Vise mari, putință mică! Dunărea n-a putut câștiga cu SC Bacău, dar e la un pas de Liga 1 din cauza problemelor de la Rapid. „Suntem storși”

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 16:00 Campionat

Cu capul în nori după succesul la scor de neprezentare în fața Rapidului și ajunsă lider în play-off, Dunărea Călărași a fost la un pas de înfrângere sâmbătă, în deplasarea de la Bacău, în etapa a 7-a. Jucătorii lui Adrian Mihalcea au smuls un punct în ultimul sfert de oră al jocului de pe stadionul Letea și au căzut pe locul 2 în Seria I după ce Rapid a câștigat meciul cu Brăila, dar vor avea un mare atu începând cu săptămâna care vine. Giuleștenii vor rămâne fără 6 puncte în clasament și astfel Dunărea va reveni pe prima poziție promovabilă direct în Liga 1 și va avea un avans de patru puncte, iar până la finalul sezonului mai sunt de disputat încă trei etape.

În meciul de la Bacău, Dunărea a încercat să obțină toate cele trei puncte puse în joc pentru a-și menține prima poziție în clasament, și a aliniat o formulă de start aproape identică cu cea utilizată miercuri la Călărași în fața Rapidului. Singura diferență a fost că Alexandru Stoica a fost lăsat pe bancă, locul său fiind luat de Preoteasa, însă tactica antrenorului Adi Mihalcea a fost clară: să se înceapă prudent și să se profite de orice șansă ivită. Bacăul a avut doar o ocazie ceva mai clară în prima repriză golgheterul Cătălin Vraciu (9), trezindu-se cu mingea la picior în urma unui corner, însă a reluat pe lângă poartă din colțul careului mic.

După nici zece minute de la reluarea jocului, gazdele reușesc să deschidă scorul. Mingea circulă pe traseul Ureche – Mihălăchioae – Sahru – Vraciu (53), ultimul marcând de la 13-14 metri cu transversala, deși era „talonat” de vreo trei adversari. Din acest moment, Dunarea s-a aruncat în atac, dar gazdele s-au închis bine și desfășurarea meciului se îndrepta către un succes la limită pentru băcăuani. A venit însă momentul de inspitație al maracanului Alami (75), care a driblat spectaculos și a înscris pe lângă portarul Ureche, la o fază în care jucătorii gazdă le-au cerut adversarilor să trimită mingea afară deoarece Grumezescu se afla la pământ.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

S-a terminat egal, 1-1, Dunărea a căzut pe locul 2 în play-off, dar așteaptă bucuroasă depunctarea Rapidului și promovarea în Liga 1. Băcăuanii rămân pe locul 5, chiar dacă Farul a executat Clinceniul.

Popovici: „Important este că am arătat că nu facem jocurile nimănui”

Popovici consideră că rezultatul din partida cu Dunărea Călărași e mai important decât punctul obținut. „Pentru noi a fost important rezultatul nu că ar fi contat cine știe ce în clasament, ci pentru că era o chestiune de onoare în fața liderului. Am demonstrat că nu facem jocurile nimănui și că jucăm doar pe teren. E mai important decât punctul obținut. E clar că oboseala și-a spus cuvântul. De prin minutul 60 jucătorii erau storși. Urmează un program infernal, cu deplasări la Clinceni și Brăila, miercuri și sâmbătă”, a spus, după joc, antrenorul băcăuanilor, Cristian Popovici.

Mihalcea: „Echipele din eșalonul secund nu sunt pregătite să joace la trei zile”

De partea cealaltă, Adi Mihalcea a remarcat condițiile în care joacă SC Bacau. „Ne-ar fi ajutat mai mult victoria, pe care ne-am dorit-o, dar e bine că am câștigat și acest punct. E clar că suntem storși, echipele din eșalonul secund nu sunt pregătite să joace la trei zile. Avem un grup unit, cu care sper să obținem promovarea la finalul play-off-ului. Ă‚sta nu e teren nici de Liga a 3-a, e de Liga a 4-a. E păcat că Bacăul a ajuns aici. Am luat un punct, dar oboseala se vede. Ce să mai zic de Bacău care miercuri a stat numai pe drum. Nicio echipă din liga secundă nu poate face față programului cu meciuri disputate miercuri – sâmbătă. Lotul nu este valoric numeros, iar condițiile de refacere sunt cum sunt!”, a spus și antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea.

Etapa viitoare, miercuri, Dunărea Călărași joacă la Brăila, iar SC Bacău la Clinceni.

SC BACĂ‚U            1
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    1

Vraciu ”53 / Alami ”75

Ureche – Burcă, I. Ursu, Rz. Adăscăliței – Mihălăchioae, Dumitriu, Țuțu (Massela ”40), N. Giurgiu – Sahru (Grumezescu ”55), Vraciu (cpt.), Ad. Gheorghiu (Drugă ”73)
Rezerve neutilizate: Bg. Miron – Belecciu, Nemțanu, T. Ignea
Antrenor: Cristian Popovici

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), Bumbac, M. Popescu – Vădrariu (V. Andrei ”73), S. Matei (V. Alexandru ”43), Preoteasa (Al. Stoica ”55) – Kanda, Alami, Sg. Popescu
Rezerve neutilizate: G. Popa – M. Ștefan, M. Chițu, Săftescu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 300; Arbitru: Marian Barbu 2 (Făgăraș); Asistenți: Marius Florin Badea 2 (Râmnicu Vâlcea) și Ionuț Marius Bobe 2 (Videle); Jucătorul meciului: Alami Saifeddine 3.

Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 16:00 Campionat
Pe aceeași temă