Vâlcea, pe marginea prăpastiei! Oltenii tremură din toate încheieturile pentru menținerea în Liga 2

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 May. 2016, 18:05 Campionat
Vâlcea, pe marginea prăpastiei!** Oltenii tremură din toate încheieturile pentru menținerea în Liga 2

CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut sâmbătă, la Cluj Napoca, scor 1-2 cu Universitatea Cluj, în cadrul etapei a 6-a a play-out-ului Ligii 2, și trăiește extrem de periculos finalul de sezon. Gruparea olteană și-a pierdut avansul de puncte pe care l-a avut în clasament și acum a căzut pe locul 2, sub Olimpia Satu Mare. Oltenii sunt la două puncte de retrogradare, poziție pe care în acest moment se află chiar „U” Cluj.

Sub conducerea lui Adrian Dulcea, CSM a bifat sâmbătă al patrulea joc consecutiv fără victorie. Situația echipei vâlcene este una mai mult decât delicată, pornită din iarnă, când s-a făcut o campanie total eronată de transferuri, la cererea fostului antrenor, Alexandru Pelici, care a garantat play-off-ul cu lotul actual. CSM s-a prăbușit însă, a ajuns în play-out, acolo unde, cu Dulcea pe bancă, risipește avantajul pe care l-a avut la start, iar jucătorii, deși au parte la Vâlcea de stabilitate financiară, dezamăgesc crunt.

Prima repriză de pe Cluj Arena a fost marcată de accidentarea juniorului vâlcean Georgescu, care a căzut pe mână în minutul 44 și nu a mai putut continua. Clujenii au deschis scorul în minutul 69, prin Turcak. La doar un minut, CSM egalează prin Vasile, care a profitat de o eroare a portarului echipei gazdă și a punctat cu o lovitură de cap. „Șepcile roșii” reușesc golul victoriei în minutul 81, când Hâmpea înscrie cu un voleu superb.

Mai sunt patru etape din play-out și CSM este pe locul 2 în clasament, la doar un punct de locul 3, care va merge la „baraj” și la doar două puncte de locul 4, primul retrogradabil direct. Finalul de play-out se anunță incendiar, doar Reșița și Tărlungeni fiind deocamdată retrogradate, în rest, pentru celelalte patru echipe, totul fiind posibil. În etapa viitoare, CSM joacă miercuri (ora 18:00), în Zăvoi, cu Șoimii Pâncota, un meci aproape decisiv în lupta pentru evitarea retrogradării. „U” Cluj joacă la Reșița cu Metalul.

UNIVERSITATEA CLUJ    2
CSM RÂMNICU VÂȘCEA    1

Turcak ”69, Hâmpea ”81 / Oct. Vasile ”70

Grecu – Butean, Cordoș, R. Crișan, Hâmpea – Boboc (cpt.)(C. Popescu ”75), Erdei – Greu (Zdroba ”82), Turcak, P. Popescu (Moruțan ”61) – Vojtus
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Keresztes, Berci, Târnovan
Antrenor: Mihai Năbădan

Fildan – Samson, Ct. Pârvulescu (C. Stoica ”84), I. Stoica (cpt.), Al. Ionescu – Piscanu, Artean – Oct. Vasile, L. Iordache (A. Neagoe ”61), R. Georgescu (Ludușan ”44) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Teodorescu – Cl. Ștefan, Dâlbea, R. Bratu
Antrenor: Adrian Dulcea

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Omuț 3 (Oradea); Asistenți: Alexandru Vodă 3 (Alba Iulia) și Casian Băla 3 (Arad); Jucătorul meciului: Boris Turcak 3.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 May. 2016, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă