Pelici vrea să rămână cu Mioveniul în „plasa echipelor din fruntea clasamentului”. Argeșenii merg la Satu Mare „să luăm ce putem lua”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 19:02 Liga 2
Pelici vrea să rămână cu Mioveniul în

CS Mioveni va începe meciurile din deplasare ale returul Ligii 2 la Satu Mare, cu Olimpia, o echipă măcinată de probleme financiare, însă care pe teren își face bine treaba. Partida este programată sâmbătă diminea­ță, la ora 11:00. Înainte de acest joc, antrenorul principal al galben-verzilor, Alexandru Pelici, a vorbit într-o conferință de presă despre importanța meciului, dar și despre obiectivul său și al jucăto­rilor în această deplasare. Va fi ultimul joc din campionat în acest an.

„Am ajuns și în fața ultimului joc din acest campionat. A început returul și aceasta este a doua etapă. Sperăm să scoatem un rezultat pozitiv la Satu Mare și să rămânem în plasa echipelor din fruntea clasamentului și aproape de grupul fruntașelor. Indiferent de rezultat, suntem în obiectiv, în primele șase, iar pentru asta merită felicitări întreaga echipă. Mergem la Satu Mare să luăm ce putem lua, ne așteaptă un meci dificil, adversarul venind după o înfrângere drastică la Snagov cu Metalul Reșița și va încerca să spele imaginea acestui meci cu o victorie în fața noastră. Ei au făcut lucruri frumoase în acest campionat până la meciul de la Snagov, dar noi suntem hotărâți să mergem să luăm punct sau puncte. Nu avem suspendați și nici accidentați, tot lotul este valid. Sperăm acum să fim inspirați și să jucăm cu succes pe ambele fronturi, atât în campionat la Satu Mare, cât și cu Steaua în Cupă. Olimpia, în afară de înfrângerea de la Reșița, a avut un parcurs bun și este una dintre surprizele acestui campionat, asta și în condițiile în care sunt, după cum am citit din presă, și ceva restanțe financiare”, a spus Alexandru Pelici.

Rămâne aceeași strategie?

CS Mioveni se află, la finalul lui 2016, în obiectivul trasat de conducere, și anume clasarea în primele șase echipe ale Ligii a 2-a. Întrebat dacă și-a conturat deja strategia pentru partea a doua a campionatului în ce privește întărirea lotului, antrenorul Alexandru Pelici a spus că nu are deocamdată motive să facă acest lucru: „N-am făcut nicio strategie, pentru că nu s-a schimbat obiectivul. Suntem în obiectiv, iar jucătorii s-au ridicat la acest nivel. Dacă vom schimba obiectivul, atunci va trebui să ne gândim și ce strategie vom aborda pentru partea a doua a campionatului”.

„Încheiem anul în obiectiv”

Antrenorul Mioveniului a vorbit, ieri, și despre prestația echipei în acest sezon, CS Mioveni urmând a se clasa și peste iarnă, indiferent de rezultatul de sâmbătă, în primele șase. „Încheiem anul în obiectiv. Regretul cel mai mare este acea înfrângere cu Luceafărul, întrucât cu cele trei puncte eram aproape de FC Brașov și puteam spera la unul din locurile 1-3. Și acum putem spera, dar depinde și de celelalte rezultate. La Satu Mare, mi-aș dori să fim cu picioarele pe pământ, să nu fim euforici după victoria cu Juventus, jucătorii să fie concentrați la acest joc și să nu pățim ce am pățit cu Luceafărul când am intrat un pic pe vârfuri, după acea victorie cu Steaua și am luat meciul mai ușor. Cu ce am pierdut cu Luceafărul, la Balotești și la Snagov, mai aveam 7 puncte în plus și unde eram? Dar totul se compensează în fotbal, și la Afumați, poate nu meritam să câștigăm… Avem un tur bun de campionat, felicit jucătorii, colaboratorii și felicit suporterii care au fost alături de noi și îi așteptăm și la meciul cu Steaua. Meciul, din Cupă, indiferent de rezultat, este un bonus pentru noi, pentru că să joci cu Steaua este un motiv de sărbătoare, întâlnim cea mai galonată echipă din fotbalul românesc, este o bucurie pentru oricine joacă cu ei și sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului”, a mai spus Pelici.

Regrete pentru Vâlcea

În altă ordine de idei, lucrurile devin dramatice la CSM Râmnicu Vâlcea, acolo unde, înainte de ultimul meci oficial din sezon, antrenorul Jerry Gane și-a depus demisia. Asta după ce, în această săptămână, primăria a anunțat că își retrage sprijinul financiar de la echipa deținută de patronul SC Damila SA. Astfel, în această iarnă, CSM are șanse mari să se desființeze.

„Păcat de Vâlcea, dacă se retrage și dispare. Am antrenat acolo, am rămas în relații bune cu managerul lor și mi-ar părea rău pentru ei, dar asta este situația. Sper să nu se adeverească aceste zvonuri, pentru că nu e ușor să ai echi­pă în Liga a 2-a și apoi să începi de jos”, a comentat antrenorul Mioveniului, Alexandru Pelici.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă