Mioveniul, mulțumită cu punctul obținut pe terenul „lupilor”. Antrenorul Eftimie se laudă pentru inspirația de la ultima fază a meciului, când s-a evitat golul: „Mi-am dat seama”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2018, 15:09 Campionat

CS Mioveni a plecat cu un punct de pe arena „lupilor”, după ce miercuri seară a înregistrat o remiză albă, scor 0-0, cu Petrolul, în jocul care a încheiat etapa a 12-a a Ligii 2. Argeșenii erau însă să piardă la Ploiești chiar la ultima fază și să repede întâmplarea pe care au avut-o în precedentul joc de campionat, în derby-ul de pe teren propriu cu FC Argeș. Burnea a respins cu capul de pe linia porții și i-a permis Mioveniului să acumuleze 20 de puncte în clasamentul și să urce pe locul 8.

La finalul jocului, antrenorul Iordan Eftimie s-a declarat mulțumit cu remiza obținută de jucătorii săi cu Petrolul, după un meci în care au lipsit ocaziile de gol, în afara celei de la ultima fază.

„Normal că mă mulțumește un punct. Știam că întâlnim o echipă foarte bună, o echipă care și-a anunțat de la începutul campionatului obiectivul de a promova și, vă dați seama, că sunt mulțumit. Ocazii nu prea am avut, de ce să nu recunosc, a doua repriză. Echipa gazdă și-a dorit mult să câștige. Noi am făcut un joc defensiv destul de bun, iar dacă eram puțin mai îndrâzneți pe faza de atac și la posesia mingii, atunci când recuperam de la adversar, atunci puteam să le creăm probleme. Asta a fost până la urmă. Eu îmi felicit jucătorii pentru modul în care s-au dăruit astăzi la jos și, mai ales, că am avut, de ce să nu recunosc, la acest joc ceva lipsă jucători. Chiar nu știam după jocul cu FC Argeș cu cine voi juca dintre jucătorii sub vârstă, pentru că am avut și pe Lazăr și Kilyen, care au fost suspendați cu Petrolul”, a comentat, la microfonul DigiSport, Eftimie. 

„Mi-am dat seama că o să execute peste zid”

Tehnicianul Mioveniului s-a lăudat pentru decizia ca la ultima fază a jocului să-l trimită pe linia porții pe fundașul Ionuț Burnea. Jucătorul a și respins cu capul mingea trimisă excelent peste zid, dintr-o lovitură liberă din fața careului, de Nini Popescu, portarul Valentin Sima fiind bătut, menținând rezultatul neschimbat. După înfrângerea încasată la ultima fază a meciului cu FC Argeș, CS Mioveni a evitat acum, cu Petrolul, aceeași întâmplare.

„Chiar așa ghinioniști să fim să pierdem la ultima fază a jocului, vă dați seama că nu era plăcut. Da, au avut șansa aia la lovitura liberă, am avut inspirația, să spun așa, să-l trimite pe Burnea pe linia porții, fiindcă mi-am dat seama că o să execute peste zid și au scos mingea și, până la urmă, am reușit să terminăm cu scorul de 0-0”, a spus Eftimie.

Trașcu „ar avea o fractură de piramidă nazală”

Iordan Eftimie a vorbit și despre accidentarea urâtă suferită de mijlocașul Andrei Trașcu, în minutul 22, când s-a lovit cap în cap cu Marius Chindriș. Jucătorul se afla la prima apariție în acest sezon în tricoul Mioveniului și a fost nevoit să părăsească terenul după ce a primit, involuntar, o lovitură puternică în nas. Trașcu sângera abundent, astfel că a mers la spital imediat.

„Doctorii de pe ambulanță mi-au spus că se pare că ar avea o fractură de piramidă nazală. Era primul lui joc în acest campionat. Îmi pare rău pentru el și sper să se însănătoșească repede”, a spus antrenorul echipei argeșene despre accidentarea lui Trașcu.

„Era păcat să fim la Ploiești și să nu vedem jocul naționalei”

Cu o seară înainte, fiindcă erau prezenți la Ploiești, jucătorii și întreg stafful tehnic al echipei CS Mioveni au mers ca spectatori pe stadionul „Ilie Oană” pentru a susține reprezentativa de tineret a României în meciul cu Liechtenstein, câștigat cu 4-0. Tricolorii au câștigat Grupa 8 a preliminariilor și s-au calificat, după o pauză de 20 de ani, la Campionatul European din 2019, din Italia și San Marino.

Iordan Eftimie a explicat decizia de a-și duce jucătorii să urmărească meciul naționalei de tineret. „A fost o plăcere și la atmosfera care a fost aici aseară, poate că mulți dintre ei nu au întâlnit până la momentul ăsta, era păcat să fim la Ploiești și să nu vedem jocul naționalei. Ne-am bucurat foarte mult pentru calificarea echipei Under 21 și le dorim multă baftă la Campionatul European”, a comentat Eftimie la microfonul DigiSport.  

După 12 etape, CS Mioveni se află pe locul 8, cu 20 de puncte, la egalitate cu Energeticianul, pe care a depășit-o însă la golaveraj. Sâmbătă, de la ora 11:00, argeșenii vor juca acasă în etapa a 13-a, cu Luceafărul Oradea (locul 15 cu 12 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 18 Oct. 2018, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă