Primele măsuri ale noului președinte al Dunării. Mihalcea a fost pus să renunțe la doi jucători titulari: „Fără disciplină nu se poate juca fotbal”

Dunărea Călărași nu își schimbă doar conducerea, ci începe să renunțe și la jucătorii care au nemulțumit în acest sezon. Viorel Ivanciu, Marian Dinulescu, Constantin Ștefan, Ion Runcu și George Coman au plecat din conducerea clubului, iar, momentan, doar Bogdan Leu a fost instalat oficial ca nou președinte al echipei din Liga 2. De cealaltă parte, primii jucători pe care Adrian Mihalcea i-a trecut pe lista neagră sunt fundașii Bogdan Panait (33 ani, foto principal), căpitanul din sezonul trecut, și Daniel Barna (30 ani, foto interior). Un alt jucători la care Dunărea a renunțat deja, de la finalul lunii octombrie, este fundașul Silviu Ilie (28 ani).

„Am decis să renunț la trei jucători. Este vorba despre Silviu Ilie, Bogdan Panait și Barna, trei jucători cu experiență, care au evoluat și în prima ligă. Cred că unul și-a reziliat deja contractul, iar ceilalți doi au trecut la echipa de juniori. Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat înaintea meciului cu Balotești. Trebuie să înțelegem că fără disciplină nu se poate juca fotbal. Mă intereasează prezentul și viitorul echipei și am făcut-o pe riscul meu. Vom vedea ce va fi din iarnă, pentru că mi s-a promis că lotul va fi întărit serios. Jucătorii nu au avut de suferit pe plan financiar, suntem cu banii la zi, chiar și în avans o lună”, a declarat Adrian Mihalcea în cadrul emisunii „Trafic sport” de la radio Sport Total FM.

Bogdan Panait, căpitanul din sezonul trecut al Dunării, și Daniel Barna sunt doi dintre titularii de drept ai echipei călărășene în acest campionat, însă antrenorul Adrian Mihalcea vrea să renunțe la ei. Panait a evoluat în 14 meciuri, iar Barna are 10 jocuri.

Noul președinte al Dunării, Bogdan Leu, va discuta astăzi cu cei doi jucători despre condițiile de reziliere a contractelor. Potrivit Sport călărășean, Panait și Barna, care în ultimele două săptămâni s-au pregătit cu juniorii în urma deciziei antrenorului de a-i exclude din lotul primei echipe, sunt de acord să plece de la Călărași, dar numai cu condiția să le fie achitate salariile până la finalul acestui an.

Conform aceleiași surse, antrenorul Adrian Mihalcea poate fi demis de la Dunărea Călărași numai dacă i se achită o clauză de reziliere a contractului, iar suma stipulată nu este una deloc mică. Președintele Bogdan Leu l-a reconfirmat în funcție în cadrul conferinței în care a fost prezentat: „Adrian Mihalcea rămâne în continuare antrenorul Dunării. El are nevoie de sprijinul nostru și sunt convins că altfel va arăta echipa la meciurile din campionat începând chiar de la următoarea partidă”.

Dunărea Călărași se află pe locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 19 puncte, însă ar putea pierde trei puncte dacă ACS Berceni se retrage din campionat.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă