Dunărea a obținut primul succes în acest sezon după ce a întors rezultatul cu CS Balotești. Alexa: „Avem obiectiv promovarea”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 17:37 Campionat

Dan Alexa a venit cu noroc la Dunărea Călărași și la primul său meci, după ce a fost numit antrenor principal, echipa a câștigat trei puncte, obținând astfel prima victorie în noul sezon.

Din patru meciuri, Dunărea Călărași a obținut până acum doar patru puncte. Miercuri, în etapa intermediară, formația de pe malul Borcei s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Balotești, scor 2-1, însă după ce au fost conduși la pauză și au revenit în repriza secundă.

Noul antrenor al călărășenilor, Dan Alexa, și-a așezat echipa pe teren și a dat indicații din gura tunelului de la stadion, din simplul fapt că noul său contract nu s-a putut face până la ora meciului. Indicațiile sale prețioase au ajutat Dunărea mai ales în repriza secundă, fiindcă la pauză s-a intrat în dezavantaj pe tabela de marcaj. Eugen Nica a deschis scorul încă din minutul 13 pentru Balotești cu un șut puternic din marginea careului în stânga lui Cezar Lungu. Mai înainte, Silviu Pană (5) a centrat prin careul mic, însă Valentin Alexandru nu a reușit să atingă balonul, care s-a scurs paralel cu linia porții.

În partea secundă, Dunărea a revenit spectaculos și a întors rezultatul. Valentin Alexandru a egalat în minutul 71 din „gura porții”, după ce a reluat din 6-7 metri, forțându-l pe Iordan să scoată balonul din „ațe”. Golul victoriei a fost reușit de Bogdan Șandru, în minutul 86, după ce a ajuns în careul advers și a marcat din apropiere în urma unei „îmbulzeli” din fața lui Iordan.

La final, Dan Alexa a declarat că obiectivul echipei rămâne promovarea și a cerut sprijinul suporterilor. „Avem obiectiv promovarea și trebuie să ne revenim. Avem nevoie de sprijinul suporterilor. Trebuie să fie mereu alături de noi. Trebuie să creadă în noi. Azi (n.r. – miercuri, 23 august) am revenit, un lucru bun și mă bucur, dar mai sunt probleme de rezolvat”, a spus Alexa.

Următorul meci pentru Dan Alexa & Co. va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la CS Afumați. Dunărea a urcat pe locul 15, cu 4 puncte, în timp ce CS Balotești rămâne cu un punct și e pe locul 17 din 20. Ilfovenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – CS BALOTEȘTI  2-1
Valentin Alexandru 71′, Bogdan Șandru 86′ / Eugen Nica 13′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Ibrian, Bg. Șandru, Sil. Matei (Mardare 56′) – Preoteasa, Sil. Pană – Danciu, Andr. Pușcașu (Al. Pop 60′), Kanda – Val. Alexandru (Cr. Pușcaș 82′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Fl. Niculae, Dincă, Al. Roșca
Antrenor: Ion Manu

Iordan – C-tin. Dedu, Andr. Răuță, Marciuc, N. Filip – Al. Coman (M. Neagu 62′) – M. Gojnea (F. Paraschiv 74′), L. Ion (cpt.), Alin Pătrașcu, Ciubuc (Andr. Suciu 79′) – Eug. Nica
Rezerve neutilizate: Fulga – Mirescu, Hurdubei, Val. Andrei
Antrenor: Laurențiu Diniță

Stadion: Stadionul Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă