INCREDIBIL | Un fotbalist plecat de trei luni în Anglia apare titular la un meci de Liga 3. „M-am mirat și eu”. Pe foaie a fost trecută încă o persoană absentă. „Ce-i normal pe lumea asta?”

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 10 Sep. 2018, 16:24 Stiri

Liga a 3-a a ajuns mai rău decât liga satelor sau Liga a 5-a, așa cum mai este ea denumită. Pe foile de joc apar jucători care de mult timp nu mai sunt prin țară, echipele nu au delegați, iar condițiile sunt sub orice critică.

În această „mocirlă” a intrat și Sănătatea Darabani, o echipă din județul Botoșani care în 2017 a promovat în Liga a 3-a, competiție organizată de FRF. Inițial, se părea că va fi o treabă serioasă și că echipa nu va avea probleme în ceea ce privește menținerea în acest eșalon. În iarna trecută, clubul a ajuns pe mâna omului de afaceri Victor Mihalachi și fiului acestuia, cei care în trecut au mai avut și echipa FCM Dorohoi, pe care au desființat-o după un sezon bun în Liga a 2-a.

Cu Mihalachi patron, Sănătatea Darabani a terminat sezonul trecut de Liga a 3-a pe locul 12 din 15 în Seria 1, dar a urmat o vară plină de incertitudini. Echipa a fost înscrisă pe ultima sută de metri în campionat, nu avea lot, mulți jucători au plecat la alte formații sau la muncă prin străinătate pentru că nu se dorea niciun fel de performanță.

În prima etapă, Sănătatea Darabani a pierdut cu 5-1, pe teren propriu, în fața echipei Sporting Liești, după care, în etapa a doua, s-a deplasat la Galați pentru meciul cu SC Oțelul. Dărăbănenii au încasat acolo un umilitor 7-0, dar mai interesant decât scorul este modul în care au tratat acest meci. Cei de la Sănătatea au făcut deplasarea cu doar 15 jucători și fără delegatul echipei. Pe foaia de joc apare Gheorghiță Țucălău ca fiind delegat și o semnătură, numai că el nu a fost prezent la meci.

„Nu am fost la Galați, săptămâna asta cred că ne punem în regulă, nu s-a trimis nimic la București, nu avem ID-uri, nu avem nimic, suntem ai lui pește… Să bat 400 de km pentru ce? Am avut și o problemă cu spatele și nu m-am dus… Ce-i normal pe lumea asta? Dacă nimic nu este pus în ordine… Nimic… Încercăm și noi să băgăm 11 jucători în teren cu legitimațiile la zi. Norocul nostru este că avem acele legitimații vizate în martie și nu a mai trebuit să le vizăm încă o dată”, a declarat, pentru darabaneni.ro, Constantin Gheorghiță, care a menționat că nu a știut că a fost trecut pe foaia de joc delegatul ACS Sănătatea Darabani la partida de la Galați cu pseudonimul „Țucălău”.

Printre cei 11 titulari trecuți pe foaia de joc se numără și Adrian Stîncă, numai că el este de trei luni în Anglia. Fostul jucător al Darabaniului a rămas surprins când a aflat că a „jucat” în etapa a doua, la Galați. „M-am mirat și eu. Sper că am dat-o bine în teren”, a răspuns Stîncă, când a fost întrebat de reporterul site-ului Dărăbăneni.ro.

Interesant este ce a făcut brigada de arbitri și observatorii și cum au permis să joace unor jucători care nu erau legitimați. E cert însă că Sănătatea Darabani a jucat cu Oțelul cel puțin cu un jucător pe fals. Acea partidă desfășurată la Galați a fost arbitrată de la centru de Valentin Burla (Iași) și asistenții Alexandru Blănariu (Suceava) și Iulian Contofan (Iași). Observatori au fost Nicolae Botezatu (Piatra Neamț) și Gheorghe Laiu (Buzău).

Și ca tacâmul să fie complet, în etapa a 3-a, Sănătatea Darabani a reușit să producă marea surpriză în Seria 1 a acestui început de sezon. A învins-o cu 2-0 pe teren propriu pe Știința Miroslava, una dintre principalele favorite la promovare, alături de SC Oțelul, SCM Gloria Buzău și CSM Ceahlăul.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC
Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 10 Sep. 2018, 16:24 Stiri
Pe aceeași temă