Bogdan Andone a surprins cu declarația după succesul cu Ripensia, cu laude la adresa arbitrului. Raul Krausz a aflat că s-ar descurca bine și la rugby

Marius ANGHEL 18 Nov. 2017, 17:35 Campionat

ASU Politehnica a bifat ambele derby-uri ale toamnei, cu UTA (2-1) și Ripensia (2-0), cu victorii. Entuziasmul s-a simțit și la Bogdan Andone, dar și la Raul Krausz. După ce altădată făcea praf arbitrii de pe bancă și îi critica și la declarații, acum, și după ce am intrat în postul Crăciunului, antrenorul alb-violeților l-a lăudat pe arbitrul arădean Mircea Ardelean. Cât despre Krausz, după ce a „încasat” niște picioare în spate, mijlocașul a uitat de durere și a spus că doar victoria contează.

De cum a venit la declarații după meciul câștigat cu Ripensia, Andone a spus că vrea să vorbească prima dată de arbitraj. Tehnicianul s-a referit la prestația lui Ardelean în contextul în care în 14 octombrie, arădeanul de 26 de ani a ieșit „șifonat” din Ciarda Roșie după victoria celor de la Balotești. Atunci, președintele l-a făcut „gunoi” și fratele acestuia l-a și împins, iar delegarea la derby-ul Timișoarei a fost o mare încercare, iar antrenorul alb-violeților a apreciat că a arbitrul a trecut-o cu brio.

„Vreau să încep cu arbitrajul. Mi-a fost puțin teamă înainte de meci, nu am vrut să fac nimic public, pentru că știam ce s-a întâmplat la meciul Ripensiei cu Balotești. S-a terminat cu suspendări, a fost o presiune enormă de mare pentru această brigadă. Dar din fericire a fost un arbitraj impecabil, au gestionat momentele jocului extraordinar de bine. Mă bucur mult pentru ei, că sunt arbitrii tineri și sub o presiune atât de mare au dat dovadă de caracter și au arbitrat excelent. Vreau să-i felicit și să menționați public lucrul acesta”, a precizat Andone.

Ripensia nu a surprins-o cu nimic pe trupa alb-violetă

Tehnicianul polist a spus că tactic a anihilat jocul Ripensiei și a apreciat dăruirea elevilor săi. „Am întâlnit o echipă bună, vreau să-i felicit pe Ripensia, o echipă care e preocupată să joace, să contruiască, cu jucători de calitate. Știam care sunt punctele lor forte, punctele slabe, am încercat să profităm de ele și să le blocăm jucătorii-cheie. Din fericire am reușit, mă bucur că nu am primit gol din nou și că am reușit să marcăm din faze fixe. Pe un asemenea teren și vreme, e important să marchezi din fazele fixe. Nu m-a surprins Ripensia, cred că din punct de vedere tactic am făcut o partidă foarte bună și rezultatul a fost în concordanță cu ce a fost în teren. Le-am spus că e un derby și trebuie să lași o imagine bună, să ai determinare, să ai sacrificiu. E important pentru ei, au câștigat și derby-ul cu UTA. Muncesc foarte mult, fac sacrificii”, a mai spus Andone.

Raul Krausz, marcator și „încasator” în Ciarda Roșie

Al doilea gol a fost marcat de Krausz cu o execuție frumoasă, cu capul. Jucătorul a vorbit despre motivația dintr-un derby. „A fost un meci foarte greu, cum ne-am așteptat. În deplasare, un derby al orgoliilor, dar ne-am pregătit toată săptămâna foarte bine și ne-am ridicat la nivelul așteptărilor și am câștigat în această zi. Noi l-am simțit ca pe un derby. E derby-ul Timișoarei și asta ne-a motivat în plus. Am avut atitudine, am avut ambiție și am câștigat. Am tratat meciul cu foarte multă seriozitate și am pregătit meciul toată săptămâna la victorie. E un teren de Liga a II-a,  nu am avut ce face, ne-am adaptat. Suntem obișnuiți să jucăm pe terenuri de acest gen. Am reușit să câștigăm și să ne facem și jocul”, a spus Krausz.

Pe finalul meciului, s-a petrecut o scenă destul de neplăcută. Krausz a căzut pe minge și ripensiștii, supărați că nu a eliberat balonul, au dat cu picioarele în el. După meci, jucătorul a spus că tot ce contează e victoria. „Am căzut pe minge, iar cei de la Ripensia vroiau să joace foarte repede, dar mă loveau pe mine, nu au putut să ia mingea. Puteam să joc și la rugby, am ținut bine mingea. Am încasat câteva lovituri, dar nu contează, merită pentru o victorie”, a adăugat jucătorul.

Cu victoria cu Ripensia, ASU Poli a urcat pe locul 6, cu 30 de puncte, și săptămâna viitoare va primi vizita celor de la ASA Târgu Mureș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIESI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 18 Nov. 2017, 17:35 Campionat
Pe aceeași temă