Petre și Burlă au reușit duble pentru UTA la Clinceni, Stahl a spart gheața în Liga 2. „Aveam nevoie de o astfel de descătușare. A venit la fix, înainte de derby-ul cu Poli”

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 14:52 Campionat

Chiar dacă s-a aflat la capătul centrării din lovitură liberă a lui Bogdan Burlă și a șters puțin mingea care a intrat în plasa porții lui Florin Matache, la faza din minutul 20 a meciului cu Academica Clinceni, când s-a deschis scorul, Adrian Petre (19 ani), golgheterul echipei UTA Bătrâna Doamnă nu a fost creditat cu această reușită de către arbitrul Alexandru Tudor. Burlă a fost trecut ca marcator, iar atacantul arădean și-a trecut apoi în cont o „dublă”, în minutele 74 și 76, declansând nebunia în finalul jocului de lângă Capitală. Curtuiuș (82), Burlă (84) și Stahl (90+1) au mai punctat și ei o dată, iar UTA s-a impus cu 6-0 la Clinceni, la debutul ca antrenor principal al lui Erik Lincar la Academica.

Atacantul utist de doar 19 ani reîncepe să-și intre în simțuri după ce în ultima perioadă nu prea a mai avut lipici la gol, iar Chipriliu și Hadnagy au reușit să se desprindă în fruntea clasamentului golgheterilor.

„Atât eu, cât și echipa, aveam nevoie de o astfel de descătușare. Ea a venit la fix, chiar înainte de derby-ul cu Poli, în care, de asemenea, nu avem decât varianta victoriei. Prin acest rezultat suntem siguri că vom avea alături de noi foarte mulți suporteri, pe care avem datoria să-i facem fericiți la finalul partidei. Am plecat spre casă de la Clinceni și în autocar se vorbește doar despre meciul de la Timișoara. Nimeni nu se mai gândește la ceea ce a fost azi, totul e istorie deja”, a declarat Adi Petre pentru Sport Arad.

Cum cu Academica a fost creditat doar cu două goluri, Petre a ajuns la 25 de reușite în acest sezon, urmându-i pe Remus Chipirliu (28) și Attila Hadnagy (26). „Într-adevăr, golurile sunt importante pentru echipă și pentru moralul meu. Nu mai marcasem de ceva timp, eram puțin supărat fiindcă nu mi-am putut ajuta colegii în câteva meciuri importante din cauze medicale, dar acum mă simt mai bine ca oricând. Titlul de golgheter e important doar în măsura în care UTA promovează, altfel nu mă încălzește cu nimic”, a adăugat arădeanul, care mai recunoaște cu fair-play: „Centrarea lui Burlă de la primul gol am atins-o foarte, foarte puțin. 98% e meritul lui, eu poate doar am derutat puțin portarul”.

Burlă: „Mă bucur că-mi pot aduce contribuția la rezultatele bune ale echipei prin aceste execuții”

Pe lângă Adrian Petre, încă un jucător al UTA-ei a reușit o „dublă” în meciul de la Clinceni. Cum Bogdan Burlă (20 de ani) a fost creditat cu golul din minutul 20, fundașul arădean a mai înscris o dată pe final de partidă, în minutul 84, pentru 5-0.

Burlă nu s-ar fi supărat dată primul gol ar fi fost trecut de arbitru în contul coechipierului său din atac, Petre. „M-aș bucura pentru el să iasă golgheter. În plus de asta, dacă echipa a avut de beneficiat de pe urma acelui gol, contează prea puțin cine l-a înscris. Eu mă bucur că-mi pot aduce contribuția la rezultatele bune ale echipei prin aceste execuții, pe care le exersez destul de mult la antrenamente. Era important să marcăm cât mai repede la Clinceni, căci meciul nu a fost deloc simplu. Echipa gazdă nu a jucat deloc rău, ne-a pus ceva probleme, dar echilibrul s-a rupt după am înscris și golul doi, iar ei au rămas în zece oameni. Au venit și restul golurilor și ne oferă moralul de care aveam nevoie pentru derby-ul cu Poli”, a precizat Burlă pentru Sport Arad.

Cele două reușite ale fundașului au fost primele în acest sezon. „Ultimele noastre goluri au cam fost ca la antrenament, ca sa zic așa, dar un antrenament binevenit înainte de marele derby de la Timișoara. Va fi un joc mult diferit față cel din tur, pe un gazon bun și cu o miză mult mai mare. Fiindcă suntem la promovare, cei de la Poli vor încerca să ne încurce cu orice preț, dar avem o echipă mai bună și suntem foarte motivați. Ne vor mai încărca și suporterii toată săptămâna, vor fi în număr mare și la Timișoara, sperăm să câștigăm de la 2-0 în sus”, a mai spus fundașul utist, care are și două pase de gol în acest sezon, pentru Strătilă, cu Afumațiul, și pentru Curtuiuș, la Târgoviște.

Stahl: „Sunt foarte bucuros pentru pentru acest gol, deloc întâmplător”

Ultima reușită a jocului de la Clinceni a fost în contul încă a unui tânăr jucător din lotul utist. Introdus pe teren în minutul 67, în locul lui Sorin Strătilă, Albert Stahl (18 ani) a punctat în minutul 90+1 cu un șut puternic din fața careului, bifând astfel primul gol al său în Liga a 2-a.

„Sunt foarte bucuros pentru pentru acest gol, deloc întâmplător. La antrenamentul de ieri (n.r. – sâmbătă) chiar am încercat șuturile de la distanță și mi-au cam ieșit. În general, am reușit goluri foarte frumoase azi (n.r. – duminică). Merită felicitați și colegii mei, dar și întreaga echipă pentru această prestație bună. E un lucru bun pentru o echipă ca UTA, care se și bate pentru promovare faptul că are atât de mulți jucători tineri marcatori. Atât Adi, cât și Bogdan, au înscris goluri importante și spectaculoase. După părerea mea, ca junior, astfel de execuții te pot ajuta să te impui în echipă”, a spus, pentru Sport Arad, Stahl, care în meciul cu Sepsi i-a pasat decisiv lui Adrian Petre la singurul gol al întâlnirii.

Ca și restul coechipierilor săi, Stahl, care are șapte meciuri bifate în acest sezon al Ligii 2 pentru UTA, abia așteaptă derby-ul cu ASU Poli. „Gândul că aș putea juca primul meu derby cu Poli la seniori mă motivează enorm. Dar, până la urmă, fie că voi juca sau nu, e important să câștigăm pentru suporteri și pentru clasament. Am ajuns până aici, mai avem trei pași până la promovarea directă sau baraj, nu avem voie să greșim”, a mai afirmat Albert Stahl.

Marius ANGHEL 15 May. 2017, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă