabilă. Astăzi, primarul orașului Craiova, Mihail Genoiu, a anunțat astăzi că gazonul nu va fi schimbat anul acesta, chiar dacă promisese că va acționa în acest sens în luna octombrie.

Genoiu spune că nu știe ce gazon să amplaseze și mai invocă și anumite probleme juridice. Genoiu voia să pună un gazon precum cel de pe Arena Națională, dar s-a răzgândit după ce l-a auzit la televizor pe Dan Nistor de la Dinamo că terenul nu este unul de calitate.

„Mă confrunt cu două probleme: una juridică, să nu avem probleme cu legea după ce l-am schimbat, iar a doua problemă este cea legată de calitatea gazonului, cu ce fel de gazon îl înlocuiesc. Am avut un caiet de sarcini pregătit, realizat de consultantul care face consultanță pentru gazonul de la Arena Națională și care a schimbat gazonul acolo. Sincer să fiu, mie nu mi-a plăcut și l-am auzit și pe fotbalistul Nistor de la Dinamo care spunea „domne, mai bine jucam în „Ștefan cel Mare”. Ori când mă duc să schimb un gazon cu 250.000, 280.000 euro și să mă trezesc că e la fel ca primul, nu vreau să fac această greșeală. Poate să mă înjure oricine, nu îl schimb acum, chiar dacă toată lumea dorește acest lucru. Sunt printre cei mai mari susținători al acestui schimb de gazon, însă nu trebuie făcut cu grabă”, a declarat Mihail Genoiu.

Acesta recunoaște că starea suprafeței de joc este sub orice critică, iar diseară Universitatea Craiova joacă acolo cu CSM Reșița. „Am fost astăzi să văd gazonul, stă rău, să sperăm că se va putea juca diseară pe acest teren”, a admis Genoiu.

În aceste condiții, Universitatea Craiova s-ar putea muta pe stadionul „Extensiv”, unde a mai jucat acum câțiva ani și unde gazonul este bun. Așadar, cu stadion de lux, de 55 de milioane de euro, dar cu gazon execrabil, echipa din Bănie ar putea ajunge să joace pe o arenă degradată, fără condiții pentru spectatori, dar care posedă un teren de joc decent.

Articol scris de Daniel VLAD și Cosmin STAICU
Foto: Remus BADEA / Mediafax foto

 

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 17:21 Stiri
Pe aceeași temă