Pelici vede o luptă până în ultima etapă pentru locurile promovabile: „Sunt cinci echipe care pot ataca locurile 2 și 3”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 16:03 Liga 2

CS Mioveni a stat runda trecută în campionat, însă a câștigat la „masa verde” și a urcat pe treapta a treia a clasamentului, poziționându-se acum pe loc ce asigură prezența la barajul pentru promovare. Argeșenii au numai un punct în spatele covăsnenilor de la Sepsi OSK și au șanse mari să revină în Liga 1. Sâmbătă, de la ora 12:00, echipa lui Alexandru Pelici are un meci ușor, urmând a întâlni pe teren propriu pe Foresta Suceava, una dintre echipele cu probleme financiare și care abia își continuă activitatea.

Antrenorul Mioveniului readuce din nou în discuție subiectul presiunii la care jucătorii săi vor fi expuși odată cu revenirea pe podium. „Ne așteaptă un meci greu, mai ales acum, după ce am revenit acolo sus, în pozițiile care ne oferă șansa să ne batem la promovare din nou. Din păcate, va apărea din nou acea presiune a rezultatelor, dar nu trebuie să ne gândim la asta, ci trebuie să luăm fiecare meci în parte. Cu Foresta va fi un meci ca oricare altul, jucăm acasă și trebuie să câștigăm. Adversarul formează o echipă bună, au schimbat antrenorul pe parcurs, au jucători noi în lot față de tur. Respectăm Foresta, dar dorim să o învingem. Faptul că jucăm acasă este un plus pentru noi. La fel și această stare de incertitudine care îi privește, ne dau pe noi ca favoriți. Dar în teren nu mai contează asta, ei vor veni și vor juca și de multe ori e mai bine să joci fără presiune așa cum o fac ei…”, a spus Pelici, citat de csmioveni.ro, înaintea jocului cu Foresta.

„Am mai fost în situația asta și sper să fi învățat ceva”

Alexandru Pelici speră ca jucătorii săi să trateze altfel această situație în care se află, la doar un punct de promovarea directă. Din punctul de vedere al lui Pelici, lupta pentru poziția secundă se dă între cinci echipe și va ține până în ultima etapă. „După ultimele rezultate înregistrate, în urma cărora am ajuns pe locul 3 în clasament, băieții se simt din nou încrezători. Am mai fost în situația asta și sper să fi învățat ceva din asta și să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut. Lupta pentru promovare, se va duce, după părerea mea, până în ultima etapă, cel puțin pentru locurile 2 și 3, pentru că locul 1 nu se mai pune problema. Sunt cinci echipe care pot ataca locurile 2 și 3. În următoarea perioadă avem un program oarecum favorabil, cu trei jocuri acasă și unul în deplasare, la Brăila. Eu cred că, dacă reușim să luăm toate punctele pe propriul teren și să scoatem ceva la Brăila, vom fi în grafic”, a mai declarat antrenorul Mioveniului.

Pentru meciul cu Foresta, CS Mioveni nu se poate baza pe Tomozei și Năstăsie, care acuză accidentări după amicalul cu Juventus, însă, în schimb, Octavian Popescu și Nilă au revenit la antrenamente, iar Mîrzeanu și Eduard Stoica se antrenază normal.

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă