Selecția la națioana de tineret i-a dat aripi lui Florescu. „Să nu i se urce la cap, căci este periculos cu tinerii jucători”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2017, 12:35 Campionat
Selecția la națioana de tineret i-a dat aripi lui Florescu.**

Eduard Florescu (19 ani) a făcut un meci bun, sâmbătă, la Timișoara, în confruntarea cu ASU Poli, câștigată de echipa sa cu 2-1 prin golurile lui Ionuț Rădescu (27) și Roberto Ayza (38). Mijlocașul a avut o prestație bună la primul său joc pe 2017.

Florescu a dat pasa de gol la prima reușită a jocului, lansare peste apărare pentru Rădescu, și tot de la el a pornit și faza golului secund al Mioveniului, cu o nouă pasă către Tirică, fundașul dreapta centrând decisiv în careu pentru Ayza.

Evoluția bună a lui Florescu nu a trecut neobservată, iar antrenorul Alexandru Pelici a avut cuvinte de laudă la finalul meciului. „Florescu și-a așteptat răbdător rândul, a intrat în echipă, și-a făcut datoria, iar acum depinde numai de el cum va continua. A avut parte și de convocarea în acțiunea de selecție efectuată de Daniel Isăilă pentru naționala de tineret sub 21 de ani. Este așadar pe drumul cel bun, dar trebuie să rămână cu capul jos, să nu i se urce la cap, căci este periculos cu tinerii jucători, având fluctuații. Se pun mari speranțe în el!”, a spus Pelici.

Florescu a fost unul dintre cei 26 de jucători convocați de selecționerul naționalei Under 21 a României, Daniel Isăilă, la prima acțiune de scouting cu fotbaliști din eșaloanele inferioare, desfășurată pe 6 martie.

În acest sezon, Eduard Florescu a evoluat în 14 meciuri pentru CS Mioveni, în 11 ca titular, și a înscris un singur gol, în partia cu Chindia Târgoviște.

„Ayza ne-a păcalit, la vârsta lui!”

Un al jucător de la CS Mioveni remarcat în meciul de la Timișoara a fost Roberto Ayza (35 ani). Despre căpitanul argeșenilor a vorbit în termeni laudativi antrenorul lui ASU Poli, Sorin Brîndescu.

„A fost un meci frumos, un joc spectaculos, cu răsturnare de scor. Un meci de la care ne așteptam însă la mult mai mult și cred că am fi meritat mai mult, căci nu meritam să pierdem, dar așa e la fotbal… Sunt nemulțumit de acest rezultat, însă am fost neatenți în prima repriză și am primit foarte ușor goluri. Mioveni este o echipă experimentată, cu jucători periculoși, care evoluează de mult timp la acest nivel, iar la golul doi, Ayza ne-a păcălit, la vârsta lui. Au jucători de valoare și cu experiență, care ne-au depășit, dar în rest am reușit un meci bun, în care cred că i-am anihilat destul de bine. Pe faza de atac am fost în 3-4-3, dar contează mai mult mișcarea jucătorilor în teren și dinamica lor, ori la aceste capitole, de la Suceava, ne-am prezentat destul de bine. Ne și apărăm mai bine, ne-am și creat foarte multe ocazii de a înscrie, și la Suceava, și mai apoi, în următoarele întâlniri”, a spus Brîndescu.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 21 Mar. 2017, 12:35 Campionat
Pe aceeași temă