Federația Română de Fotbal a anunțat, ieri, programul turului al II-a din cadrul Cupei României. Cele 28 de meciuri se vor disputa pe data de 14 august și 15 august, cu începere de la ora 17:30, după următorul program:
Cel mai probabil, jocul dintre câștigătoarele Cupei României – faza municipală București, respectiv faza județeană Ilfov, SC Fotbal Club R Rapid – CSO Bragadiru, se va disputa în nocturnă. Ambele au și promovat vara aceasta în Liga 3 și ar putea fi adversare și în campionatul eșalonului trei, care va debuta pe 24 august.
În conformitate cu formatul aprobat în ședința Comitetului de Urgență din 17 iulie 2018, în această etapă au intrat în competiție cele 34 de câștigătoare ale fazei I și 22 de echipe care au evoluat în ediția precedentă a competiției Liga 3, urmând a se disputa un total de 28 de meciuri, într-o singură manșă, eliminatorie.
Conform articolului 30, punctul 9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.
Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.
Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc. Pentru faza a doua a Cupei României, baremurile de arbitraj sunt nete, cuantumul acestora fiind, după cum urmează:
– dacă clubul gazdă va evolua în sezonul 2018-2019 în Liga 4 – 940 RON, dintre care pentru arbitru 340 RON, iar pentru fiecare asistent câte 300 RON
– dacă clubul gazdă va evolua în sezonul 2018-2019 în Liga 3 – 1.996 RON, dintre care pentru arbitru 764 RON, iar pentru fiecare asistent câte 601 RON
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
În conformitate articolul 30, punctul 11 din ediția 2018 a ROAF, regulament aprobat în ședința Comitetului de urgență din 20 iulie 2018, în faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.
În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.