Dacia Unirea, cu Sorin Frunză revenit pe teren, a trecut en fanfare de FC Argeș. Tânărul Alexandru Pop a reușit o „dublă”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 14:14 Campionat

Dacia Unirea a câștigat en fanfare partida de sâmbătă cu FC Argeș, scor 3-1, în etapa a 8-a a Ligii 2, iar raportat la numărul ocaziilor de gol scorul putea fi mult mai mare. Ca de obicei, prezența lui Sorin Frunză pe teren a fost decisivă, însă, la acest succes, a contribuit în aceeași măsură atacantul venit săptămâna trecută la Brăila, Alexandru Pop, care a semnat prima „dublă” pentru Dacia Unirea.

Prima mare ocazie a partidei a aparținut oaspeților, Ionuț Șerban a trimis mingea, cu capul, spre poartă, dar Olaru a fost la post. Jocul s-a derulat apoi între cele două careuri până în minutul 30, când Andrei David a reușit să marcheze un gol norocos pentru FC Argeș. Dar bucuria oaspeților a durat doar patru minute pentru că Alexandru Pop s-a înălțat între fundașii centrali ai oaspeților și a trimis mingea cu capul, în plasa porții lui Nicușor Grecu, după o centrare perfectă a lui Iosofache, min 35: 1-1. Echipa brăileană a rămas în atac și, în minutul 40, Pop i-a pasat cu călcâiul lui Frunză, iar căpitanul gazdelor a șutat plasat de la marginea careului mare și a adus-o în avantaj pe Dacia Unirea. Formația pregătită de Alin Pânzaru a continuat să atace și mai putea înscrie o dată în minutul 44, însă portarul oaspeților a avut o intervenție foarte bună în fața lui Roșoagă.

Repriza a doua a fost la discreția Daciei Unirea. La două minute de la reluare, Frunză i-a furat mingea căpitanului oaspeților, Cotigă, a intrat în careu și a șutat în plasa laterală. Tot Frunză și-a încercat șansa de la distanță în minutul 56 însă mingea șutată de el a trecut pe lângă bară. Dacia Unirea a asaltat careul echipei FC Argeș și a ratat trei mari ocazii de gol. În minutul 62, la un contraatac doi contra patru al brăilenilor, Frunză i-a pasat lui Pop, acesta a intrat în careul oaspeților l-a driblat pe portar, dar în loc să întoarcă mingea la Frunză a preferat un șut la colțul lung și a trimis mingea pe lângă poartă. În minutul 76, Costel Roșu a șutat de la 16 metri, dar portarul a reținut mingea, iar un minut mai târziu a fost rândul lui Niță să șuteze din unghi și Grecu a reținut mingea în doi timpi. Pop și Iosofache i-au testat vigilența portarului advers, însă acesta a fost la post. În minutul 86, după o centrare a lui Roșu, Alexandru Pop a trimis mingea în plasă și a stabilit scorul final, 3-1, pentru Dacia Unirea. În cel de-al patrulea minut de prelungire, Pop a fost la un pas de al treilea gol.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – FC ARGEȘ   3-1
Alexandru Pop 35′, 86′, Sorin Frunză 40′ / David Andrei 30′

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan, Gab. Lazăr, Stănciulescu – Roșoagă (Ciucureanu 66′), Covaciu (C. Roșu 55′) – Iosofache, Frunză (cpt.), C. Mihai (P. Ioan 73′) – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Leu – M. Dima, Ed. Oprea, O. Bucur
Antrenor: Alin Pânzaru

N. Grecu – Toriște, Cotigă (cpt.)(Ct. Stan 58′), Vișa, Șerbănică – Andr. Panait, I. Șerban, R. Grecu (Tofan 51′), I. Năstăsie (Nilă 73′) – D. Andrei, Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – D. Oancea, Raul Costin, Ct. Barbu
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Erchian Ionus (Constanța).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă