Puștii Oțelului n-au fost impresionați de debutul în Liga 2, ci de susținerea din tribune. „Mai multe emoții am avut atunci când am văzut atâția suporteri care ne încurajau”

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 11:49 Liga 2

Cu activitatea întreruptă până joia trecută, adică fix cu două zile înaintea restartului campionatului, și rămasă fără jucători, FC Oțelul n-a pus lacătul pe uși, în ciuda problemelor financiare și a situație iminente de faliment. Gălățenii și-au scos la vânzare bunurile din club pentru a face rost de bani să continue măcar până la finalul sezonului regular, iar în primul meci din 2016 și-a trimis pe teren cei mai mari juniori pe care îi mai are sub contract.

Cu SC Bacău, Oțelul a trimis în teren o echipă formată numai din juniori, cu excepția lui Robert Ciurea (20 ani), care în mare parte au bifat debutul în Liga 2. Puștii antrenați de Stelian Bordeianu au reușit o primă repriză excelentă, rezistând fără gol primit. Au menținut scorul neschimbat pe tabelă până în minutul 54, ca mai apoi să încaseze trei goluri de la același jucător, Cătălin Vraciu (”54, ”57 – pen., ”90+1).

În ciuda înfrângerii, oțelarii și-au menținut avansul de patru puncte față de Ceahlăul, echipă aflată pe ultimul loc, poziție ce duce direct la retrogradarea în Liga 3 la finalul returului. Nemțenii au cedat și ei în etapa a 19-a, scor 0-1, pe terenul liderului Dunărea Călărași.

Antrenorul Oțelului, Stelian Bordieanu, a vorbit după meciul de pe Letea despre debutul juniorilor în campionatului Ligii 2. „Am rezistat o repriză și ceva la Bacău. Ce pot să spun, din punctul meu de vedere, am făcut un meci destul de bun. Din punct de vedere defensiv am avut de suferit. Nu am avut forță de atac și din cauza terenului, dar și din cauza puterii jucătorilor. Jucătorii au răspuns destul de bine, chiar îmi era puțin teamă de impactul cu Liga a 2-a. S-au mobilizat, au avut o atitudine foarte bună. Am suferit pe construcție, nu am pus probleme mari pe faza de atac, am avut o oarecare presiune. Au fost probleme, din punct de vedere fizic, în primul rând la fazele fixe. Ne-au dominat, aveau jucători mult mai puternici decât noi. Am încercat să suplinim prin voință. După meciul cu Bacăul am rămas și cu un jucător accidentat, Iorguș, care are o problemă la genunchi, sperăm să nu fie ceva mai grav”, a spus Stelian Bordeianu în emisiunea „Lider Sportiv”, de la Radio ProFM LiderFM.

„Nu voiam să-i dezamăgim”

În atacul grupării gălățene a fost tânărul Alexandru Perju (18 ani), care s-a aflat la debutul în echipa mare a Oțelului și totodată și în Liga 2. Acesta a descris, într-un interviu acordat pentru Fan Club FC Oțelul Galați, sentimentul pe care l-a avut atunci când a fost trimis de antrenorul său în primul „11” al Oțelului.

„Jocul nostru a fost unul destul de timid, ca să zic așa, pentru că majoritatea jucătorilor și-au făcut debutul în Liga a 2-a și era normal să fie un pic de trac. Da, pot să zic că am avut emoții, deoarece a fost primul meu meci în Liga a 2-a, dar mai multe emoții am avut atunci când am văzut atâția suporteri care ne încurajau și nu voiam să-i dezamăgim. Consider că în meciul următor, jocul nostru va fi mult mai bun, deoarece vom juca acasă, în fața propriilor suporteri și sper ca aceștia să ne împingă de la spate și să facem un meci foarte bun și, de ce nu, poate vom reuși un rezultat pozitiv. Sper să fie mulți suporteri prezenți la acest meci, pentru că noi suntem foarte tineri și avem nevoie de sprijin din partea lor. Echipa aceasta a trăit prin suporterii ei și sper ca acest lucru să nu se schimbe. Suporterilor le transmit să nu abandoneze niciodată Oțelul, pentru că Oțelul e Galați!, a spus Perju.

Jucătorii folosiți de antrenorul Stelian Bordieanu în meciul cu SC Bacău: Șt. Bordeianu – R. Oprea, C. Maftei, Iorguș (Anghele ”70), Ciurea (cpt.) – I. Chiriac, A. Istrate, M. Blănaru, Fl. Toma (Cristof ”80) – Sefer (A. Bordeianu ”87), Perju. Nu au fost utilizați: Vădeanu – Mănău, Peticăă și Lepădatu.

Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 29 Feb. 2016, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă